ženske, nehajte izkoriščati moške s prijateljstvi
ženske, nehajte izkoriščati moške s prijateljstvi, nehajte izkoriščati!!!
“Dejstvo, ki se ga marsikdo ne zaveda, je to, da imajo ženske pri sebi dve lestvi – eno “pravo” in eno za uslužne prijatelje. Če moški pristane na prijateljski lestvi, praktično ni več možno, da še kdaj pride na pravo lestev, kar v praksi pomeni, da s to žensko pač nikoli ne bo seksal. In to je razlog, da so vsi uslužni prijatelji (bolje rečeno: “prijatelji”) pri svoji intelektualni zvodnici neuspešni. Poskus preskoka s prijateljske lestve na pravo lestev se praviloma konča s trdim pristankom nekje vmes, čemur sledijo psihične bolečine in lizanje ran.”
Želel je povedat, da je ženska kriva, ker je on padel z lestve, ko je skočil. Menda. :))
Zanimiva filozofija :-)))) Iz tega torej sledi, da so partnerji bolj potrošna dobrina in da seks pravikoma uniči prijateljstvo, al kako? Z drugimi besedami pa tudi, da ima prijatelj vse tisto, kar pogrešaš pri partnerju, le da z njim ne seksaš. :-)))[/quote]
Tudi tvoja filozofija oziroma sklepi, ki si jih potegnil, so “zanimivi”. :)) Po tem človek, ki pri partnerju dobi vse, nima poleg tega nobenega prijatelja?
Ponavadi je prijateljstvo res bolj trdno, včasih pa tudi ni in je partnerstvo. To pa še ne pomeni, da nimamo prijateljev oziroma, da ne prihajajo nova in stara odhajajo. Ljudje prihajajo in odhajajo, eni pa tud ostanejo.
Zanimiva filozofija :-)))) Iz tega torej sledi, da so partnerji bolj potrošna dobrina in da seks pravikoma uniči prijateljstvo, al kako? Z drugimi besedami pa tudi, da ima prijatelj vse tisto, kar pogrešaš pri partnerju, le da z njim ne seksaš. :-)))[/quote]
Tudi tvoja filozofija oziroma sklepi, ki si jih potegnil, so “zanimivi”. :)) Po tem človek, ki pri partnerju dobi vse, nima poleg tega nobenega prijatelja?
Ponavadi je prijateljstvo res bolj trdno, včasih pa tudi ni in je partnerstvo. To pa še ne pomeni, da nimamo prijateljev oziroma, da ne prihajajo nova in stara odhajajo. Ljudje prihajajo in odhajajo, eni pa tud ostanejo.[/quote]
Ampak popolnega partnerja pa ni. Zato ne more pri njem dobiti vse, da potem ne bi rabil prijateljev. 🙂
Se strinjam Robi. Ampal nekdo lahko teorijo obrne, če verjame v popolnega partnerja, torej v takega, kjer prijatelji niso potrebni.
Jaz pravim, da partner je lahko popoln, ampak to zdaj ne pomeni, da ne potrebujemo prijateljev, ampak kvečjemu to, da ne išemo novega partnerja, ker smo s svojim zadovoljni.
Ponavadi je prijateljstvo res bolj trdno, včasih pa tudi ni in je partnerstvo. To pa še ne pomeni, da nimamo prijateljev oziroma, da ne prihajajo nova in stara odhajajo. Ljudje prihajajo in odhajajo, eni pa tud ostanejo.[/quote]
Ampak popolnega partnerja pa ni. Zato ne more pri njem dobiti vse, da potem ne bi rabil prijateljev. :)[/quote]
A tisto kar spada v partnerstvo in v vezi z njo ne dobiš, tisto potem iščeš pri prijateljih in prijateljicah?
Kolikor berem razne komentarje, je to res.
Ljudje nismo pripravljeni biti nezadovoljni ali pa trud vlagati v reševanje težav. Raje praznino poiščemo drugje.
Zato toliko varanja in raznega izkoriščanja……[/quote]
Čeprav vprašanje, če se je za zanašat na populacijo, ki piše sem gor. Sploh pa .. en pravokativen odgovor Pajkija lahko enemu v glavi šteje za 10 glasov. Slovenci raje verjamemo negativnemu in mogoče s tem spregledamo 10 normalnih odgovorov.
Na nek način že. Če sam rad igram nogomet, si to željo težko potešim tako, da ga igram z njo, posebej, če ga ona ne mara. Zato rabim prijatelje, s katerimi igram(o).
Na nek način že. Če sam rad igram nogomet, si to željo težko potešim tako, da ga igram z njo, posebej, če ga ona ne mara. Zato rabim prijatelje, s katerimi igram(o).[/quote]
Ok, to že, ampak so stvari, ki jih načeloma lahko dobiš iz partnerstva oz. bolj poglobljene prijateljske veze. O tistem sprašujem…
Jaz pa se strinjam z avtorico, prijateljev, vsaj tistih, ki so res to pač ne menjam – oz.je verjetnost menjave zelo zelo majhna. Ker resnični prijatelj, če imata pač neko žilvjenjsko obdobje različne iterese ne rabi nehat bit prijatelj samo družiš se manj. Če pa fant/mož/partner ali karkoliže “krši” pričakovanja o partnerskem odnosu potem pa hitro odleti, ali pa bi moral zelo hitro odletet v pozabo. Praviloma je razhod z osebami s katerimi si bil v intimnem razmerju dokončne in pogosto boleč – no razen pri ljudeh, ki ne ločijo takih in drugačnih odnosov, vsekakor pa ni več partnerski.
Avtorju teme pa…vsak moški, ki ga ženska spozna ima določene šanse, ki so seveda odvisne tudi od zunanjih okoliščin (večina žensk ima naekrat le enega partnerja, mar ne?) in lahko postane frend ali pa fant…in frend ima čist dobre šanse,d a nekoč postane fant, če bodo okoliščine primerne. Pristat v kategoriji prijatelj pa tudi ni tako zelo enostavno, je enaka pot od frenda do tja kot do fanta. Je pa res, da ženske do nekaterih prijatlejev pač nikoli ne moremo čutiti privlačnosti potrebne za preskok.
Jaz imam prijatleje s katerimi nikoli ne bi mogla sexat pa tiste s katerimi b ob kaki primerni priložnosti (beri samskost!) lahko skočila tudi med rjuhe. Je pa res tudi,d a imaš pri partnerju določena merila in zahteve (vrednote, žiljvenjski cilji predvsem), ki pa ne veljajo v enaki meri za prijatelje. Da ne bom filozofirala: ko sem ostala samska sem imela čudovitega prijatleja, ki mi ji stal ob strani in me tolažil in tudi na splošno je oh in sploh moški, goodlooking, tak ki mi potegne..ampak kaj ko je on hotel še enega otroka ali po možnosti več, jaz pa ne…a naj ga vlečem za nos ali kaj? Ne prav vesela sem zanj,d a je našel mnogo mljašo, sicer z že dvema otrokoma in imata še enega in imata veliko družino in se imajo fajn (mimogrede tudi mi2 se super štekava). Jaz pač trenutno išćem le prijateljstvo-sex-užitek v prostem času in zato pač rabim enega takega. Potem imam drugega prijatleja, ki je bil v neki kao vezi ampak z njim bi pa komot bila, če bi seveda to vezo prekinil. Tretji, izjemen prijatelj, pa mi nekako fizično na noben način ne sede, čerpav se nenormalno štekava….
Problem je morda v definiciji prijateljstva. Nekdo s katerim grem občasno na kavo in tam predebatiram aktualno politično situacijo ali zadno uvrstitev Tine Maze, no ja, načeloma tudi temu lahko rečemo prijateljstvo. Največkrat pa gre v gornjih primerih res za iskanje nečesa kar se partnerstvu pogreša in koga drži v razmerju, ker si pač baterije drugje nafila.
Saj tud s partnerko lahko predebatiraš vse to. :)) Jaz mislim, da gre tukaj predvsem za to, ker nas zanimajo tudi izkušnje drugih. Tega pa spartnerko ne moreš predebairat, razen potem, ko prideš domov. :))
Saj tud s partnerko lahko predebatiraš vse to. :)) Jaz mislim, da gre tukaj predvsem za to, ker nas zanimajo tudi izkušnje drugih. Tega pa spartnerko ne moreš predebairat, razen potem, ko prideš domov. :))[/quote]
o kakšnih izkušnjah ti konkretno? Morda posteljnih, kjer dobro prakso potem prneseš v domačo spalnico? :-))))) ups, a ja, pozabil: prijatelj je tisti, ki je tak kot bi moral biti partner, vendar z njim ne seksamo. :-))))
ženske, nehajte izkoriščati moške s prijateljstvi – pa kaj je to? Vsak si je sam kriv, koliko je izkoriščen, kjerkoli že to je…brezhrbteničnost in brezjajčnost si sami pridelate.
Za avtorja teme – to je bila zgolj tvoja odločitev, da si lestev prislonil ob napačno “hišo” – kaj jamraš?!!?
Hehehe…ti celo ciljaš na to, da ti bo neka prijateljica, ki je oddana, vezana dala noge narazen, ker ti naloži nekaj zasebnih stvari in jo vdano poslušaš….hahaha….wake up ! ! !
Saj tud s partnerko lahko predebatiraš vse to. :)) Jaz mislim, da gre tukaj predvsem za to, ker nas zanimajo tudi izkušnje drugih. Tega pa spartnerko ne moreš predebairat, razen potem, ko prideš domov. :))[/quote]
o kakšnih izkušnjah ti konkretno? Morda posteljnih, kjer dobro prakso potem prneseš v domačo spalnico? :-))))) ups, a ja, pozabil: prijatelj je tisti, ki je tak kot bi moral biti partner, vendar z njim ne seksamo. :-))))[/quote]
Življenjske izkušnje, med drugim tudi posteljne, če jima že ni nerodno o tem govorit oziroma se jima zdi potrebno. Tista definicija prijatelja pa ni moja, niti se z njo ne strinjam.
Kolikor berem razne komentarje, je to res.
Ljudje nismo pripravljeni biti nezadovoljni ali pa trud vlagati v reševanje težav. Raje praznino poiščemo drugje.
Zato toliko varanja in raznega izkoriščanja……[/quote]
Čeprav vprašanje, če se je za zanašat na populacijo, ki piše sem gor. Sploh pa .. en pravokativen odgovor Pajkija lahko enemu v glavi šteje za 10 glasov. Slovenci raje verjamemo negativnemu in mogoče s tem spregledamo 10 normalnih odgovorov.[/quote]
Verjamemo tistemu, kar ustreza našemu dojemanju sveta in občutkom.
Če raje verjamemo negativnemu, potem se je treba zamisliti nad tem, v kakšnem svetu živimo.
Izkoristila ga je edino, če je rekla, da bo dobil, če ji naredi to pa to uslugo. Pa še takrat je izkoristila kvečjemu njegovo naivnost oziroma dobrodušnost. Če si je pa poba sam zamislil plačilo v neki posteljni obliki, pa seveda nima pravice jokat nad nepravičnostjo drugih. Nepravčino je kvečjemu ustvarjanje pričakovanj okrog tega, kaj so nam drugi dolžni. Pomagaj, če misliš da lahko, vendar ne pričakuj plačila, če se prej ne dogovoriš zanj.
Odpreti temo s takim naslovom, sebe imenovati žrtev in poziv zaključiti s tremi klicaji, je (za moje pojme) kar malo smešna reakcija odrasle osebe.
A vendarle bi veljalo (neglede na spol): če misliš, da morajo tisti, ki jih imaš za prijatelje, ta status primerno ‘odslužiti’, potlej je najbolje, da puščaš ljudi okoli sebe na razdalji, ki pritiče znancem. S tem prihraniš razočaranja ne le sebi, temveč tudi nasprotni strani.
Kot ženska lahko rečem, da imam iskreno rada svoje prijatelje – ta odnos bi bil morda primeljiv bratsko-sestrski navezi. Če gledaš s tega vidika, potem ni potrebe, da se sprašuješ, zakaj bi človek ob partnerju sploh potreboval prijatelje nasprotnega spola. Bi bilo možno doumeti, da preprosto zato, ker vam je, ko ste skupaj, življenje lepše?
Spet preveč filozofije. Prijatelstvo med žensko in moškim je lahko edin po tistem, ko se poskušata dol dat oz. se data dol in vidita, da to ni to. Tako se predvem moški reši tiste želje po sex-u s to kobajagi prijateljico in lahko naprej terajo kao prijatelstvo. Prijatelj si lahko z nasprotnim spolom edino s sorodniki in recimo poslovnimi partnerji, če vidiš, da v mojem primeru ženska obvalda kodex fair play-a.
Forum je zaprt za komentiranje.