Ženske nad 45 ter frizure
Kakšne frizure imate ženske moje generacije? Dolge, kratke, valovite, skodrane, polikane? Kakšna je optimalna za vas?
Jaz sem imela dolgo časa dolge lase, pred leti pa sem se postrigla. Sedaj imam kratke, malenkost razgibane s prameni. Sicer sem temno blond. Frizerka mi jih polika, ko si jih sušim sama, imam naravno valovite.
Pa ve? Še vedno stavite na dolge lase? 🙂
Nimam še toliko let, a se ne strinjam s tem, da temni lasje postarajo žensko, ki je že itak videti stara. Prav tako pa bi bila videti stara, če bi imela blond lase.
Sama imam sedaj dolge lase, skoraj do sredine hrbta, a verjetno se bom vedno bolj strigla, pri 45 letih pa bi rada imela nekoliko daljše – čez ušesa, mogoče do vratu – a vsekakor ne tako dolge kot jih imam sedaj. Meni mi je najbolj grdo to, da imajo vse ženske po 40 letu kratke lase in so odzadaj vse videti kot moški, še posebej, če se oblačijo športno. Moja mama ima 60 let, barva lase v blond, ima krasne lase do ramen in v času, ko je imela kratke lase, je zgledala starejše kot zgleda sedaj (pa je bilo to tudi dvajset let nazaj).
Sem po 50, imam kratke lase , ne prekratke, postrižene na stopničke.
Zdi se mi, da po 45 še ni nujno, po 50 pa že, da ženska ne nosi več dolgih las, predvsem ravno padajočih. Toaka frizura nekako “poudari” gube, “zrele”poteze na obrazu ( primer: Jankovičeva žena- se mi kar zasmili s tistimi dolgimi lasmi).
Sploh ni nujno,da je postrižena na kratko (na fanta), niti da ima trajno (tisto klasično). Lasje naj bodo krajši, malo skodrani, ne pa urejeni v strogo frizuro.
vedno je grda frizura, če ima ženska pobrit vrat in pobarvano na rdeče. sploh na podeželju imajo ženske vse enake frizure – zadaj je videti kot moški.grde so tudi ideje raznih vaških modnih trendov npr. dvobarvni lasje – spodaj temni zgoraj pa blond.
tudi po 45 letu je primerna vsaka frizura – razen zgornja – ki je negovana, kar pomeni večkrat tedensko oprani lasje, redno barvani itd. to je važnejše kot vse ostalo. še tako dobro striženje se izniči če ni nege.
sem 45letnica in nekaj časa že imam lasje dolge do ramen, ta stil mi najbolj paše, ker si lahko delam frizure na tisoč in en način, na vs ameseca mi pobarva narastek in vedno sem urejena kot se od priložnostih razume, sem pa samozaposlena, delam razgibano delo in ne potrebujem neke strogosti, torej je moj stil bolj športno elegantno. Včasih si rečem, madonca no, tole pa ja ne boš oblekla, taka pa ja ne boš, saj si stara 45 let, pa sem na koncu dovolj samokritična, da sem vedno urejena, da sem v svoji koži dolično počutim in da mi nihče ne verjame, da imam že toliko let.
Mislim, da je bistvo vsega, da je človek srečen, da se imaš rad in da znaž uživat življenje, pa seveda samokritika je tudi nuja, preveč pa spet ne, le enkrat se živi;))!
Se kar strinjam, pa spet … jaz imam tanke, precej redke lase (zaradi bolezni v mladosti) in npr. jaz pa po mnenju frizerjev (in mene same) sploh nisem kandidat za kratke lase, ker se s tem razkrijejo določena zelo zelo rezrečena mesta na lasišču. Se bližam opevanim letom, a še vedno nosim dolge lase (dolžina varira od ramen do sredine hrbta), pobarvane v zelo temno rjavo barvo. In tega ne bom spremenila, dokler bom imela “lase”, ker mi tudi najbolj pristoji. Edino do sredine hrbta bo počasi odpadlo. Frizura je naravna, nobeno posebno striženje, so naravno rahlo skodrani/valoviti, kar mi tudi k sreči daje nek volumen. Kljub moji izredno nizki samopodob las, so drugim moji lasje zelo všeč. Delujem pa kljub dolžini in temni barvi izredno mladsotno-
Se kar strinjam, pa spet … jaz imam tanke, precej redke lase (zaradi bolezni v mladosti) in npr. jaz pa po mnenju frizerjev (in mene same) sploh nisem kandidat za kratke lase, ker se s tem razkrijejo določena zelo zelo rezrečena mesta na lasišču. Se bližam opevanim letom, a še vedno nosim dolge lase (dolžina varira od ramen do sredine hrbta), pobarvane v zelo temno rjavo barvo. In tega ne bom spremenila, dokler bom imela “lase”, ker mi tudi najbolj pristoji. Edino do sredine hrbta bo počasi odpadlo. Frizura je naravna, nobeno posebno striženje, so naravno rahlo skodrani/valoviti, kar mi tudi k sreči daje nek volumen. Kljub moji izredno nizki samopodob las, so drugim moji lasje zelo všeč. Delujem pa kljub dolžini in temni barvi izredno mladsotno-[/quote]
imaš redke in pa dolge lase? fak no, tile cungli, po možnosti mastni pa res niso neki …malo samokritičnosti ne bo škodilo, pa bo tudi samopodoba višja …
različne, imam skoraj vse enako dolge, tudi spredaj, potem res ni težav za delat frizure, sem pa tudi spretna v rokah, torej različne kite, po celi glavi , ali spete z različnimi špangami primerne za moja leta, ali čop pri strani, zadaj, ali spete le spredaj nazaj in zadaj spuščene, ma ej, idej je toliko, ali ruto v lase, kot je recimo blago iz obleke, ki jo nosim, ali trak spet v lase…
47 let. Trenutno imam malo čez ramena dolge, temno zlato blond barvane lase. So močno skodrani, saj mi jih v tej vročino frizira reka Idrijca :-). Sicer si jih malo raztegnem s krtačo. So zelo gosti in postriženi vsi na enako dolžino. Več let sem imela stopničasto postrižene malo daljše lase, zdaj pa se s to frizuro prav fajn počutim. Moje mnenje je, da je važno kaj človeku pristaja in ne koliko let ima. Če zna starejša ženska nosit dolge lase, naj jih nosi.
Rjavi, barvani, do ramen, s prečko, ki se menja. Naravno imam skodrane, včasih pozimi si jih krtačim in fenam, poleti pa ne.
Čisto kratke mi niso všeč, preko ramen pa sedaj tudi ne več. menjam odtenke rjave, od temne, poskusila sem tudi z zelo svetlo, lešnikovo barvo z blond prameni, a se vedno vrnem h klasični temno rjavi barvi.
Forum je zaprt za komentiranje.