ženske-moški
Zanima me kako si s partnerjem porazdelite dela doma.
Ali ženske opravljate vse same, v zvezi s kuhinjo, otroki, likanjem, pospravljenjem….., ter vrsto drugih gospodinjskih. Glede na to, da je večina v službi do 16 ure ali tam nekje, me zanima ali doma tudi kuhate?
Sama sem se namreč pogovarjala s partnerjem, ki je sledečega mnenja. On želi da ko pridem iz službe ob 17.00, delam do 16.00 ali še dlje, nato skuham kosilo za drugi dan, pospravim….., ter seveda naredim vse kar si zaželi po domače povedano. S tem se nikakor ne strinjam in odlašam s tem da bi imela kakšnega otroka. Mnenja je tudi, da bi njegova mami imela v varstvu otroka ko bi bila v službi, sama pa bi jih dala v vrtec. Gleda na vsak evro, počasi mi gre že na živce.
Ima dokaj dobro službo in pri svojih 30ih že veliko prišparanega denarja, vendar se mi zdi da več ko ga ima več ga želi imeti. Občutek imam da mu je težko plačati vsako stvar.ž
ima tudi staromodno mnenje, da se opravila delijo na ženska in moška.
Ima še kdo kakšne podobne izkušnje.
CArica si. :-))
Kaj pa on dela po 17 uri?Mislim, kakšne so tvoje zahteve, da leži s pivom in daljincem v roki in gleda fuzbal in potem sit zaspi 🙂
primož
brcni ga v rit.
kaj ti ni jasno?
ti boš delala cele dneve doma pa v službi, on se bo pa po jajcih praskal???
otroka ne rabiš. ga imaš že doma, samo ne kapne ti!!!!!
drugače se pa ne morem znebiti občutka, da je tvoj dedec (sine) en ekonomski nasilnež. mislo da če več domov prinese, da je kralj vsega.
stran s tekimi, dovolj je normalnih.
Ne, to ni ok, kljub temu, da sem nekako ročno nespreten glede likanja in pranja, jah, kuham in pomivam pa jaz. Že davno so minili časi, ko je bilo to samo na ženski. Res je, da rad kuham, načeloma pa res ne maram pomivanja, samo jebi ga, to je to, vsak nekaj…..pričakovanje, da bo ženska naredilal vse sega nekako v čase potočke zijalke…..(se opravičujem zaradi velikih začetnic…)….
a kaj imaš ti??? kako bi pa ti? bi jedla zunaj,seveda,da ti ni treba premetavat lonce? pametno,je da gleda na vsak evro-ne veš kaj te čaka jutri.
Vpleti tudi njega v popoldanska dela- ne pa da se jih otepaš. Imam eno tako doma,ki bi posedala po restavracijah,da ji jaz polikam,pospravim. Ko bo rodila rabimo še 2 ženske,da jo strežejo. Svojo plačo porabi zase, za cunje medtem,ko ji partner plačuje kredit za avto in ostale položnice.
dejte samo nehat s takimi.Vsi mo delamo do 4h.A misliš,da si ti kaj posebnega. Kaj bi ti počela popoldne? šopingirala?
Naj dosledno začne sledit delitvi del na moška in ženska. On naj hodi v službo, ti bodi doma. To je tradicionalno. Kar predlagaj mu takšno ureditev, če je res šrktuh, ga bo hitro zaskrbel upad denarja.
Ampak to je bolj tako, za tvoje trenutno zadoščenje. Na dolgi rok nisem prepričana, če se ti splača ubadat s človekom, ki je naučen, da drugi pobirajo za njim umazane gate. In ne se slepit, da boš to spremenila.
Hm, spet berem veliko traparij….babam ni nikoli to to, seveda ob predpostavki, da ugaša žerjavica privlačnosti….., veste, ko ta ugasne…..tudi (vstavi po želji tip avta, vikenda,,,,) ni več to to …..ostaja zlata kletka….
BMW 540, si ti srečen v svoji “zlati kletki”?![/quote]
Jaz se nikdar nisem znašel v tovrstni kletki….tudi nudil jo nisem ker mi je to mimo, gledam okolico in vidim, meni je to žalostno na nek način pa tudi strahotno…..
Kaj pa on počne? Kje živita, v hiši? Na kmetiji?
Če živita v stanovanju in ima vsak svojo službo, zakaj točno bi morala potem ti opravljati še vso ostalo delo??? Kaj pa so njegova, moška dela?
A mora u gmajno drevesa podirat, živino spucat ali kaj?
Če se boš strinjala s tem, bo tako vse življenje, ti pa nesrečna.
Delo bi si morala deliti.
Odvisno kaj on dela. Verjjetno ne leži na kavču ali pa.
Ženske smo žal ženske, Emancipacija terja svoj davek. Kljub temu, kakor so včasih rekli ŽENSKA DRŽI TRI VOGALE PRI HIŠI. Žal je tako. Čer pa misliš, da te bo on ujčkal pozabi. Takih norcev je malo, da naredijo vsa gospodinjska dela namesto žensk, jih pa je nekaj.
Saj meni ni do tega da bi moral vse narediti sploh ne, zelo rada kuham, pečem, vendar za vikend ko sem porosta, med tednom sem doma ob 17:00 v redo pa še kasneje ker imam delovnik do 17:00. Želim si samo malo razumevanja.
Njegova moška dela je njegova služba kjer dela fizično ter pomaga pa tudi na kmetiji, ki jo imajo starši. Ne zdi se mi fer, da ko ima čas meni ne pomaga, pomaga pa lahko staršem vse kar mu rečejo ali ga prosijo.
Moti me tudi njegov pogled do denarja, že njegov oče je tak. Primer je da njegova mami vedno doma peče kruh ker je ceneje, kupili ga niso že več let, se ne lažem. Vendar je njegova mami bila vedno doma, ker ima oče tudi svojo firmo in dovolj denarja in je zato lahko varovala otroke, kosilo jih je vedno čakalo doma ko so prišli iz službe….., nevem kako naj to izpeljem jaz, ker zgleda da to pričakuje od mene poleg službe. Včasih sem zelo žalostna, da bi kar obupla.
a to kar si nam povedala, si že povedala njemu?
drugače pa malo se postavi zase, naredi kar se teb zdi smiselno, ne pusti pa se da si njegova sužnja. Ga je treba mal zdresirat po domače povedano.
Tud moj je mislil da bom delal enako kot njegova mami in da se bodo dela delila na moška in ženska pa sva bla zmenjena v prvem mesecu skupnega življenja ker se nisem dala.V mojem primeru ko sem še študirala in hodila poleg tega še v službo sem prišla domov ob pol 7h zvečer sem pač skuhala za naju večerjo, in pospravila malenkost, potem je on pospravil iz mize in celo kuhinjo, da sem jaz lahko dala npr. cunje prat ali pa jih zlikala ali pa sem se spravila kuhat kako stvar za naslednji dan (pri tem mi je tud on pomagal – npr. zrezal zelenjavo) Tako sva bila oba frej že vsaj do 21h če ne že prej. Nikol si nisva zadala preveč dela na en dan, le pazila sva da sva vsak za sabo redno pospravljala, v soboto pa sem potem jaz ornk pospravla ves stanovanje, če pa sem delala tisto soboto ga je pa on. Zdej ko sem cel lubi dan doma, in delam malenkosti od doma, pa poleg skrbi za otroka pospravim, skuham, operem, zlikam itd (vsa ženska dela), on pa vsa moška dela pa še otroka da on spat. Med tednom razn službe ne dela nič ker se mi zdi trapasto da bi on moj del delal če sem pa jaz doma on pa fizično trdo dela 13 ur na dan.
Saj razumem, da nam moški pomagajo v gospodinstvu. A je obratno tudi. V primeru, da je pri hiši še nekaj zemlje in gozd, A opravljate tudi ve težka fizična dela okrog hiše, poleg gospodinjskih del in skrbi za otroke. Nekatere že, ker hočejo dokazati enakopravnost.
Težko je to svetovati, ker je vsaka družina drugačna.
Forum je zaprt za komentiranje.