ženske a vam je partner mož rekel da ste debele
? ja, veliko kg, glede na neaktivnost pričakovano. Zakaj pa 23 let ni delala? Res da je debelost tudi bolezen, ampak bolezen se poskuša zajeziti ali odpraviti, ne pa širiti. Za hujšanje depresivna stanja je značilno, da se začne človek zanemarjati, poležava, se distancira od okolja, partnerja, izgubi motivaciji itd.. Vsedi se, pogovori. Obvestijo v zdravju. Povej ji, da jo imaš še vedno rad, da pa želiš, da začne delati na sebi, prvo iz vidika zdravja. Povej ji svoja občutja, kot si jih tu. In če se boji izgube, naj se začne spet truditi kar se tiče sebe, vaju ter da ni samoumevno, da sam, poleg ostalih del, se gospodinjstvo sam opravljaš, medtem, ko ona papca zlomljena pred tv. Če je depresivna, naj se pa na zdravnika obrni.
Ne pogovarjaj se, ko ti puha iz glave, torej jezen. Takrat je več škode kot koristi.
Ker sem sama vitka, tudi sama ne želim debelega partnerja. Si ne predstavljam, da sem v odnosu z nekom z normalno težo in da pridela 70 do 100 kg. Me pa ne motijo v ostalem debelejši. Njihovo življenje, njihovo zdravje.
Normalno, 30.08.2021 ob 19:03
? ja, veliko kg, glede na neaktivnost pričakovano. Zakaj pa 23 let ni delala? Res da je debelost tudi bolezen, ampak bolezen se poskuša zajeziti ali odpraviti, ne pa širiti. Za hujšanje depresivna stanja je značilno, da se začne človek zanemarjati, poležava, se distancira od okolja, partnerja, izgubi motivaciji itd.. Vsedi se, pogovori. Obvestijo v zdravju. Povej ji, da jo imaš še vedno rad, da pa želiš, da začne delati na sebi, prvo iz vidika zdravja. Povej ji svoja občutja, kot si jih tu. In če se boji izgube, naj se začne spet truditi kar se tiče sebe, vaju ter da ni samoumevno, da sam, poleg ostalih del, se gospodinjstvo sam opravljaš, medtem, ko ona papca zlomljena pred tv. Če je depresivna, naj se pa na zdravnika obrni.
Ne pogovarjaj se, ko ti puha iz glave, torej jezen. Takrat je več škode kot koristi.
Ker sem sama vitka, tudi sama ne želim debelega partnerja. Si ne predstavljam, da sem v odnosu z nekom z normalno težo in da pridela 70 do 100 kg. Me pa ne motijo v ostalem debelejši. Njihovo življenje, njihovo zdravje.
hujšanje*- hujša*
zlomljena* – zleknjena*
Povem naglas, 30.08.2021 ob 17:48
Tudi sam se to sprašujem. Najbrž zato, ker na začetku ni bilo tako se je znala kar precej potrudit pa tudi kg ni imela toliko. Imela je preveč kilogramov ni pa bila tako neprivlačno debela kot sedaj. Lenoba je rasla skupaj z težo in zdaj jo nažalost vidim le še kot kup špeha pred tv. Če kaj omenim je jeza, žalost ono nočem te zgubit rečem naredi nekaj na tem pa me neboš, je potem kakšen teden bolje pol pa spet vse isto. Najbrž sem z njo samo za to ker je kot osebnost taka topla, prijazna ampak občutek imam, da me ne razume kako je meni ko se pojavima kje v javnosti ona z 140kg in jaz z 70kg ne razume da mi ni prijetno vedno povdarja, da če bi jo imel rad bi jo imel tako kot je ampak to je že too much. Živima skupaj stroške nekako imama razdeljene tako, da ima ona dosti manj jaz imam najemnino in vse ostale položnice od obeh ona pa hrano za nakupit za celi mesec tudi tu se zatakne, kupi 6 kornetov kaki priboljšek tisti dan mi slučajno čas ne dopušča ali pa mi ni za jest junk food drugi dan ne ostane več nič, ko sem v službi dobesedno požre vse kar je kao kupila za oba. Na tvoje vprašanje zakaj sem še z njo ti ne znam odgovorit še kar čakam, da se spravi k sebi, ker mi v začetku najinega razmerja ni manjkalo prav nič znala se je potrudit kljub že takratnim par kilam preveč. Res pa je da prav dolgo pa tega več ne mislim trpet.
Tu ni samo vprasanje debelosti in viska kg.
Tu je tudi njeno nedelo doma. Ona bi morala doma delat vsaj eno uro( posesat, tla…), pa kosilo. Vsaj to.
Tako da te izkorisca in manipulira.
Kaj bi bilo da bi imela otroka? Bi mu ves futer spraznila oz vse papice pojedla namesto njega?
Oprosti, ti podpiras bolni odnos.
To ni oseba ki je prej imela 70kg, potem pa po porodu prisla na 85kg in logicno da jih ne more zgubit cez noc.
140kg je nezdravo in smrtno nevarno.
Odloci se. Ce bi ona imela sebe in tebe rada, ne bi bila tko brezbrizna do situacije.
Drugo da je ona na dieti, bolna, kg ne gredo dol, da tece in telovadi 2h na dan in ni rezultata pa se bori iz 80 na 70. Potem bi ti rekla naj poisce zdravnisko pomoc, vzrok.
Za lenobo ne obstaja toleranca.
Ce je v depresiji je zdravnik pot in ne gora kornetov.
-
Pa saj o tem se nonstop pogovarjava vedno je tisto bom naredila nekaj na tem bom izboljšala na koncu pa ni nič. Otroka ona hoče imet jaz ga pa v takem razmerju nočem kar sem ji tudi iskreno povedal da je čas, da najprej pri sebi malo spremeni svoje življenjske navade ženske se ponavadi med nosečnostjo tudi zredite ne znam si predstavljat da bi svoji teži dodala še par kg. Pa tudi kar se tiče gospodinjskih opravil, če je sedaj tako kot je, da je vse na meni kako bi bilo še z otrokom. Govorim z njo veliko o tem občutek imam samo, da je 23let takšen način življenja in samo pridobivanje kilogramov in smiljenje sami sebi njen način življenja in, da je teško naenkrat svoje življenje postavit na glavo in spremenit svoj življenjski slog, ki si ga navajen celo svoje življenje. Živi v svoji coni udobja iz katere nezna izstopit saj jo poizkušam motivirat pri tem grema skupaj na sprehod izberem vedno težjo pot v hrib ali daljšo in poslušam jamranje, da ona tega ne more, da jo bolijo noge, da nima kondicije. To jamranje seveda preslišim in grem dalje in tudi ona ko vidi da se ne boma obrnila pricepeta za mano ?motivirat jo poskušam tudi z besedami glej 50x boš z težavo prehodila ta hrib 51tič boš že tekla gor samo vstrajaj vsaka pot v življenju je težka. Ampak sama se še v sebi ni odločla očitno za kak korak iz svoje cone udobja ne da jo jaz zbezam ven. Tako da vse ni tako črno in ni hladna do mene ni ji vseeno za mene pač to nekako iz njenih dejanj vem saj živim z njo. Prepirava se pa predvsem zaradi teže in ne dela. Vsi mamo neke slabosti pa saj po pogovoru o tem reče da mam prav ampak ni še blo tistega klika pri njej v glavi ajde zdaj bo pa res treba nekaj naret. Bo že potrpljenja še nekaj imam na srečo ne obupam hitro punca mi kljub teži pomeni zelo dosti kot oseba
V takem razmerju otroka? ? Ona živi v nekem svojem svetu, kjer misli, da jo bo princ še štuparama nesel na Šmarno goro. Sam ne vem, kako bi ti uspelo do tja gor tolk kil, tud če bi bil bodi bilder ?????? Take je treba pol samo fajn ‘strest’, da se zbrihtajo. V osnovi pa zbrisat besedo Ne morem.
Pred dejstvo jo postavi. Tu ne gre več zato, da imaš rad človeka kot je. Eno so muhe, tole pri tvoji so pa stalnica. Povej ji naj se vzame v roke, začne opravljati osnovna gospodinjska dela, naj si najde službo. Zakaj ona sploh rabi zlitine cunje? ?????????
Ima status gospodinje ????, ali je pač cel lajf brezposelna?
Eni so najdejo tretje kolo za seks, a imajo ostalo pošlihtano recimo. Vidva nimata niti ostalega. Ne podpiram varanja. Samo zgolj primer.
Ne vem. Nekaj boš pač ti moral ukreniti. ‘Udart’ po mizi in pred dejstvo. Če želi, da bi še kaj funkcioniralo.
Vendar dvomim na dolgi rok. In bi bila morda kaka sprememba le ‘prehodna muha.
Vprašaj se, kaj želiš. Koliko časa si še pripravljen tolerirati. Naredi razpredelnico s + in -. Potem se pa odloči
Nikjer nisem napisal da je brezposelna ima službo ampak tudi tam se ne giba veliko (sedeče delo-pisarna). Jebiga zraven službe jo bo treba navadit še kaj delat saj zato sem kriv tudi sam, ker jo z tem ko zlikam njena oblačila zraven svojih, z tem ko skuham za oba, z tem ko pospravim za obema z tem jo razvajam preveč mogoče bi pa moral pustit in začet pospravljat samo svoje stvari, kuhat samo sebi, prat in likat samo sebi. Sam tu je pa drugi problem, da v primeru da se nebi lotila spet nebi mogel gledat nereda, ker ne prenesem nereda in bi spet pojamral, jo grdo pogledo pa spet naredo kaj je za naret ? začaran krog.
Jaz ko se začnem redit, se po +5 kg počtim že totalno zavaljeno. Enkrat sem prišla do +10 (pa sem po itm še vedno v razredu “normalna”) pa se mi je zdelo, da vlačim tono dodatne teže s sabo – fizično sem se počutila za en drek. Nikoli ne pustim, da gre več kot +5kg gor.
Kako se moraš zanemarit, da pridelaš karkoli nad 100kg?
Tega ne bo spravla dol.
Menjaj model.
Forum je zaprt za komentiranje.