Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ženske, a se ne zavedate da vas bo feminizem pokopal?

ženske, a se ne zavedate da vas bo feminizem pokopal?

Pa o čem ti govoriš? Kdo te izkorišča? Vprašaj se raje, zakaj se pustiš izkoriščat oziroma raje zakaj se počutiš izkoriščanega? Pa menda ja nisi pričakoval, da boš samo prejemal, brez da bi karkoli dal od sebe, drugim?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ti si pa očitno tip, ki še nikoli v življenju ni imel ženske in je zato ves zafrustriran.

No, “lepo”. Vidim, da se tega ne zavedate niti tipi, niti zenske. Drugace povedano, cel “zahod” se je ze pozenscil…

Ah pa kaj še.
Ravno to zimo sem jaz s svojimi 50 kilami pomagali mlademu paru iz snega; bila je jutranja konica in je mimo šlo tisoč avtov. Jaz, ne kak tip, in bila sta mi zelo hvaležna.
Prometna nesreča na AC na prehitevalnem pasu, vozni je bil popolnoma prevozen: vsi bremzajo in pasejo firbec, ustavil ni nihče. Spet jaz, mati s polnim avtom otrok, ustavim, pomagam tisto malenkost, kar sem pač lahko in se ponesrečenci niso spomnili, ker so bili razumljivo zmedeni (ni bilo ranjenih).
Tudi take drobne geste, kot je pomoč z vrečkami in podobno, se mi zdi samoumevna. In še nikoli ni bilo čudne reakcije. Vam moškim je pa očitno zamalo in potem smo ženske grobe, nedeviške, brez občutka in možate?

Dobro, razlaga je neumna, teza je pa točna. Tudi jaz se ne strinjam s to histerijo po neki enakosti. Moški in ženske nismo enaki, nikoli ne bomo, to je trapasto, da bi se posiljevali v to.[/quote]

Ah kaj ne? Nekaj časa nazaj so se na trgu pojavili celo neki pripomočki, da bi lahko tudi lulale stoje.[/quote]

Boom, čist zgrešil poanto tega pripomočka.

Kdo koga noro gleda ce je nekdo gentleman oz. vsaj da ima neko socutje do cloveka? O cem vi to? Sam poznam 2 taka res kompletna in babe se topijo ob njihovih gestah in pozornosti.
Jaz sem bolj taki polovicni, ampak vedno naletim na odobravanje, predvsem pa zacudenje, ker dosti takih ocitno res vec ni.
Recimo ze banalna stvar kot pridrzanje vrat. To se zdi nekaterim zenskam prav nekaj posebnega.
Recimo grem skozi mesto in vidim 4 zenske, ena v roki dvigalko, druga kljuc in grupno noro gledajo v prazno gumo. Jaz sem umrial od smeha ob tem prizoru 🙂 ko sem jim menjal kolo so skale okrog mene kot okoli kralja in mi z robcki za cistit makeup zasmiraste roke cistle 🙂

Obstajajo seveda nehvalezni ljudje, ampak posplosit to na vse pa je res mimo

Eno je biti prijazen, ustrezljiv, mimoidocemu pridrzati vrata, pomagat komu v stiski ali kar tako, ker te prime, drugo pa je pretegovati se za nekoga samo zato, ker je oseba zenskega spola.

kupovanje materialnih dobrin in izkazovanje moških kolk dnarja majo pred mano ni “gentlemansko”. pocukrane variante kok sem lepa na 100 in en način tud ne. mislim, da tipi narobe zastopijo v večini kaj to za ženske pomeni gentleman: prijaznost, iskrenost, če ti kdaj nameni lep pogled ali lepo iskreno besedo, ti nameni eno rožico in ne celega travnika, ne nosi ženski bonbonjer, ampak ji odpre vrata preden vstopi v avto ali kafič, disko… ni treba zdej vsaki ženski odpirat vrata al pa nastavljat stole, da se bo dama lahko vsedla, ampak to nardiš tisti, ki ti nekaj pomeni.

Tako je, normalen dec bo gentleman do ženske, ki mu nekaj pomeni. Samo ženske ponavadi pričakujejo, da boš kr do vsake gentleman.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Tako je, normalen dec bo gentleman do ženske, ki mu nekaj pomeni. Samo ženske ponavadi pričakujejo, da boš kr do vsake gentleman.[/quote]
A da to pričakujejo ?
Potem niso ljubosumne ? 🙂

Prej (ko so same) pričakujejo, potem (v zvezi) pa so ljubosumne. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

a da so? A tvoja tud?

Tako je, normalen dec bo gentleman do ženske, ki mu nekaj pomeni. Samo ženske ponavadi pričakujejo, da boš kr do vsake gentleman.[/quote]
Če si gentleman, si do vsakega, vse ostalo je hinavščina.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Če si gentleman, si do vsakega, vse ostalo je hinavščina.[/quote]
A se ti ne zdi, da si kr dost mim useku zdej ?

Do ljudi, ki ti nekaj pomenijo, boš vedno bolj prijazen, kot do ostalih.

Če si gentleman, si do vsakega, vse ostalo je hinavščina.[/quote]
A se ti ne zdi, da si kr dost mim useku zdej ?[/quote]
V bistvu ne. Čeprav je sicer originalno to definicija najnižjega plemiča, ampak če se obnašaš kot gentleman in to neprisiljeno, se obnašaš do vseh in vedno. Meni je najbolj všeč definicija našega profesorja, ko nas je učil o bontonu- gentleman poskrbi za dobro počutje vsakogar, ki je v njegovi družbi.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

kakšne floskule. Kdo pa se enako obnaša do vseh?

Vsak ima svoje ideale… Nas so pač tako učili, verjemi ali ne:-)))

Ah kaj ne? Nekaj časa nazaj so se na trgu pojavili celo neki pripomočki, da bi lahko tudi lulale stoje.[/quote]

Boom, čist zgrešil poanto tega pripomočka.[/quote]

Hehe, ja, sem misnla najprej, da se Boom heca 😀

Nisem do vseh gentleman. 🙂
Saj se nihče do vseh ne obnaša enako.

Ampak kako se boš do vseh obnašal enako, jaz se do policista obnašam drugače ko me vstavi kot do prijatelja uporabim drugačne izraze, besede itd.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ampak kako se boš do vseh obnašal enako, jaz se do policista obnašam drugače ko me vstavi kot do prijatelja uporabim drugačne izraze, besede itd.[/quote]
No ideali so zato, ker se jih težko doseže:-)) Sicer pa ustrežljivost, prijaznost, ostalo so nianse.

Mene je življenje naučilo, da se ne splača bit prijazen do vsakogar.

Ampak kako se boš do vseh obnašal enako, jaz se do policista obnašam drugače ko me vstavi kot do prijatelja uporabim drugačne izraze, besede itd.[/quote]

Aha, to, da te ustavi, razumem. Kam te pa vstavi?

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Ej, a ti hodiš na forum samo zato, da nas opozarjaš na pravopis ? LOL

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close