Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ženska samokritičnost

ženska samokritičnost

pozdrav,
ali tud vam ali samo meni že rahlo najeda tale ženska “pretirana” samokritičnost!!!
Res so hude!
Kako jim dopovedati da ni vse slabo!!!!

Samokritičnost kaj?
Kdaj si pa že vidu samokritično žensko?
“Ohhhhh, sm pred’bela, oh moram mal shujšat”, še zdaleč ni samokritičnost.
In samokritičnost se ne začne s kilami….al si ti kej drucga slišou?

Dont biliv tu vimen!

nobody, Phoenix, AZ

Res je, tud men se zdi da smo zenske prevec samokriticne. To je pa predvsem zato, ker se mi zdi da slisimo z moske strani premalo komplimentov, smo pa premalo samozavestne, da bi se imele rade kaksrne smo.
Ce se vam recimo zenska slucajno postavi pred televizijo, pa ji recete… zenska, nisi prozorna ali kaj podobnega boste sigurno dosegli nasprotn ucinek kot recimo s kaksnim… punci, umakni svojo sexi ritko, gledam tv 😉

Cjuha, sprasujes, kako nam dopovedat da ni vse slabo. Preprosto tako, da poves, kaj je dobro 🙂 Ker ce zenske tega ne slisimo, se nam zdi, da ni dobro in poskusamo to spremeniti. Potem pa imas vse na dietah, pri frizerju, ali se huje – pri psihiatru 🙂

Lep pozdrav vsem!

Samokritični ljudje so ljudje z nizko samopodobo.

Kako ji dopovedati, da ni vse slabo?
Sploh ji ne dopovoduj, to je Sizifovo delo, škoda tvojega časa in energije. Ko bo sama prišla do tega, da res ni vse slabo, šele takrat bo nehala vse kritizirat in sebe podcenjevat in se poniževat. Do takrat pa bodi strpen.

LPS.

Zdi se, da včasih preveč pričakujemo od sebe in ker imamo dostikrat prekruta merila za merjenje lastnih dosežkov, se vedno sučemo v krogu tega, da nismo dovolj dobre. Malček bolj prizemljena pričakovanja nebi škodovala.
Tu ne mislim nikakršnega zunanjega izleda ali kilogramov. Gre za druge dimenzije.

Jaz se pa žal ne strinjam s stavkom, da so samokritični ljudje, ljudje z nizko samopodobo. Zakaj? Ker sem sama samokritična. Ampak mojo samozavest mi večina zavida. Torej je tudi moja samopodoba visoka.

Samokritičnost je bolj povezana po strmenju k popolnosti. Pa ne mislim zdaj ravno na postavo. Pri meni je tako, da moram vsako delo opraviti zelo dobro. Tudi na samih vajah, kjer je timsko delo, se vedno poskušam naučiti kaj novega, da bi izboljšala rezultat. In če mi kaj ne gre od rok, to povem in se pozanimam, kaj naj naredim, da bom tudi to opravila bolje. Torej samokritičnost bolj teži k perfekcionizmu. In zakaj hočemo nekater to? Ker se ne zadovoljimo s povprečnim. Ker si dokazujemo, da zmoremo več. Da sam pri sebi vidiš, da lahko presežeš vse meje. In malokdaj to delaš zato, da bi bil ‘večji’ v očeh drugih.

Ampak, to je le moje skromno mnenje 😉

Uživajte v cvetju,
mojčika

se strinjam s tabo mojcika.. tudi jaz sem kriticna in kar je najpomembnejse tudi samokriticna!! In pravtako mi marsikdo zavida mojo samozavest.. Ljudje z nizko samopodobo pa so tisti, ki so kriticni samo do drugih, do sebe pa ne.. se pravi, niso samokriticni, so zgolj kriticni do drugih..ker se ob tem, ko kritizirajo druge, boljse pocutijo..

Tanči, du ju lajk mi? Kako lepo, sam mojčika pa še nisem. Mati narava me je naredila malce drugače….džast tu let ju nou.
Sam bo drugič boljš, jest tut učas narobe popam…

nobody, Phoenix, AZ

nobody a si se solal za butca al si po naravi ze tak?? moj post je bil namenjen mojcikinem..

Ženske smo preveč samokritične zaradi drugih žensk in ne zaradi moških!
Moški se s tem neukvarjajo, če “napake” res niso to mač očitne. Ženske smo tiste k upravlamo in šinfamo druge ženske. Jest mislm da če je moškemu sexi rit al kej družga na njegovi ženski mu ječist vseen al je celulitna al ne. Sploh smo pa ženske tiste ki moške opozarjamo na svoje napake! Naprimer: A mam ful celolitno rit!!!! ……in pol začne moški res opazovat, prej pa sploh ni pomislu na to!!!!

Živa dobro si napisala to:)

Helou Tanči, WTF slovenien nejm?!, jaz sem se šolal za butca. In nas butce so naučili, če hočem nekomu kaj povedati, povem njemu in ne nekam v tri krasne, sosedi, naprimer. To delajo le tercialke…
Did ju get it smart lejdi?

Regards

nobody, Phoenix, AZ

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close