Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis ženska : moški

ženska : moški

Prosim vas za nasvet!

Mi lahko priporočite kakšno aktualnejše delo, ki govori o vlogi ženske v sodobni družbi in o odnosu med sodobno žensko in sodobnim moškim??? Takšno seveda, ki je prijetno za branje in ni kakšna šund literatura oz. cenen instant psihološki priročnik …

Iskreno hvala!!

“o odnosu med sodobno žensko in sodobnim moškim” in “ni kakšna šund literatura oz. cenen instant psihološki priročnik”

Ne vem zakaj se mi zdi, da se ti dve trditvi med seboj izključujeta?

Štos je v tem da se ne.

Lahko je leposlovno delo, lahko bolj družboslovno ali humanistično … Prosim za kakšen bolj resen odgovor, za kakšne priporočene naslove! Tematika ne rabi nujno spadati v 21. stoletje, lahko tudi proti koncu 20. stoletja …

Hvala še enkrat!!

Beauvoir, Simone de: Drugi spol

Michal Viewegh – roman za ženske (založba sanje)

Gertrude Stein: Čitanka

v temi “znova – kaj beremo” je nekaj, kar bi z malo tolerance in smisla za črni humor lahko označili kot “kakšno aktualnejše delo, ki govori o vlogi ženske v sodobni družbi”.
😉

popravljam
v temi: “in spet – kaj beremo :-)”

lansko leto sem dobila v dar delo, ki je sestavljeno iz pisem med manco košir in dušanom jovanovičem, v katerem se vse več ali manj suče okoli tega, kako svet dojemajo ženske in kako moški. naslov pa mislim, da je prav ženska : moški, kako prikladno 🙂

New Report

Close