Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Želodčna kislina

Želodčna kislina

Prosim vas za vaše izkušnje:

če imate velikooooo želodčne kisline in posledično pekoče in boleče težave v predelu želodca, vas prosim za kakšen “domač ” recept, ki vam je pomagal.

O prehrani vem – zelo pazim, trudim se živet umirjeno, se rekreiram, dovolj spim…kaj hudiča ne štima? 🙁

Kaj pa psiha in obremenitve ?

Pomaga pitje vode in manjši, lažji obroki. Vsak mora sam spoznati katera hrana mu povzroča težave.

Robi lepo, da si me spomnil na vodo, zadnje dni, ko ni več tako vroče čisto premalo pijem 🙂

Robi lepo, da si me spomnil na vodo, zadnje dni, ko ni več tako vroče čisto premalo pijem :)[/quote]

ejej….nabavi si ”flaško” pa jo imej vedno pri sebi, človek tudi če ne čuti žeje MORA PITI :)))

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Robi lepo, da si me spomnil na vodo, zadnje dni, ko ni več tako vroče čisto premalo pijem :)[/quote]

ejej….nabavi si ”flaško” pa jo imej vedno pri sebi, človek tudi če ne čuti žeje MORA PITI :)))[/quote]

Hvala za nasvet in link… bom upoštevala :)))

ejej….nabavi si ”flaško” pa jo imej vedno pri sebi, človek tudi če ne čuti žeje MORA PITI :)))[/quote]

Hvala za nasvet in link… bom upoštevala :)))[/quote]

Kar pogumno :))))

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Jaz sem imela te težave, ko sem bila pod stresom, kup težav in posledično sem jedla precej nezdravo hrano. Preveč mastno, preveč sladkarij, preveč mesa.
Ko sem to odpravila se je stvar uredila.
Drugače pa kak pomarančni sok je dobro del. Narejen iz pomaranč, doma. Ne juice.

Povečanje želodčne kisline ima več vzrokov, to je posledica nečesa.
Največkrat je to seštevek večih dejavnikov kot so

-dehidracija
Telo se ohlaja s izparevanjem – potom, če premalo piješ se ta reč ustavi, da se ne bi telo preveč izsušilo in ogrozilo delovanje telesnih funkcij. Ta višek energije potem prevzame želodec, ki pospeši izločanje kisline in s tem prispeva k ohlajanju. Kako preveriš, če premalo piješ? Urin mora biti svetel, ne sme biti temno rumen. Pij navadno vodo ali malo/nič sladkan čaj. Sladke pijače ti ne koristijo, ker se za presnovo sladkorjev porabi voda in si spet na istem.

-prehrana
Mastna hrana bogata z beljakovinami naravno pospeši izločanje kisline. Izogibaj ali opusti mleko in mlečne izdelke, jajca meso (predvsem svinjino). Škodijo tudi čipsi smokiji, čokolada, oreščki, pomfri in ostale cvrte zadeve.

-helicobacter pylori,
bakterija, ki živi v želodčni sluznici jo draži in s tem prispeva k povečanem izločanju kisline + razjede sploh pri “povišanem želodcu” če ti ne zapira mišica na prehodu v požiralnik. Pekoč občutek in neprijeten zadah.

-stres rabim kaj pisat? 😉

Pri povečani kislini pomaga surov rdeč korenček, ki ga zgrizeš, piješ veliko vode (zelo pomembno!). Ko je zelo hudo si privošči še sodo bikarbono, ki trenutno ublaži težavo ali (drago plačaj 😉 kupi kak rupurut ali kaj podobnega (učinkovina je ista – soda bikarbona), ne jej pozno zvečer, ne jej enkrat za cel dan, obvezno večkrat po malem v glavnem kuhano zelenjavo, riž, izogibaj se “argo kockam, vegetam itd…”.
Pomaga tudi da si “privoščiš” orehovo olje, požirek zjutraj na tešče, lahko tudi olivno čeprav je orehovo boljše in odje*i vse težake, ki ti dvigalo pritisk in kislino….. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Pri povečani kislini pomagal hrustat svež korenček 😉 Pa se izogibat agrumom, z izjemo limone, ki deluje bazično.

Jaz neprijetno zbadanje v želodcu največkrat kar “preslišim” pa se potem umiri. Res že dolgo nisem vzela Rupuruta, ki ga dobim na recept, ker je pač “močna” doza.

Največ pomaga pa definitivno stres oz. umirjanje, ko si v stresu. Si poskusila z eft tehniko?

jaz sem začela z bioresonanco v maju, stanje se je obrnilo za 360 stopinj na bolje

zvečer sem tri mesece pila sodo bikarbono: 1-2 deci vode in mala žlička sode tik pred spanjem, ti umiri kislino
zdaj mi ni potrebno več

preberi priročnik EFT (piše o želodčni kislini)
jaz sem ravno na polovici, rada bi umirila čustva, predvsem stres in bom poskusila z eft tehniko

Domači recept za katerega moraš imeti nekaj časa zjutraj je naslednji: olupiš kak krompir ali dva, nasekljaš ga na čim manjše kose in dodaš vodo, nato pa s paličnim mešalnikom zmešaš ta zdrobljeni oziroma sesekljani krompir pomešan z vodo. To “zmes” nato precediš in spiješ bistro tekočino – krompirjev sok (2 dcl na tešče).

Okus ravno ni pohvalen, ampak če to delaš redno dva tedna, se že poznajo rezultati. Na internetu dobiš kar nekaj člankov na temo “krompirjev sok in želodčna kislina”.

Nekaterim pomaga tudi sok od aloe vere, drugim spet limonin sok. Bistveno je, da ugotoviš, katera hrana ti ne paše, ampak skoraj po pravilu sladkarije, alkohol, agrumi, kava, pravi čaj in gazirane pijače zvišujejo želodčno kislino.

Si Silva s foruma Starejši? Te niso že tam “pohvaliali”, kako znaš z eft tehniko tapkati po denarnici?

Hvala vsem.

Pomagal mi je riž, limonin sok in sok krompirja na tešče..

Hvala za nasvet in link… bom upoštevala :)))[/quote]

Kar pogumno :))))[/quote]

Saj poguma mi ne manjka, ampak včasih kar pozabim. 🙂

Kar pogumno :))))[/quote]

Saj poguma mi ne manjka, ampak včasih kar pozabim. :)[/quote]

Zgolj pobuda 🙂 no, meni ga tudi ne primanjkuje za pitje vode, za kakšne večje podvige pa sem povsem v “leru” 🙂

Dobra pobuda, si me spomnila, da grem kar po kozarec vode.:) Tudi jaz sem zadnje čase čist brez večjih podvigov.:)

Dobra pobuda, si me spomnila, da grem kar po kozarec vode.:) Tudi jaz sem zadnje čase čist brez večjih podvigov.:)[/quote]

Veš, to še ni tako turobno, če le zadnje čase 🙂 ponižno priznam, da že cel life cincam na enem mestu – izjemoma le v dveh primerih ne: če grem pritočit ali odtočit 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close