Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika želodčna dieta

želodčna dieta

Prosim za pomoč pri iskanju diete za želodčne bolnike. Na internetu so le splošne stvari, jaz pa bi rada nekaj konkretnih jedilnikov.
Vesela bom vsakega predloga.

Lep dan vsem želim!

predvsem nic pikantnega,zapecenega,mastnega…tudi surove zelenjave in sadja ne…odvisno,kaj je z zelodcem!?

kuhana riba….špinaca z zelo malo margarine…
res nemastna kokosja juha…z malo kuhane zelenjave…korenje…cvetaca..

cvetaca v solati…kisajte malo…raje z limono
lahko poskusite z rdeco peso??..

tudi makaroni zabeljeni z malo masla…

par stvari sem se spomnila… lp

Saj konkretno se skoraj ne da napisati: samo kuhano in še enkrat kuhano.
Pa naj bo to meso, sadje ali zelenjava. Nič svežega (sadje, zelenjava). Nič pečenja, ne cvrtja in nič sladkarij. Še posebej pa NIČ kave in alkohola in gaziranih pijač.
Ne preveč vroče oz. ne premrzlo.

Vsa navodila in že napisane menuje dobiš v knjigi, ki jo je izdal pred leti CZNG ( center za napredek gospodinjstva). Je zelo praktično napisano. Včasih nam pri dietah zmanjka ravno fantazije. Zato knjigo toplo priporočam. Izdali so celo paleto za razne diete, za razna obolenja.

Povprašaj v knjižnici. Lep pozdrav

darja

A je to Babi iz Kopra? Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

POZDRAVLJENA!:-))))))))))))

R

prosim če mi lahko pošljete jedilnik kaj jesti pri želodčnih težavah

q

pozdravljeni ,

Imam težave z želodcem imam bolečine, kot nekakšen krč, ki pride in gre kar koli pojem me boli,in
me zanima, če ima kdo kakšno dijeto napisano, kot obrok čez dan ni pa kronično. Bila bi zelo vesela vašega odgovora in pomoči.

Jaz sem sicer iz druge teme:), pa vendar. Na spletu sta 2 podjetji (pobrskajte po googlu), ki se ukvarjata s prehrano in prehr-načrti. Nutricist in Jasna (priimka ne vem, je pa objava na aktivni.si).
Upam, da sem vam pomagala. Škoditi, če pokličete ne more.

pa, vprašaj tvojo osebno zdravnico. ampak, najbolj moraš samo probati kaj ti paše in kaj ni.eni imajo probleme z jogurtom in paradižnik, drugi pa ne..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close