Zelo resna odločitev
Živijo
Ali je tukaj kdo, ki bi mi znal svetovati glede moje življenjske odločitve?
Torej, rada bi se samozaposlila pa ne vem natanko kako to gre. Sedaj sem še polno zaposlena, imam družino z dvema šoloobveznima otrokoma in trenutno nimam časa hoditi od pisarne do pisarne in spraševati, zato se obračam na vas.
Na Zavodu za zaposlovanje nisem prijavljena, razmišljam pa o tem, da bi imela neke vrste razširjeno dejavnost, ki bi zajemala več področij dela. Predvsem se nagibam k nudenju različnih “pomoči”; inštrukcije, pomoč na domu, raznovrstne pomoči starejšim osebam, čuvanje predšolskih otrok, izvajanje promocij, degustacij in podobno.
Ne vem niti kako dolgo je potrebno biti prijavljena na Zavodu za zaposlovanje, ali dolgo traja preden pride ideje do realizacije le te, ko jo svetovalki na zavodu poveš, kdo je upravičen do subvencij oz. pomoči pri samozaposlitvi, katere pogoje je potrebno tukaj izpolnjevati, itd.
Ali mi lahko kdo karkoli svetuje glede moje ideje, kajti zame je to zelo resna odločitev in predem se vsega skupaj lotim, potrebujem čim več informacij.
Hvala za vaš čas in morebitne predloge, pripombe, mnenja in lastne izkušnje
Za življenske odločitve sem pa jaz najboljši svetovalec na svetu.
Očitno si brezposelna, pa kljub temu nimaš časa iti “od pisarne do pisarne” vprašat, kako je s tem. Glede na to, da podjetništvo zahteva ogromno časa in predanosti, zanj nimaš pogojev, saj očitno nimaš časa, zato raje poišči zaposlitev, kjer ti bo delo zagotovljeno.
andrej1980, hvala za tvoje spodbudne besede.
Drugače pa, moj tretji stavek se začenja s petimi magičnimi besedami, ki jih očitno nisi razumel. Samo kot pojasnilo, zdaj pa grem končno pod tuš, potem ko sem zjutraj otroke spravila v šolo, nato letela na delovno mesto, stala (poudarjam “stala” ) 11 ur, doma naredila večerjo, okopala otroke, pregledala njune domače in šolske naloge, ju za 10 minutk stisnala k sebi, kajti jutri in pojutrišljem bom v službi (med drugim spet stala) po 12 ur in se ne bomo veliko videli. Ju pokrila, poljubila za lepe sanje, pomila posodo od večerje, skočila sem pogledat, če mi je kdo namenil kakšno uporabno besedo in kot že napovedano…grem pod tuš.
PS: Polepšal si mi večer. Hvala.
Za iskren odgovor se ponižno opravičujem. Podjetnik ni lahko biti, sploh če delaš kar vse povprek. Saj si lahko sama odgovoriš na vprašanje, če bi prepustila svoje otroke v varstvo osebi, ki varuje otroke, izvaja degustacije in promocije. Prav tako me zanima, če bi plačala inštrukcije nekomu, ki inštruira prav vse in ima medtem doma varstvo otrok… Če stojiš 11-12 ur na dan, sklepam, da izvajaš degustacije in promocije. Očitno ti to ni všeč, zato ne vem, zakaj bi potem odprla firmo, kjer bi počela ravno to. Za uspeh se je potrebno specializirat, ne pa delati kar vsega, saj vseznalcev nihče več ne mara, ker se na koncu ponavadi izkaže za poznajo osnove vsega, vendar niso strokovnjaki za nič.
Zdi se mi, da ti gre predvsem za subvencije, vendar bo tudi teh slej ko prej zmanjkalo. Če pa bi na vsak način rada poizkusila podjetništvo, pojdi na DURS, se pri njih registriraj kot samostojni podjetnik posameznik, preberi kak priročnik kako voditi enostavčno knjigovodstvo in si potem poišči kak posel. Po dveh mesecih ti bo vse jasno…
Če pa pričakuješ, da te bom samo zaradi lepega spodbujal v napačno smer, pa žal nisem take vrste človek. Povej in bom raje tiho.
Upam, da glede na to, da si tako zaposlena, da si se uspela vsaj zdravstveno zavarovati.
Tule na internetu, ti bo težko, kdorkoli kaj svetoval, ker je zadeva zelo obsežna in specifična.
Tako, da potem, ko spraviš otroke v vrtec, ti svetujem, da pojdi na Zavod na zaposlovanje.
Organizirajo brezplačne tečaje, za odpiranje S.P – jev itd., kjer boš lahko zvedela glavnino zadev in vedela, kje začeti.
Tudi subvencije so … samo moraš izpolnjevati določene pogoje.
Kaj in kako, ti bodo povedali tam, ne pričakuj pa preveč.
Forum je zaprt za komentiranje.