Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zelo razočarana

Zelo razočarana

Ja tako kot piše v naslovu in to zato, ker (se moram kr spucat, pa se bom tukaj….)
1. Angino imam 5 dni in moj dragi misli, da je skrajni čas, da neham bit bolana in neham poležavat , zato ker tako to ne gre
2. včeraj mi je obljubi. da bo pospravil posodo pa sem jo lahko danes sama
3. otroka uči hudobij (v globoki sneg je metal psa in ker je to 3leta starega otroka zabavalo se mu je zdelo primerno s tem nadaljevat. Ko sem ga – z derenjem- komaj prepričala naj s tem neha, mi je očital, da imam rajši psa kot otroka
3. na jetra mi gre ker si ne najde prave službe, delat gre, ko se mu zdi, zbira si kaj bi kaj ne bi, čeprav ima samo OŠ izobrazbo
4. za danes nisem dobila niti prijazne besede
5. sama lahko sesam po bajti in nosim po stopnicah koše umazanega perila
6. cel popoldan leži pred TV
7. misli, da je ne vem kaki frajer, če se po stanovanju sprehaja v gatah
8. otroku grdo govori o meni
9. zaradi PC iger in TV se ne more igrati ali brati otroku, ker to naj dela mama (zato je)
10. misli, če otroka zjutraj pelje v vrtec, da je to celodnevni šiht in da rabi zato nagrado
11. misli, da se bo poročil z mano in bova imela še enega otroka
12. misli, da če bo sexal z mano, da je pa pol vse pozabljeno in oproščeno..

A ga naj dam na šuh??? Ker mi gre res že full na jetra.

1 aspirin raztopi v 1/2 kozarca vode, popij, na vrh pa spij še 1 kozarec vode. Počakaj pol ure, da začne delovat.

Tako. Zdaj pa vprašanja, prvi del: Koliko časa sta že skupaj? Je taki že od nekdaj ali se je v zadnjem času spremenil? Če je že bil taki, zakaj te prej ni motilo, zdaj pa? Če se je spremenil, obstaja mogoče za to kak (zunanji) razlog? Je možno kaj popraviti?

Vprašanja, drugi del: kaj je dobrega v tem, da sta skupaj? Je še kaj slabega poleg tega, kar si naštela? Kaj bi pridobila in kaj izgubila, če gresta narazen?

Odgovore si lahko tudi napišeš, na eno stran dobre, na drugo stran slabe strani. Vajo ponovi čez en teden, z drugim listom papirja (prvega ne glej), in primerjaj odgovore.

Mislim, da ti potem ne bo težko ugotoviti, katera stran je pretehtala, in kako ravnati naprej.

Če vse drži, kar si napisala, potem se ti čudim, zakaj si še z njim!

Hvala Jožica! Bom naredila tako 🙂

Jaz bi ga že zdavnaj vrgla čez prag. Če me pa še kaj bolj razkuri, kot taki moški!!!!!!!!!!!!

Vidim, da imaš ti otroka in še enega velike otroka, ki nebo odrasel:
zato naj spoka igračke in se pobere iz tvojega peskovnika!!

Lp,

ti pa vitaminčke pridno papaj, da se pozdraviš, ker te 1.otroček (ki je še res otroček) nujno potrebuje.

m.

Najbrž so se ti šele zdaj odprle oči…

Bolje, da se odločiš zdaj kot kasneje, škoda tvojega časa. Najprej se seveda z njim pogovori, povej vse, kar si nam, ampak dvomim, da bo delovalo.

Če pa se vseeno odločiš, da boš z njim, pa obvezno vztrajaj, tudi z grda, na določenih spremembah.

Pod točko 13 napiši z velikimi črkami: KO GA BOM DALA NA ČEVELJ, MI BO VSE TO PRIHRANJENO. Ponavadi itak čevljanje traja nekaj časa in pobere še zadnje atome moči.

Pa da ne bi niti za sekundo pomislila: Ja, kako se bom pa sama znašla v življenju? Slišiš??

Jaz imam eno vprasanje zate: kako vidis zivljenje z njim cez 10 let?
lp
N.

Poglej si film Kajmak in marmelada, a ti je kej bolj jasno?

Gledala film, pa mi (žal) nič ne potegne. … A misliš prve scene, ali tiste zadnje (ko odhajata vsak po svoji poti???)

Bom razmislila o stičnih točkah.

Jaz bi že zdavnaj pobrala šila in kopita in otroka in šla ali pa bi njega in njegovi stvari zabrisala ven.

V prvi vrsti pa naj te skrbi otrok, ali si res želiš vzgajati otroka v takem okolju, kjer oče muči živali in uči otroka da je to fajn, kjer se grdo govori o mami, kjer ima otrok vzgled, da je fino bit cele dneve doma, igrat igrice, poležavat pred TV-jem in nič delat, v okolju kjer se z mamo dela kot s služkinjo. Mislim jaz bi prekleto razmislila kaj to pomeni za otroka.

Po moje bi bilo za oba (tebe in otroka) bolje če končaš tole sranje. Pa da ne bi slučajno vztrajala v taki vezi samo zato, da ne boš sama.

sploh ne vem kaj se delas z njim??? ali mislis res svoje nadalnje zivljenje preziveti z moskim za katerim bos morala pospravljati in popravljati napake v vzgoji tvojega otroka??? zresni se!!! vse kaze na to da je tip totalno neresen in te sploh ne spostuje!

Moja razlaga konca filma KAJMAK in MARMELADA (ko gresta vsak po svoji poti) – KAJMAK in MARMELADA ne gresta in ne bosta šla nikoli skupaj.
To je to. Ti pa čimprej iz te tvoje zveze. Sej nimaš nič od tega? A se ti ne zdi, da bi ti blo boljš če bi bla sama???? Te vsaj ne bi noben zmerjal, itd. Sej pride tud nekdo, ki te bo spošotavl (to je največ kar lahko imaš v zvezi –
verjem).

Lp

Verjamem, da si razočarana, kar hudo mi je, ko sem prebrala tvoj post. Ukrepati moraš, če ne bo nobene spremembe pri njem (pogovor, čeprav se mi zdi, da ne bo kaj prida zalegel), ga zapusti. In ne odlašaj predolgo!

Želim ti, da bi si čimlepše uredila življenje! Ti in tvoj otrok si zaslužita srečo!

Maja,Jožica ti je sicer svetovala, da pretehtaj.Tudi jaz veliko toleriram, vendar mučenje psa za zabavo otroku in šuntanje otroka proti tebi pa mi vrže pokrovko in je tehtnica le še za v kontejner.Znebi se ga, še dobro da nista poročena.Čimprej najdi najboljši način, da se ga znebiš in sama vzgajaš otroka, ker mu on dela več škode, kot koristi.Vem da ni lahko, misli na otroka.Bolje je biti sam,kot v takem razmerju, verjetno pa ti je usoda namenila kaj boljšega za vzgojo sina in preživljanje prostega časa v zrelih letih, oziroma ne vem točno kdaj.
V želji za lepšo prihodnost
Alenka

Samo to.
Pojdi stran.

Ja, pojdi čimprej vstran. On te ima kot žival, in ne kot človeka- sorry!
lp

Če je mene stisnilo pri srcu že samo ob branju, kaj se šele dogaja v tebi! Res se sliši kot v kakem filmu po resnični zgodbi. Najhuje je to, da me je strah, da še dolgo ne boš našla moči, da greš stran.
Če ti kaj pomaga, moj fant je imel doma podobno situacijo. Oče, ki je pil, pretepal vsepovprek (pri tebi je to morda le še vprašanje časa), kar je zaslužil je tako ali drugače porabil na sebi oz. svojih prijateljih, itd.. Mlajši sin (brat mojega fanta) se je pri 10h prvič zaletel z avtom, ker ga je oče že od malega učil, kako ustaviti avto ravno toliko pred steno, da je prostora za en čik (in s tem zabaval svoje prijatelje).
Ko sta fanta odrasla, se je mama končno odločila da se loči.. spravila ga je iz svojega stanovanja (kjer je mimogrede samo ona plačevala stroške) in se ločila. Sedaj je v pokoju in ji ni prav nič dolgas ali žal zato, ker nima moža. Ima fanta, hodi na plavanje, na literarne krožke, v gledališče, kupila si je nov avto, uživa s vojo vnukinjo…itd.
Posledice, ki jih je očetova fizična in psihična zloraba pustila na fantih so! omembe vredne. Moj fant se ne zna pogovarjat o sebi, o svojih čustvih in problemih, ker ga nikoli nihče ni k temu spodbujal (mami ni mela časa, ker je toliko delala, očeta ni bilo doma). Pa to še ni najhuje… navajen je, da za vsako malenkost vzroji do kričanja. Sicer se takoj pomiri, ampak verjemi, da je zoprno če te sredi cityparka v množici nekdo nadere, da naj neham to pa to.. Drugi sin je kar v redu prišel ven, če upoštevaš, da ima končano samo osnovno šolo. Na srečo je malo trši karakter kot moj fant.. Torej, kako bi tako življenje, če bi v njem vztrajala še dolgo, vplivalo na tvojega otroka? In kako bi vplivalo na otrokovega partnerja? In kako na tvoje vnuke? Predvsem pa, kako bi tako življenje vplivalo nate?

Pa se nekej bi dodala k vsem tem nasvetom…draga Maja, se zavedas, da je na svetu mnogo dobrih moskih, s katerimi bi lahko delila sreco in mogoce imela se enega otrocicka? Nikar ne zgubljaj casa s takim looser-jem, ker bo vedno slabse!!Pa se nekaj: izgubljas tud cas svojega otrocicka- zavedaj se: tem dalj casa bo z njim, tem bolj ga bo pokvaril!!!
Pa veliko srece pri vstopanju na svojo pot!

Pojdi stran!!Ker to mi zelo diiši na izkoriščanje!!Ne bodi neumna in se ne poroči z njim! On te bo celo zivljenje čedalje bolj izkoriščal in ti mu boš čedalje bolj morala služiti kot orodje,za udobno življenje- tako kot zdaj. Pamet v roke. Vzemi otroka in pojdi na lepše!!!!

Maja mislim da si dobila zelo dobre odgovore na vprašanje in jaz mislim isto kotso napisale vse pred mano…

In kako se stvari razvijajo sedaj?si že kaj naredila ali rabiš še čas za to,vem da je zelo težko vendar praktično druge izbire skoraj da ni če hočeš dobro sama sebi in svojemu otročku…

Lep pozdravcek

Ko sem prebirala točko za točko, sem se instinktivno bala, da bom na koncu naletela še na točko: tepe me. Ker, draga Maja, samo še to manjka na tvojem seznamu njegovih napak. Zato se odloči in čimprej pojdi stran od njega, da ne bo prišlo še do tega. Srečno.

Izbira je bolj preprosta, kot si lahko misli podpovprečni Kekec ali Mojca. Če ti je vse to opisano odveč (kar ti očitno je), potem ga boš pustila, ako poseduješ zdravo pamet. Če pa ga imaš rada, pa ga kljub temu ne boš pustila in mu boš pomagala skozi težave, ki jih tudi on doživlja. Če teh ne vidiš, je tudi najbolje, da ga takoj pustiš.

Evo, rezultat zgornjega sklepa je 2:1 v prid, da ga zapustiš. Kaj še čakaš? Božič?

Ne morem, da se ne bi pridružila mnenju ostalim. V razmerju mora biti 50:50 kar se tiče vsega! Sploh ne vem kaj še čakaš. Zaupaj mi, obstaja ogromno moških, ki so mnogo boljših. Nihče si ne zasluži tega, kar imaš ti!
Zato pogum v roke preden bodo na tebi in tvojemu otroku ostale resne psihične posledice! RESNO!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close