zelo občutljiva koža
Pozdravljeni!
Zanima me, ali mi lahko svetujejte kakšno kremo za zelo, zelo občutljo kožo.
Odkar sem pred leti prvič imela perioralni dermatitis, sem zelo skeptična kar se tiče kozmetike za obraz.
Saj se mi vedno, ko poskusim kakšno novo kremo pojavijo majhne, rdeče in vodene pikice.
Zanima me, če obstaja kakšna kolekcija prav za kožo z alergijami in podobnimi težavami?
Trenutno uporabljam olivno olje, za nego in čiščenje, čeprav me že počasi skrbi preventiva proti gubicam (stara sem 30).
Hvala za odgovor!
lp
Pozdravljena!
Svetujem vam uporabo IsaDorine negovalne kozmetike, ki je namenjena občutljivi koži. Tako dekorativna kot negovalna IsaDorina linija ne vsebuje dišav in je hipoalergenska-ne draži kože.
Lahko vam pošljem vzorec vlažilne kreme.
Prosim, če mi po mailu pošljete svoj naslov kamor vam lahko pošljem vzorec.
P.S. katero kozmetično linijo pa ste do sedaj uporabljala?
Lp Nada
Lina!
Prosila bi te za pomoč! Moja zdravnica je tudi mnenja, da mam perioralni dermatitis in mi je dala napotnico za dermatologa. Ker pa bom morala kar nekaj časa čakati da pridem na vrsto bi te vprašala kaj si ti uporabljala, da se ti je stanje pozdravilo. A si imela kakšno kremo ali tablete in koliko časa je trajalo, da so bili vidni rezultati?
Za pomoč se ti že vnaprej zahvaljujem!
Hvala za odgovor!
Do sedaj sem uporabljala bolj “domače” stvari kot olivno olje
za čiščenje in johnsonov washgel, in kakšno kremo iz lekarne
(olivno olje v belobazi), včasih tudi Vichy, ki pa me ni “prepričal”.
Tudi glede pudrov nimam veliko “izkušenj”.
Drugače pa je moja koža bolj suha in nagnjena k rdečicam.
Ker sem bolj nova tu, še ne vem vašega e-maila in prosim, če mi ga
lahko sporočite.
lep dan!
Zelo pomaga krema, ki mi jo zmešajo v lekarni.
Recept za njene sestavine mi je napisala dermatologinja in so sledeče:
metronidazol 1,0 g v 50,0 g borogala. Mažeš zjutraj in zvečer.
Mislim, da moraš recept za kremo dobiti od splošne zdravnice, da ti jo potem v lekarni sestavijo.
Če imaš pa zelo hudo vnetje, pa bi bilo dobro še jemati tablete Efloran, ki so antibiotik in pravtako vsebujejo metronidazol.
Svetujem ti tudi, da opustiš vsa agresivna čistila za kožo, kreme, pudre…
Za čiščenje je zelo primerno olivno olje in kak nežen washgel (men je v redu čist. pena od Johnsona).
Zdravljenje pa kar traja nekaj časa, mislim da kr nekaj tednov, tako da ne obupaj.
V redu je tudi, če paziš na prehrano in ješ čim manj pikantno, mastno,…
Lahko pa poskusiš še vsak dan pit suh pivski kvas (2-3 žličke), meni zelo pomaga za kožo in lase.
No upam, da sem ti vsaj malo pomagala.
lp
Enak problem…ko sem z napotnico prišla na polikliniko, mi je zdravnica predpisala Clinofug 50. Vprašaj osebno zdravnico in naj ti ga predpiše. Po treh tednih ni nikjer sledu po majhnih pikicah in rdečem obrazu okrog ust in nosu. Če jemlješ kontrac. tebletke pa je moraš v času jemanja poskrbeti za dodatno zaščito. Nikar si kože na obrazu ne uničuj z mazilom, ki tanjša kožo (kortikosteroidi). Najprej pozdravi dermatitis potem pa se odloči za kreme in pripravke za občutljivo kožo. Clinofug 50 je antibiotik in pomaga. Pikice in rdečina nastane zaradi norenja hormonov in stresa. Mene je osebna zdravnica matrala z enimi mažami pol leta. Pomagal pa bi mi samo omenjeni antibiotika pa bi bila rešena že po treh tednih.
Pozdravi se in vztrajaj, da ti izda recept!
Forum je zaprt za komentiranje.