Zelo dober približek Starbucks čokoladnim mafinom
Iskala sem recept za res čokoladne mafine, tiste temne, ne, da imajo notri le koščke čokolade in nekaj žlic kakava, samo to jih ni nikoli naredilo temnih… in sem našla recept… tule je še za vas:
Čokoladno čokoladni mafini
45 g masla
300 ml mleka
3 jajca
150 g sladkorja
300 g moke
4 žličke kakava
3 žličke pecilnega praška
120 g temne čokolade
Zmehčano maslo, mleko, jajca in sladkor dobro razmešamo. Presejemo moko s kakavom in pecilnim praškom in zmešamo s tekočimi sestavinami. Na koncu vmešamo še stopljeno čokolado.
Lahko dodate še čokoladne kapljice (koščke čokolade), jaz jih tokrat nisem, ker jih nisem imela doma.
Naj dodam še link, s katerega sem recept pobrala, tudi za tiste, ki bi radi uporabili originalen recept, kjer so mafini preliti še s prelivom iz Philadelphie…
Želim, da vam uspejo tako, kot so meni.
Vladka
Vladka, lepa slikca.
Jaz si pa želim, da bi moji mafini po vrhu razpokali, da bi bili kot tisti od mislim da Hvastje. Saj so moji kljub vsemu zelo dobri in rahli (največkrat pečem bananine s koščki čokolade), razpokani pa zlepa ne.
V tvojem receptu vidim 3 žličke pecilnega. Saj vem, da je v vseh receptih strašno veliko tega noter, pa vendar me zanima, koliko se ga na jeziku čuti?
Natassa
uau, kako lepe torte delaš, Vladka!!!
Ko smo že pri mafinih; doma imam knjižico z recepti in skoraj pri vseh mafinih je med sestavinami tudi soda bikarbona.
Meni njen okus ni všeč, zato jo izpuščam, pa so mafini ravno tako dobri.
Vseeno pa me zanima, zakaj bi jo bilo treba dodajat. Ima kakšno posebno “moč”?
Res so dobri tile mafini. Zadnjič sem jih pekla, pa pozabila dati noter že stopljeno čokolado, sicer so bili kljub temu dobri. Danes popravni izpit, mafini izredni. Pri večini čokoladnih mafinov pogrešam sočnost (brez celega zavitka masla notri seveda), tukaj je 1A. Verjetno zaradi dodatnega jajca?
Kakor koli, čista petka.
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.