Žellim si otroka…
Robi jaz imam tebe na sumu da si tiha voda :)[/quote]
Antilopa ve, ti samo njo poslušaj. 🙂
Meni isto.
Drugače pa zadeva povsem logična in jo lahko razložim v enem stavku, ki pravi, da ljubezni ne moremo izsiliti.[/quote]
Zadnjič sem slišala dober pregovor, da najbolj tvega tisti, ki ne tvega….Avtorica ni upala tvegati – poročiti se iz ljubezni, pa čeprav ne bi imela finančne podpore staršev. Je ne obsojam, samo pred naslednjim korakom bo morala dobro premisliti, kaj si v resnici želi.
Greva čisto od začetka….A je pri vaju problem ta, da je on nespoštljiv do tebe in otroka? Namreč, bistva nisi povedala, ampak samo to, da ga ne ljubiš.[/quote]
Potem vsaj nekog zanima, kakšen mora bit da ga ljubim:)!
Ne bi niš kodilo, če bi bil malo bolj pameten, kot je.
Ne ljubim ga pač zaradi tega, ker nima, za moje pojme, dovolj formirana moralna stališča o življenju.
Oziroma, z mejoj je predvsem zaradi moje lepote, in drugih vidov zunanjosti.
Boljši je sicer kot ostali, ki so bili “konkurenca”.
Če je pa preveč surov za moj okus, ne ljubi dovoj svojega otroka, da bi mu želel bratca ali sestrico , ki bi mu pomagali v življenju, pa tudi mene ne, potem ne vidim zakaj ne bi iskala nekog kdo…ljubi boljše!
Po moje si se spet lotila z napačne strani tega. Ne moreš iskati moškega le zato, da bo oče tvojim otrokom. Tako je to sedaj izpadlo.[/quote]
Po moje, ene določene stvari gredo neločljivo skupaj.
Mogoče je, vsaj do določene mere “idealno”.
Dejstvo je pač da si to želim.[/quote]
No sej to ni nič narobe, če si želiš vendar sedaj dobro premisli s kom, da ne boš čez par let spet pisala isto zgodbo.
Po moje si se spet lotila z napačne strani tega. Ne moreš iskati moškega le zato, da bo oče tvojim otrokom. Tako je to sedaj izpadlo.[/quote]
Čisto tehnično vprašanje – kaj pa, če bi se vama slučajno zgodilo, da bi ti zopet zanosila, ampak z njim? Bi zahteval splav ali pa bi ga ti sama naredila, ker ne želiš imeti otroka z njim?
Antilopa ve, ti samo njo poslušaj. 🙂
Meni isto.
Drugače pa zadeva povsem logična in jo lahko razložim v enem stavku, ki pravi, da ljubezni ne moremo izsiliti.[/quote]
Zadnjič sem slišala dober pregovor, da najbolj tvega tisti, ki ne tvega….Avtorica ni upala tvegati – poročiti se iz ljubezni, pa čeprav ne bi imela finančne podpore staršev. Je ne obsojam, samo pred naslednjim korakom bo morala dobro premisliti, kaj si v resnici želi.[/quote]
Ne gre za tveganje. Da je oseba, ki bi jo ljubila, obstajala, ne bi se poročila s mojim sedanjim možem, jasno.
Ker pa č izbire ni bilo, odločila sem se za najmanjšo škodo.
No sej to ni nič narobe, če si želiš vendar sedaj dobro premisli s kom, da ne boš čez par let spet pisala isto zgodbo.[/quote]
Saj moja zgodba NI ŽALOSTNA!
Imam enega dobrega otroka, in želim si jih še!
Predvsem zaradi njega!
Če zanj ne bi bilo dobro da imam več otrok, bi si jih še vedno želela več, NE BI SE PA TRUDILA!
Čisto tehnično vprašanje – kaj pa, če bi se vama slučajno zgodilo, da bi ti zopet zanosila, ampak z njim? Bi zahteval splav ali pa bi ga ti sama naredila, ker ne želiš imeti otroka z njim?[/quote]
Saj nisva midva iz Pakistana, da se bi nam otrok “zgodil”.
Če ga on noče, potem ga ne bo.
Ti pa si zafrustriran, ker te intelektualke ne povohajo…Iz tvojih besed s eprav čuti bes do takih žensk. Jah glej, spusti s ena zemljo, pač nisi zanimiv pametnim ženskam, bo treba ustrezno nastavit kriterije.[/quote]
Pusti ga, saj že itak dovolj trpi. :)))) Zanimivo je, da je poudaril, da ga te ženske ne zanimajo – jah, basen o lisici in kislem grozdju.
Antilopa, misliš, da se življenje odvija kot iz romantičnih filmov? Da je nek odnos skoz v isti fazi?
Po poroki pa leta in desetletja, pa vedno povsod metuljčki, rožice in nobenih težav? Življenje ni pravljica ali risanka. Če že statistiko pogledamo, kjer se vsak 2. par loči, ne boš našla zgodb iz Romea in Julije.
In misliš, da zvestobo tudi lahko izsiliš iz nekoga z grožnjami in maščevanjem?
Če ti je dedec nezvest, si tudi ti del tega odnosa, ki ga tvorita in ustvarjata skupaj.
Seveda gre pri tej ženski za 2. ekstrem, ampak če te od majhnega vzgajajo v določeni kulturi z močno tradicijo in strogim religioznim načinom življenja, le redki kasneje presežejo te okvirje in se osvobodijo negativnih vplivov in predpotopnih okostenelih družbenih in družinskih običajev, ki diktirajo in vsiljujejo svoj način življenja, zahteva se z nenapisanimi pravili, da se dosledno izpolnjujejo pričakovanja, drugače pa te družbeno izobčijo. In je še posebej težko za ženske, ker so večinoma finančno povsem odvisne in ne dobijo podpore niti s strani lastne družine, še celo v sramoto so jim takšne. Taka ženska mora imeti veliko poguma.
No sej to ni nič narobe, če si želiš vendar sedaj dobro premisli s kom, da ne boš čez par let spet pisala isto zgodbo.[/quote]
Saj moja zgodba NI ŽALOSTNA!
Imam enega dobrega otroka, in želim si jih še!
Predvsem zaradi njega!
Če zanj ne bi bilo dobro da imam več otrok, bi si jih še vedno želela več, NE BI SE PA TRUDILA![/quote]
“Prava ženska” je tista, ki je mati in ima veliko otrok, ker rojevanje je njena edina funkcija (po Alahu)? Si prepričana?
Bi moral imeti še ljubico ? 🙂
Tu res nekaj ne štima, da nekdo ki vara, drugega obtožuje, da nima dovolj dobro formiranih moralnih načel.[/quote]
a=Ne ljubim ga zato, ker nima dovolj formirana moralna stališča o življenju
Imam ljumca ker = a+me ne ljubi
Ni smiselno, da on nekkog iščeš nekaj, kaj sam ne daš…
…
Matjažko, praviš, da če ti je moški nezvest, je to tudi krivda ženske? V določenih primerih res, ne pa vedno. Po tej logiki smo državljani krivi, da je nastala bančna luknja? Kaj smo sploh vlagali denar v banke, ki je ta naš denar uporabila za slabe kredite? Koliko mora ženska ljubiti svojega moža, da ji ta ne bo nezvest? In obratno, koliko mora mož ljubiti svojo ženo, da ga ta ne bo prevarala?
Dragi Matjažko, tebe je sama teorija. Pa brez zamere.
Bi moral imeti še ljubico ? 🙂
Tu res nekaj ne štima, da nekdo ki vara, drugega obtožuje, da nima dovolj dobro formiranih moralnih načel.[/quote]
…[/quote]
Kako to zgleda v praksi, da nima dovolj formiranih moralnih stališč ?
Res ni smiselno, da od nekoga iščeš nekaj, česar sam ne daš. In ti pričakuješ ljubezen in moralna stališča, pa čeprav tega sama ne daješ ? Zakaj ?
…[/quote]
Kako to zgleda v praksi, da nima dovolj formiranih moralnih stališč ?
Res ni smiselno, da od nekoga iščeš nekaj, česar sam ne daš. In ti pričakuješ ljubezen in moralna stališča, pa čeprav tega sama ne daješ ? Zakaj ?[/quote]
Mogoče prvo razmisli, kaj je bilo prvo…
Če ti ni samo po sebi jasno, bresmiselno se je obremenjevat s tem..
Forum je zaprt za komentiranje.