želja otroka
Kaj porečete na izjavo desetletnika…..Mami nič ne bi bilo narobe, če bi imel očima.
Sem vdova že nekaj časa in ravno zaradi otroka nisem razmišljala o novi vezi, vsaj toliko časa ne, da odraste.
Čeprav priznam, da mi manjka pripadnost nekomu. Sicer pa najboljši so že poročeni, kar pa je 30+ samskega, pa ne vem no….
Vprašanje, če je otrok s tem mislil, da mamici kaj manjka.
Jaz mislim, da njemu manjka oče. Skratka fant si želi moškega v hiši, ki bi mu na nek način nadomestil očeta.
Tako bi jaz razumela takšno izjavo desetletnika.:)[/quote]
tudi jaz mislim, da mu manjka moška družba, sploh ko gleda druge vrstnike, kaj vse počnejo s svojimi očki.
No, jaz pa sem ga vseeno razumel tako, kot da on ve oziroma je nekako začutil, da si mama želi moške družbe, pa se boji, da morda otroku ne bo prav. In zdaj ji on daje “dovoljenje”. Verjetno je to sklepal skozi kakšne pogovore, ki jih imata. Ampak, če je oče umrl, je možno, da si želi obojega, “očeta” in nekoga, ki bo “skrbel” za mamo. Otroci navadno ne razmišljajo sebično.
Čisto logična izjava, tvoj otrok (sin?) bi verjetno rad v prvi vrsti mamo, ti pa postajaš nek hibrid, vsaj tako te vidi on, ker nima ob sebi zgleda z druge strani(moškega), dalje otrok(sin) pri 10 letih ne rabi več toliko samo mame, ampak tudi predvsem očeta, (ali očima– saj ni važno, če ga zna imeti iskreno rad, in otroci so še idealisti).
To ej seveda neumnost. Bom kar napisala, čeprav nimam praktičnih izkušenj s tem. Če imaš rada svojega otroka, se ta ljubezen ne izključuje z ljubeznijo do njegovega očeta niti z ljubeznijo do drugega tipa (…), niti z ljubeznijo do svojih staršev, ali pač??
Če nisi sposobna imeti rada svojega otroka, potem je pa- karkoli boš naredila, ali se ponovno poročila ali ostala samska, za otroka itak vseeno (tragično).
Edina smiselna dilema, ali si najti koga ali ne, bi bila, če še vedno ne moreš preboleti smrti svojega moža oz. če si želiš pač ostati sama, (pa si ne?)
No ta izjava je pa seveda najboljša. Ti si tudi 30+, a ne? In ti si tudi zunaj tistih najboljših, ali ne, saj si samska?? Ali bi mogoče dopustila možnost, da je še kakšen vdovec, ločenec, ali pa nič od tega, pa je čisto ok?
S takim razmišljanjem si induciraš učinek pričakovanja zase in pri drugih, da enostavno nisi vredna, da se sparčkaš z nekom ok tipom. Mi je prav žal, če sem to grobo napisala.
Nimam pojma, kako je, če ti umre oče tvojega otroka oz. nekdo, s komer misliš pač deliti lajf.
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] . Ti si tudi 30+, a ne? ja sem
In ti si tudi zunaj tistih najboljših, ali ne, saj si samska??
tudi to bo držalo
Ali bi mogoče dopustila možnost, da je še kakšen vdovec, ločenec, ali pa nič od tega, pa je čisto ok? dopuščam to možnost in seveda se strinjam samo s to možnostjo, da imajo svoje otroke, ki bi jih vzela za svoje.
S takim razmišljanjem si induciraš učinek pričakovanja zase in pri drugih, da enostavno nisi vredna, da se sparčkaš z nekom ok tipom. S tem se ne strinjam!!! Sem vredna, vendar bi rada zagotovila obema dobrega človeka!!!![/b]
Mi je prav žal, če sem to grobo napisala. Naj ti ne bo žal, tudi taki morate obstajati!!!
Nimam pojma, kako je, če ti umre oče tvojega otroka oz. nekdo, s komer misliš pač deliti lajf. In upam, da tako ostane
No, otrokove besede vsekakor vzemi resno in se pogovarjaj z njim o tem, vendar pa nikakor tega ne vzemi za vodilo, da zdaj pa MORAŠ najti nekoga. Če si tudi ti želiš novega znanstva in morda celo resne zveze, super, če ti pa do tega pravzaprav niti ni preveč, pa pusti pri miru. Torej, odločitev, ali bo sin dobil očima, mora biti izključno tvoja!!!
In tudi s tem, da bo mož vedno imel poseben prostor v tvojem srcu, ni nič narobe. Meni se zdi edino logično. Zavedaj pa se, da tega vsi tipi ne prenašajo glih najboljše. Aja, tudi ni rečeno, da moraš zato, ker imaš otroka, iskati tipa z otrokom.
Vem, in nisem tistega pisala kar nekja na suho. Vem, kako je, če ti umre kdo, ki ga imaš rad, posebno še, če ti in on in vsi ostali vedo, da bo umrl, pa je ni možnosti na tem svetu, ki bi podaljšala življenje za kakšno leto ali več… da ne bi bilo vse tako grozljivo dorečeno, in vem, kako je, če umre nekomu, ki ga imaš ravno tako najraje na svetu, tisti drugi, s komer je on mislil deliti življenje. Namreč moj oče je postal vdovec, verjetno malo starejši kot ti. Pa ti lahko povem, da je, glede na popupacijo tukaj na monu, najboljši človek na svetu. In je samski. Pa ne zato, ker bi mislil, da so vse samske ženske njegovih let zanič, niti slučajno.
In zato si raje ne predstavljam, če se postavim v vlogo tvojega bodočega tipa, da tako razmišljaš o njem– da ej s tem, ko je samski pri 30+, že itak stigmatiziran.
Zelo verjetno je tvoje upanje zaman. Namreč, če bom kdaj imela koga, ja sem samska jaz tudi, in imela z njim otroka, in ne bo ravno precej mlajši od mene, se zna zgoditi, da bo pač umrl pred mano, ane… vse moje prednice, kolikor mi je znano, so preživele svoje može za kar nekaj let… razen moje mame…za to pa je, zelo zelo zelo verjetno, kriva napaka medicine. (In še bolj tragično, ne samo v njenem primeru.)
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Vem, in nisem tistega pisala kar nekja na suho. Vem, kako je, če ti umre kdo, ki ga imaš rad, posebno še, če ti in on in vsi ostali vedo, da bo umrl, pa je ni možnosti na tem svetu, ki bi podaljšala življenje za kakšno leto ali več… da ne bi bilo vse tako grozljivo dorečeno, in vem, kako je, če umre nekomu, ki ga imaš ravno tako najraje na svetu, tisti drugi, s komer je on mislil deliti življenje. Namreč moj oče je postal vdovec, verjetno malo starejši kot ti. Pa ti lahko povem, da je, glede na popupacijo tukaj na monu, najboljši človek na svetu. In je samski. Pa ne zato, ker bi mislil, da so vse samske ženske njegovih let zanič, niti slučajno.
In zato si raje ne predstavljam, če se postavim v vlogo tvojega bodočega tipa, da tako razmišljaš o njem– da ej s tem, ko je samski pri 30+, že itak stigmatiziran.
Zelo verjetno je tvoje upanje zaman. Namreč, če bom kdaj imela koga, ja sem samska jaz tudi, in imela z njim otroka, in ne bo ravno precej mlajši od mene, se zna zgoditi, da bo pač umrl pred mano, ane… vse moje prednice, kolikor mi je znano, so preživele svoje može za kar nekaj let… razen moje mame…za to pa je, zelo zelo zelo verjetno, kriva napaka medicine. (In še bolj tragično, ne samo v njenem primeru.)[/quote]
no, pa naj bo kot ti rečeš….maš prav…..
tvoje razmišlanje mi je elo všeč, ker tudi sama razmišljam tako. hvala, lp[/quote]
Seveda ohhhh. Namreč, moj prapraprastric, poznam iz pripovedovanj, je umrl, ko je bil njegov sin star 6 let. Njegova mati se je žrtvovala za tega njunega sina, vsaj tako je njemu zatrjevala, in se ni več poročila. Ves čas mu je to dajala vedeti in on je menda nehote, sporgramiran pač, ostal in živel z njo do nekje 40+. Potem si je našel žensko z otrokom, vprašal svojo že prilično ostarelo mater, če se pač strinja, in je rekla sicer ok, ampak da ‘ein Kind ist genug’, torej ni svojemu sinu dovolila, da imata s to žensko svojega otroka. Imel je enega najlepših slovenskih priimkov, sicer so ga malo ponemčili,pa ne tako, da ne bi ostal prepoznaven. In zdaj ga ni več. In jaz bi imela sorodnike gor, no saj menda jih imam, samo ne po njegovi strani… Kaj pač morem, žal mi je. In ko slišim za take vrste žrtvovanja, ma saj ne vem no…
Sploh pa, kaj ej narobe, če si imela rada svojega moža, torej očeta svojega otroka, in ga še imaš. Vsak normalen človek bo to razumel. In toje nekja najlepšega, kar lahko pokažeš svojemu otroku.
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Problema ni, je samo realnost, ki jo je treba sprejet. Ta pa je taka, da tisti, ki še nimajo otrok in si jih želijo, si bodo bolj želeli nekoga, ki otrok še nima. So pa tudi izjeme, ki nimajo težav sprejeti nekoga s svojim otrokom. Najlažje gre to tistim, ki svojega otroka že imajo.
Najhujši so taki mariborčani (pajki), ki so že čez 30 pa še vedno vekajo na MONu za žensko, ki je še nikoli niso videli, z njo so si le dopisovali preko neta par mesecev potem jih pa ta skensla, on pa joka po MONu, kako smo vse ženske slabe. Ne daj bože, da postane tak človek očim tvojemu otroku. Očitno je, da so taki tipi totalno zagrenjeni, ker kljub svoji konkretni starosti, še niso bili v resni vezi in ker vekajo za virutalno žensko pa menda še nimajo dovolj velikih kondomov za njihove kačone :).
Forum je zaprt za komentiranje.