zelišča v olju in kisu
Pozdravljene izkušene kuharice…..mene pa znima kako se naredi olje in kis malo drugače z zelišči mislim….Večkrat sem že videla kje ,da imajo v steklenicah tako fino narejeno-z zelišči….lepo zglega in najbrž ima tudi specifični okus…Je katera že delala doma takšne kise oz. olja. Kakšna zelišča ste uporabljaja in kakšno olje oz. kis….Tud že zgleda na oko zelo lepo in imaš lahko kje v kuhinji na polici…?
Hvala za vaše odgovore……..
Cuca,hej! Vedno nekaj dajem v olje ali kis.Vcasih samo eno zelisce,vcasih vec,po svojem okusu pac.Prav imas,v lepih steklenickah je to res okras.Pomembno je,da to nekaj casa(1 mesec) stoji.
Zdaj pa ti bom nekaj svetovala. Nedelo je 27.aprila in 4. maja objavilo dva zanimiva clanka o kisu–zelo izcrpno.So tudi navodila za jabolcni kis patra Asica,pa kisi,o katerih ti sprasujes.Zelo zanimiv je tudi kis stirih tatov,ki deluje kot obramba proti kuznim boleznim.Jaz sem si vse izrezala in dala v mapo. V naslednjih dveh nedeljah je bilo o olju.ker je teksta veliko,bi ti zdaj tezko prepisala.Prepricana sem,da bos v knjiznici dobila.
Za prvo informacijo pa pehtran,kot je ze zgoraj omenjeno,potem pac kar imas rada. To je za kis. V olivno olje pa namakam lastne male paprike(chili),,kapre,origano… vse pa mora nekaj casa stati.
Nedelo pa kar poisci,ti bo prislo prav. Sla se bos lahko zeliscarja.Oglasi se! Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.