Najdi forum

Želim očistiti PC

Razne nesnage, ki nastane ob daljši rabi. Ali obstaja kakšen program s katerim bi to lahko storil dokaj kvalitetno?

System Mechanic 5 Professional

Obstaja več programov, celo preveč.

Odvisno od tega, kako dolgo se ti nesnaga nabira in kaj smatraš pod ‘nesnago’ – spy, viruse, nepotrebne datoteke, začasne datoteke, prazne bližnjice… etc.

O vseh pomembnejših tovrstnih programih smo na forumu že pisali, naj kljub temu naštejem najbolj nepogrešljive in popularne: Ad Aware, Spybot, Trojan Hunter, Cwshredder, Hijack (previdno uporabljaj!!) ter redno posodobljen antivirusni program. Začasne datoteke pa itak lahko najdeš in zbrišeš sam.

In še najboljši program: stari M$-ov Format. Šele potem leti mašinca kot nova, če že ni prestar mlinček, ki sodi na smetišče zgodovine IT.

Spyware, adware in take vrste nesnago sproti čistim, rad bi očistil mašino kot je Tajfun napisal nepotrebnih datoteke, prazne bližnice, itd… Datoteko temp sem že ‘očistil’ kaj več pa ne znam. Rad bi pomoč v to smer. Upam, da sem dovolj jasen.

Meni je en prijazen fant s tega foruma enkrat poslal en program, ki čisti ostanke brisanih datotek. Če želiš, ti ga lahko posredujem naprej, ampak šele čez ene dva dni, ko bom imela čas usposobiti Outlook EX. Zdaj sem si odpirala GMAIL, pa sem nekaj zaštrikala.

Če bom pozabila, me spomni na Starševskem čveku, tam sem stalna stranka. Samo napiši: !

Dogovorjeno! Lahko mi tudi napišeš kako se program imenuje pa si ga sam poizkusim sneti s neta.

Shrani si ta programček ga aktiviraj in počisti registre,
jaz sem zadovoljen z njim, pa še slo je.

Jaz sem pa hitra, OE mi že dela. Nisem šla raziskovat gornjega linka, če ni morda isti, kot moj, ti bom vseeno poslala.

Nekaj obljubim, česar ne morem izpolnit. Z enga drugega foruma imam izkušnjo, da je treba le klikniti na ime, potem pa lahko pošlješ mail, tu pa to ne gre. Hm?

Vira:
kinvez@email.si

kot že rečeno, glede na tvoje želje je za to zelo primeren System Mechanic

zdej pa še men neki povejte…jaz sm mela naložen enga od teh programov k ste jih našteli in problem je ratu k se nism mogla vpisat na msn messenger in sem ga zbrisala…a to je pr vseh tko al kaj

Ne bi smelo!

mela sm Spybot in nism mogla na msn dokler ga nism odstranla

Pa probaj Ad-Aware se

Kako pa vem katere stvari lahko brišem v register cleaneru?

Poglej, zgoraj sem ti dal link, snami si ta program in ga instaliraj, odpreš
mapo klikneš “regcleaner” -> orodja->čiščenje registra->naredi vse in
ko ti bo program najdel nekoristne vnose ti lepo po slo (če si dal slo ver.)
napiše “te vnose lahko brez skrbi zbrišete” in imaš spodaj možnost
“odstrani izbrano”. Z registrov si te vnose brisal in so se vnosi preselili
v mapo kjer imaš ta program, tu pa lahko z dvoklikom obnoviš, če kaj
ne bi delalo ampak jaz do sedaj nisem imel nobenih problemov je pa
neverjetno, koliko te salate se nabere v registrih.
Ko ti bo program iskal te vnose mora biti kljukica na “naredi varnostno kopijo” kljukica je tako na “privzeto” ampak le poglej.
Pa sporoči, koliko nepotrebnih vnosov si imel.
S tipko ctrl+a izbereš vse in potem odstraniš.

LP

Search&Destroy
Pest patrol
Stinger

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close