železo in slabokrvnost
lep pozdrav drage dame
tokrat naravnost ogorčen in obupan nad našo farmacijo naslavljam na vas vprašanje glede sirupa ,ki ga naše lekarne ponujajo zoper slabokrvnost, imenuje se Legofer, proizvedenega v Makedoniji.
naš 13 tednov star malček naj bi bil na meji slabokrvnosti, zato mu je pediatrinja predpisala omenjeni zvarek, po katerem ima naš Jakob obupne krče, seveda jih mamica nesebično potem miri in prenaša na svojih prsih, kar je seveda še dodaten problem.
predvsem me tokrat zanima ali ste svojim bebam dajale Legofer in kako se je zadeva pri vas obnašala.
prosim za vaše mnenje , preden odidem z vsemi zvarki ( AD3, D3, praška pasta..), nazaj do lekarne in jih ponudim gospem v uporabo, če si upajo, resnično se sprašujem ali moramo res vse za bebe nabavljati v tujini, da lahko le ti zadevo prenesejo kolikor toliko znosno.
morda imate kakšen alternativni predlog
hvala lepa
marjan
13 tednov staremu otroku ne dajaj pomarančnega soka!!!!
Jaz sem mojo hčero dojila 8 mesecev in sem ji dala – po nasvetu medicinske sestre?- pol male žličke sok mandarine….Če se danes po 18 letih spomnim na to, me boli v dno duše, kajti takrat sem mislila, da bo hčera umrla. Postala je temno rdeča, kričala je pa tako…….Uf srce se mi še sedaj trga.
Poskusi raje s tem, da žena je več pese oz. snovi, ki imajo višjo vsebnost železa.
Pozdrav
Alenka
mislim, da imajo dojenčki vedno manj železa, kot bi zdravniki radi, in da se kratkomalo motijo glede tega, kako naj bi bilo. Tudi moja dva sta oba dobivala recepte za železo, pa jima nisem dajala. Ne zdi se mi možno, da materino mleko ne bi bilo optimalno. Saj človek ne bi preživel, če ne bi bilo.
Sicer pa je razen mleka zelo lahko prebavljiv sveže stisnjen jabolčni sok, ki ima tudi, vsaj jeseni, železo. Začneš pa po kapljicah. Prvi dan pet kapljic, če je še dojen, naslednji dan dvakrat več, potem pa, če ni slabih reakcij, po eno malo žličko na dan ali po obroku.
Ampak, kot sem že rekla, ne verjamem, da je slabokrven.
Izkusene mamice pravijo, pa tudi mi smo sami poskusili na nasih dvojckih (10 mesecev), da kapljice Ad3 povzrocajo krce, ker zivimo ob meji nam je nasa pedjatrinja napisala na recept kapljice IDROPLURIVIT, ki niso tako agresivne za tako majhne otroke in resnicno nista imela vec krcev. Te kapljice smo pili priblizno do stirih mesecev , nato pa presli na AD3. Misli da jih lahko kupite v Italiji tudi brez recepta cena je okrog 5 evrov.
P.S.
V Italiji je petek 2.5.2003 delovni dan tako by the way ce slucajno pridete na izlet.
Železo v materinem mleku je od vseh živil, bogatih z železom, najbolj izkoriščeno. To pomeni, da je zadostna količina železa v materinem mleku boljša, kakor mnogo večja količina železa v vseh nadomestkih ali celo (zagotovo še ni primerno pri tej starosti) v kravjem mleku. Zdravi in ob roku rojeni otroci nimajo potreb po dodatnem železu najmanj do prvih 6. mesecev svojega življenja. To je tudi približen čas, ko začnejo otroci uživati drugo hrano, kakor materino (ali prilagojeno) mleko.
Forum je zaprt za komentiranje.