Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ZELENJAVNO-MESNI ZREZKI

ZELENJAVNO-MESNI ZREZKI

V vrtu se mi počasi odpira sezona razne zelenjave(korenček, bučke, paprika, paradižnik, kolerabice….) in ker obožujemo razne zrezke na način kot so faširani mesni, me zanima kako skombinirati zelenjavo in meso skupaj, ker pač naši raje jedo, če je poleg zelenjave še meso? Lepo prosim za kak konkreten recept.Hvala.

Po moje bi zelenjavo, ki rabi mal dalj, da se skuha, prepražila in ohladila, potem bi jo dodala k masi za polpete….čisto običajno začinila………dodala po potrebi drobtine ali košče kruha (bolj drobne) in jajc….uporabim (jajc), če je sila drugače ne……..in spekla, ali narejene v pečici..dodaš zraven malo vode…..tako, da je pekač pokrit…..ali pa v teflonki….zraven pa veliko skledo solate………

Za dodatek vezavi uporabljam rada namesto kruha namocene ovsene kosmice ali kuhan riz, ce mi je od kaksne druge jedi ostal. Oboje se lepo veze z zelenjavo ali mesom. Lp

Ali pa to…….
meso narežeš na trakove..začiniš, kot ponavadi in jih samo malo popečeš v veliki ponvi..nato jih odstraniš in na toisto olje vržeš razno zelenjavo..karkoli ti pač pride pod roke..naj bo narezana na koščke… ( lahko dodaš tudi ćebulo)..dušiš..ko se lepo zapeče, dodaš zrezke, ki si jih predtem odstavila, zaliješ z šalšo in dolivaš belo vino..Lahko, če ti je všeč, dodaš tudi malček kisle smetane pa parmezan…..pride fulllll fino..
To sem jaz v ponedeljek naredila za kosilo…so si lizali prste..verjemi…

Hojla!

Kaj je to šalša?

LP Mihaela

šalša:-))) paradižnikova omaka…..

hvala, hvala, hvala

Hojla!

Tudi jaz se zahvaljujem za odgovor. Ali je to navana paradižnikova omaka ali ima dodatke.

LP Mihaela

lahko ima tudi dodatke…po želji…

Salsa in dodatki!

Lahko si na Barillinih pogledas etiketo in vidis, kaj vse dodajo. Imajo jo vsaj 5 razlicnih vrst – z zelenjavnimi dodatki, s panceto…. Potem enako dobro ali se boljso naredis sama doma.

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close