Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika zelenjavni zrezki

zelenjavni zrezki

Hojla,
rada bi pripravila zelenjavne zrezke (iz sveže zelenjave, ki je je sedaj veliko), pa ne vem kako. Imate kakšen dober recept? Hvala že vnaprej.
Pozdrav vsem.

Tile sicer niso iz sveže zelenjave, so pa zato zeloooo dobri:

Količine za 4 osebe:
30 dag čičerike čez noč namočiš. Kuhaj v ekonomu 20 minut ali navadno približno uro in pol.
V multipraktiku zmelješ čičeriko z nekaj žlicami vode od kuhanja v gladko kašo.
Dodaš eno stepeno jajce in tri žlice moke z noževo konico pecilnega praška. Soliš in popraš. V ponvi na olivnem olju prepražiš sesekljano čebulo, da zarumeni, dodaš česen in žličko kumine in dva lističa svežega nasekljanega žajblja. Pražiš še nekaj sekund, da česen zadiši. Mešanico streseš v maso, dodaš nasekljan peteršilj in sestavine dobro premešaš. Oblikuješ majhne polpetke, jih povaljaš v moki in ocvreš. Zraven pa paše kakšna velika skleda solate, pa je za kosilo čez glavo dovolj.

LP, Irena

Hej,ce se ti da,poglej eno stran nazaj . Tinkara M,zelenjavni zrezki,23.5.
Je precej napisanega.Pozdrav Babi

Grška kuhinja, a ne Irena. Jaz sem prejšnji teden naredila te polpete in so odlični. Še bolj pa naslednji dan hladni.

Hvala za pomoč, pogledala sem tudi temo o zelenjavnih zrezkih za nazaj.
Sedaj pa veselo na delo. Upam, da bo uspelo.

Babi, nekaj te prosim. Pri zelenjavnih zrezkih si napisala, da melancane popražiš tako kot si opisala pri polnjenih melancanih. Tega pa nikakor ne najdem, zato te lepo prosim, če mi lahko napišeš še to.
Lep pozdrav na primorsko, oli

Hej,melancane operes,osusis in narezes na kolobarje, te pa na kocke,posolis in pustis,da spustijo grenko tekocino.Z dlanjo malo ozames in vrzes na olivno olje.
Mesas,da se lepo poprazijo,dodas sesekljan petersilj in cesen,posolis in popopras.Pokrijes in na blagi toploti dusis,da se zmehcajo brez dodajanja vode.
Je kar kmalu.Ohladis in primesas vse ostalo za zrezke.Zemljice ne namoci premocno,da ne bo premehko.Jaz kocke zemljic raje poprazim prej na maslu,nato dodam malo mleka in ne pustim,da se ne napoje popolnoma.Melancane lahko prazis tudi na poru,kot sem prebrala en post.
Pri polnjenih malancanah polovicke olupim na prst debelo in dusim samo meso,ker potem polovicke nadevam.Ti bom poslala se naslov tega.
Upam,da sem bila dovolj jasna.
Danes sem zalostna.Mislila sem,da ne bom sodelovala,pa najdem tu malo sprostitve,da ne mislim na zalostne reci.
Lep dan Babi

Oli,tu je post; Za Tinkaro in Evo Babi 21.5.

Hojla, Babi.
Hvala za pomoč, sedaj bo pa šlo.
Babi ne bodi žalostna, čeprav sem tudi sama kdaj. Najraje se s čim zaposlim, da ne mislim stalno na težave, pa je lažje.
Želim ti res lep in prijeten dan.
Pozdravček, oli

Babi, srčno upam, da si danes bolje. Žalost je huda stvar, a še huje je, če se v to vdaš.
Meri

Meri in ostale,hvala! Bolecina se pocasi umika,ker sem dovolj mocna in stojim trdno na zemlji.Predvsem pa zato,ker moram nekomu,ki je se bolj zalosten, res pomagati. Lep dan Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close