Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zelenjavni zrezki

Zelenjavni zrezki

Ali ima kdo mogoče recept, kako pripraviti zelenjavne zrezke, takšne kot so zmrznjeni Pečjakovi.

Uporabiš katerokoli sezonsko zelenjavo. Jo dobro očistiš in narežeš na majhne koščke. V malo vode jo dušiš do mehkega. Po okusu jo soliš in dodaš nekoliko muškatnega oreščka. Ko je mehka jo odcediš in ohladiš. Hladni zelenjavi primešaš pražene drobtine in jajce, da vse skupaj dobro veže. Nato oblikuješ zrezke in jih paniraš in spečeš.

Ne vem sicer, če so takšni kot Pečjakovi, so pa dobri. Preizkušeno.

Dober tek.

Odlični so,če zelenjavo kombiniraš z namočenimi sojinimi kosmiči.

Hmm… to bi bilo zanimivo poiskusiti. Napišeš recept?

Vse tako, kot je napisla Salome, samo, da jaz namesto drobtin dam namočen kruh, nič muškatnega oreščka( ker nam okus no všeč), dam pa strt česen( količina po okusu) in sekljan peteršilj.Zelejnava pa: por, korenje, pastinake, stebla od brokolija, listi ohrovta… vse kar ti pride pod roko. Več ko je zelenjave, boljše je. Tudi hladni so super!

Za Andrejo

Tudi jaz naredim z ovsenimim kosmici .Ce mi ostane kuhan riz,dodam zelenjavi pa tega.Sama velikokrat uporabljam spinaco ali blitvo,tudi ohrovt je dober. Obvezno dodam nariban parmezan,ki naredi zrezke res okusne.Vcasih dam v sredino,ko oblikujem hlebcke ,koscek sira,ki ga trenutno imam doma.Ko ugriznes,zacutis topljen sir kot v toastu.Od zacimb uporabljam cesen,sol,poper in m.orescek.

Zrezki so nam zelo vsec. Lep pozdrav Sanja

Za Andrejo

Tudi jaz naredim z ovsenimim kosmici .Ce mi ostane kuhan riz,dodam zelenjavi pa tega.Sama velikokrat uporabljam spinaco ali blitvo,tudi ohrovt je dober. Obvezno dodam nariban parmezan,ki naredi zrezke res okusne.Vcasih dam v sredino,ko oblikujem hlebcke ,koscek sira,ki ga trenutno imam doma.Ko ugriznes,zacutis topljen sir kot v toastu.Od zacimb uporabljam cesen,sol,poper in m.orescek.

Zrezki so nam zelo vsec. Lep pozdrav Sanja

Jaz naredim kar zelenjavno štruco. Star kruh, zelenjavo, kosmiče… , kar imam pač pri roki namesto v zrezke oblikujem v štruco, spečem v pečici, včasih obložim štruco s sirom….

w

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close