Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika zelenjavni kaneloni

zelenjavni kaneloni

ali ima kdo kakšen dober recept za zelenjavne kanelone? naprimer s špinačo…

Ce imas faks mi povej stevilko, da ti posljem recept. Lahko mi to sporocis na email: andrejazabica@yahoo.com. Tu imam špinačne kanelone, kot jih je pred 14 dnevi naredil Jamie Oliver. Pa še nekaj me zanima. A testo za kanelone kupite ali ga delate?¨Jaz ne maram palacink in potem tistega cvrtja.

ha, sem nasla prepisan recept,tako da mi ni treba nic pisati. Takole je kanelone pripravil Jamie Oliver.

Špinačni kaneloni

Špinačni nadev
olivno olje
1 čebula
3 stroke česna
majaron
muškatni orešček
100 g masla
špinača (cela, samo oprana)
sol
poper

Paradižnikova omaka
paradižnik
bazilika
sol
poper

Ostalo
testo za kanelone
skuta
parmezan
mozarella

V ponev daj olivno olje, nasekljano čebulo in česen, majaron, muškatni orešček, maslo. Tako vse skupaj zacvrči. Nato pa dodaj špinačo. Pusti 2 min, da oveni. Dodaj še sol in poper. Nadev je gotov.

Testo za kanelone razporedi po mizi in na vsakega daj ta nadev. Po nadevu posuj še skuto (ricotta- ital. sir). Vse skupaj še malo potresi s soljo in poprom. Povrhu naribaj še dovolj parmezana. Nato vse skupaj zvij v male rulade.

Omaka: lahko je bešamel ali paradižnikova. Ta bo narejena iz surovega paradižnika. Svež paradižnik zmelji v sekljalniku. Zraven dodaj še baziliko, sol in poper.

V pekač daj vso to omako. Notri pa zloži špinačne kanelone enega poleg drugega. Ko so vsi zloženi, posuj povrhu še s preostalo skuto, dodaj mozarello in dosti parmezana. Peci 1/ 2 ure na 220°C.

DOBER TEK!

Jaz sem pri moževi sestri naredila kanelone s špinačnim nadevom takole, napekla sem si palačinke, špinačo sem obarila in na hitro ohladila, v ponvi sem segrela o. olje in česen, dodala takoj še špinačo, malce vegete, popra, pražila nekaj minutk, ohladila in dodala na drobne kockice narezan sir, malo špinače sem zavila v palačinke(zavihaš na eni stani palačinko na not in tudi na nasprotni, potem tesno zrolaš, nisem potrebovala zobotrebcev) spanirala in ocvrla, ženski ekipi je bilo zelo všeč, moški pa so se zmrdovali špnača ?!”

spoštovana dreja

jaz poznam testo za kanelone na način kot palačinka, kakšno testo pa je to v tem receptu nič ni napisano , kako se ga naredi

pozdrav pia

Pia,poglej pod temo” testo za kanelone”.To je v bistvu enako testo kot za lazanjo,le manjse. Lep dan Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close