Zelenjavne lazanje
tole sem našla na tem forumu
špinačna lazanja:
-barilla lazanje brez kuhanja (približno pol škatle za 4 osebe)
-bešamel iz 4dag moke popraži na 4 dag masla, zalij z 0,5 l mleka, začini z muškatnim oreškom, poprom in soljo, zavri in kuhaj cca 10min
-zmrznjena smetanova špinača v kockah;na lističen narezan česen popražiš na maslu samo toliko da zadiši, dodaš špinačo in počasi odtajaš, začinim samo s pol kokošje jušne kocke
Med plasti lahko potreseš nariban sir (parmezan ali kak drug sir), jaz ga navadno vmešam kar v bešamel.
Pečem na 180 stopinjah v prej ogreti pečici približno 20-25 minut.
(za vegetrijance izpustiš kocko)
Špinačo blanširano ali odzmrznjeno bi popražila na veliko česna, solila poprala, potem zalagal enako kot mesno, meso testo bešamelj parmezan testo meso…..
Zraven špinače bi dodala malo pokuhano drugo zelenjavo…..pražene malancane………na česen pa …..v lasagnjo….
Ne dajem pa bešamelja skupaj s meso ali zelenjavo….vedno ločim s testom, mi je ful bolje……….pa sama nardim testo in si potem samo prste oblizujemo………
Je pa tudi v bazi recept za lečino lazanjo…..ki je vege in je o.k., pa nekaj drugega
Tudi jaz bi priporočila lečino lazanjo iz baze, je res dobra, samo jaz je ne prelijem s kislo smetano, ampak z bešamelom, ker ga imamo zelo radi;dam ga tudi na vmesne plasti. Pri špinačni lazanji pa jaz v maso dodam malo skute. Včasih tudi prelijem z bešamelom, včasih pa z mešanico sladke smetane, juhe in kake žlice paradižnikove mezge. Pri Jamiu sem videla, da je špinačne kanelone prelil kar z zmiksanimi svežimi paradižniki, posolil, popral, posipal z baziliko, nadrobljeno feto in naribanim parmezanom. Nekaj parmezana je dal že tudi v nadev. Smo tudi poskusili in je bilo čisto v redu.
Pozdravcek!
Stokrat boljsa od špinačne lazanje je lazanja z zelenjavo. Popečes zelenjavo (kar pač žečiš, recimo bučke, melancane, korenček, papriko) in dodaš v paradižnikovov omako. Lahko seveda dodaš še grah ipd.
Potem pa normalno naložiš testo – omako – testo … Jaz dan vedno malo bešamela kar na omako. Če dam vmes med dve plasti testa, se mi kar skupaj prime. Nato pa dam na koncu na zadnjo plast testa veliko bešamela. Ta lazanja je ful sočna in ful okusna.
lp!
Kot je rekla Fefteen, veliko razne zelenjave…jajcevci in belusi skoraj obvezni.
Sicer imam pa najraje lazanjo iz popecenih rezin jajcevca namesto testenine – ali plast jajcevcev, plast palacink.
Gor paradiznikova omaka, bazilika, veliko parmezana, besamel …
Za tiste, ki imajo pa radi kaj mesnega, dodam se rezine kuhanega ali popecenega prsuta.
Lp
Jaz špinačo le blanširam, da upade.
Nato pa v pekač plast bešamela, testenina, špinača, bešamel itn., na zadnje le testenine in bešamel, pa malo sira povrhu.
Bešamel: na 5 dag margarine dam žlico moke, pomešam par sekund, zalijem z malo mrzlega mleka, mešam z metlico, dodajam mleko, da se vse lepo razmeša. Kuham, da se zgosti, začinim z muškatnim oreščkom in baziliko, na koncu vmešam precej sira, da se raztopi.
Jaz delam isto koz za mesno, tudi pelate + začimbe. Bešamel (oddoka, mleko zavrem+maslo, na koncu moka ostra- zmiksam s paličnim) Potem pa špinačo skuham ali zmrznnjeno + na olju česen, začinka, ali še kakšne začimbe, jaz ne dajem muškatnega o., ker mi potem ni všeč. Med plasti še sir, na vrhu pa včasih, če nimam dovolj bešamela še kisla smetana+ jajce in začimbe, in olivno olje- kapljice. Ko je pečena jo približno 5 min. pustiš v ugasnjeni pečici.
Forum je zaprt za komentiranje.