Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ZELENJAVNE FILANE PAPRIKE

ZELENJAVNE FILANE PAPRIKE

SEm gledala po iskalniku in nič pametnega našla.
Jih katera dela npr. z rižem?

Hvala za odgovore

Jaz jih delam s krompirjem,…. je že v bazi.

ne vem če bi rada recept tudi z mesom ?
meso prepražiš , dodaš začimbe , nato zelenjavo . riž skuhaš na pol (posebej) ga spereš z hladno vodo . nato vse skupaj zmešaš (riž , meso) dodaš jajcain peteršilj . stem nadevaš paprike .
tako jih delam jaz .
pa dober tek

Ena varianta je, da jih napolniš s prepraženimi bučkami in skuto, n vrh daš nariban sir in v pečico za 20-30 minut.

Lahko jih nafilaš tudi s prepraženo mešano zelenjavo (karkoli imaš: bučke, paradižnik, melancan …) + nariban sir.

Jaz sem zadnjič filala rdeče, sem jih pa prej popekla v pečici, potem sem jih očistila in olupila… Napolnila sem jih z skuto, ki sem jo posolila in dodala velikoooooo drobnjaka. Filane sem dala nazaj v pečico, damo toliko, da so se malo pogrele… Odlično!

Priporočam, da si sposodiš knjigo Kuhinje Balkana – noter receptov za filane paprike kolikor hočeš! Seveda z zelenjavo in brez.

Z mesom sem jih že delala.
Sedaj pa bi rada še zelenjavne z rižem.
Če ima katera kak dober recept.
Bučke in malancani spustijoveliko vode, ??
Kako?

Me zanima, če katera slučajno ve, ali moram bučke
in malancane prej posolit da spustijo vodo????????
Rada bi jih jutri naredila,
upam da mi bo katera odgovorila.

Pa poskusi tako: jaz bučke surove olupim in naribam (kot npr. jabolke za zavitek) in nasolim. Premešam in pustim nekaj minut stati. Nato jih precedim (malo ožmem in odlijem vodo). Nato jih popražim na olivnem olju in čebuli … Jaz sicer nato iz tega naredim nekakšen namaz za na kruh, a gotovo bi lahko tudi paprike polnila. Pri takem postopku spustijo res precej vode.
Glede polnjenih paprik pa še to: jaz sem jedla male ostre papričice, ki so bile polnjene s kajmakom in vložene v kis. Je bilo res njami.

torej koliko bučk in malancan rabim, namesto 1 kg mesa?

To pa ne vem. Bučke ful upadejo. Vzami pač raje malo več in zamrzni filo, če bo preveč.
PS: Zdaj me pa že res lačno delaš!!

Jaz kupim od Žita polnozrnate medaljone ( vsaj mislim, da se tako imenujejo ), je pa svetlo modra škatla, na sprednji strani je slika polnozrnatih polpetkov. Pripraviš jih po navodilu- dodaš le vodo. Hitro pripravljeno in čudovito. S tem sem tudi že polnila paprike. Prima.

jaz pa filam paprike s krompirjem… ravno danes jih delam za kosilo:
krompir naribaš, dodaš narezano čebulo, sol, poper, lahko vegeto, malo margarine in vse pregneteš, da se margarina razporedi… s tem filaš potem paprike (ta rumene). Pečeš na visoki temp., vmes lahko paprike tudi obrneš…ko so pečene, jih pomažeš s kislo smetano…

nam so zelo dobre!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close