Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika zelenjavna lazanja

zelenjavna lazanja

pozdrav vsem na tem zelo dobrem forumu

v soboto sem delala lazanjo iz mesa, sedaj mi je ostalo še nekaj listov kupljenih testenin za lazanjo, vendar bi sedaj naredila to lazanjo z zelenjavo, prosila bi za recept kako zelenjavo pripravit a daš kar surovo ali jo potenstaš , ne vem še nikoli nisem delala, ta z mesom nam je bila kar všeč, upam, da nam bo tu zelenjavna

pozdrav pia

zelenjavo je treba prej malo prepraziti. lp petra

Jaz jo naredim tako, kot najverjetneje misli tudi Petra – vsako zelenjavo prej prepražim in začinim. Ker pa je zdaj še vedno čas jajčevcev, paprike, bučk in paradižnika, naredim lazanjo s takšnim nadevom.
Torej – na olivnem olju prepražim čebulo (pri nas joimamo zelooo radi in je dam kar veliko), dodam papriko narezano na trakove, zatem še melancane, ki sem jih prej olupila, malo nasolila (da odteče “grenkoba”), narezala na kocke, zatem še bučke in paradižnik (zdaj ga vzamem kar iz steklenice – ali pa pelate). Začinim s soljo, poprom, baziliko in česnom in malo popražim (tako, da je zelenjava še vedno malce hrustljava). Poskusim, če je dobro začinjeno in potem naložim v lazanjo.
pa, seveda, vsako plast fino namažem z bešamelom in po vrhu posujem s sirom.
Mi jo imamo zelo radi, sicer pa na podoben način velja za vso zelenjavo, ki ti gre skupaj. Pa dober tek!

hvala vsem bom poskusila lep dan

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close