Zelenjavna lasagna
V omari imam testenine za lasagno (Barilla).
In ker mi že nekaj tednov po glavi roji želja po zelenjavni lasagni in ker nikjer ne najdem dobrega in preizkušenega recepta, sem se obrnila na vas.
Prepričana sem, da bo kdo (ali katera) vedel za recept.
Ker moram izprazniti zamrzovalnik, bom uporabila zmrznjeno zelenjavo (grah, cvetačo, ohrovt, brokoli, korenje…).
Ker bo zelenjava zmrznjena mi ni jasno, če jo moram prej kaj pokuhati (se bojim, da bo potem razkuhana) ali lahko uporabim kar zmrznjeno.
Z iskalnikom sem našla nasvet, da namesto bešamela lahko uporabim kar kislo smetano …. kaj bi bilo bolje???
Bo????
Hvala,
Nataša
Za praktično vso zelenjavo je bolje, da jo prej podušiš. Jaz jo na hitro opečem v teflonski ponvi na nekaj kapljicah olja. Na močnem ognju, tako da hitro dobi nekoliko rjavo skorjico in malo upade. Na ta način še ostane trdikasta, v lazanji se potem tako “skuha”, opečenost pa menda izboljša okus. Vsaj meni se tako zdi, nasproti čisto razkuhani mislim.
Tako sem za lazanjo že delala jajčevce, bučke, brokoli, korenček. Enako bi naredila tudi s cvetačo, porom, koromačem, papriko, kolerabo. Stročji fižol pa bi bilo treba pokuhati.
Bešamel – paradižnikova omaka – kisla smetana z razžvrkljanim jajčkom. Enakovredne izbire, stvar okusa. Lahko jih tudi kombiniraš med sabo.
LP Mimi
PS: Iskalec bi z lazanja, zelenjavna lazanja ipd. moral kar nekaj najti, nastavi doooolg čas nazaj.
Forum je zaprt za komentiranje.