Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika zelenjavna juha-začimbe?

zelenjavna juha-začimbe?

kakšne začimbe bi dale v juho iz mešane zelenjave. danes sem skuhala iz kolerabic in korenja, dodala malo šetraja in na koncu majarona. kar nekako brez okusa je bila.

kuham pa jo tako, da prepražim zelenjavo na olju, zalijem z vrelo vodo in dam notri še riž ali testenine.

lep dan in se veselim vaših idej!

dam še par. mezgo česen ,poper, malo vegete,peteršilj

Meni so te zelenjavne juhice zmeraj tako dobre. Sama jih delam tako, da najprej na maščobi popražin malo čebule, dodam zelenjavo, še malo popražin in zalijem z vodo. Posolim, obvezno peteršilj, ščep muškatnega oreščka, poper.

LP

Jaz n ič ne pražim ter tudi ne uporabljam moke za zgostitev (ampak vedno spasiram polovico zelenjave in dobim kremno juhico). Od začimb uporabljam: sol, poper, česen, bazilika, peteršilj, muškatni orešček, lovorov list, drobnjak …

🙂

ingver, garam masala, gorčična semena, koriander, kurkuma (sicer bolj barva, okusa skoraj da ni), curry (prah, pasta ali listi), koromač, janež, bazilika, melisa, kjenski poper, čili, oreščki 🙂

Poleg tega žlica kake že pripravljene mešanice omake, kar se sedaj veliko že da najti v naših trgovinah. Te so navadno malo/bolj pekoče, a v velik lonec juhe ni nič strašnega.

LP
N

Smejte se!

jaz zelenjave tudi nic ne prazim. Od zacimb pa dodajam baziliko, origano, setraj, majaron, timijan.. Zgostim pa z ovsenimi kosmici ali pa del juhe zmiksam.

lp

<http://majuska.moj-album.com/>

Ful dobro pride quinoa v zelenjavno juho!!

ste pa veliko naštele!

kako pa kombinirate te začimbe med seboj. sama običajno čebule za zelenjavno juho ne pražim, pa še to sem pozabila omeniti, juha je za dveletnega sina, zato močne začimbe odpadejo.

Bravo Staša – si mi vzela izpod prstov 😉

Smejte se!

Kupi mešanico za zelenjavne jedi od Droge. Notri ni nobenih pekočih zadev. Evo sestave: korenček do 60%, koren peteršilja, koren zelene, list peteršilja, timijan. Mešanica je zelo blaga, primerna tudi za dveletnika. Lahko pa seveda dodaš še kako začimbo, ki so jo omenile druge. Meni je ta mešanica super, saj zelo izboljša okus vseh zelenjavnih jedi, brez umetnih dodatkov.

lp

Julija

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close