Zeleni rezanci s škampi
Če na ovitku piše kozice, potem so to kozice in ne škampi. Pa da te ne prestašim preveč, so tudi zelo dobre.
omako pa jaz naredim takole —->
Na maslu prepražim dva stroka česna in sesekljan peteržil (5 sekund) in dodam repke kozic. Premešam, dodam 1-2 žlici belega vina, žličko vegete in zalijem s sladko smetano. Vse skupaj pokuham 10 minut. Soliš in popraš po okusu.
Poleg zelenih testenin, ki so ponavadni špinačne se še bolje podajo sipine (črne) testenine, mislim, da jih dela Mlinotest.
Dober tek.
Sicer ne vem, kakšno omako si jedel na morju, ampak jaz vedno jem škampe ali pa dagnje na buzaro. Buzara je lahko navadna ali s paradajzom. Odvisno od okusa, jaz dam vedno cele škampe, ker kozice mi nekako ne potegnejo. Res so dragi, vendar so tudi dobri. Moževa buzara: olivno olje, malo čebule prepraži. Ko postekleni, doda žličko drobtin, nato pa še česen in peteršilj. Doda škampe, nekaj časa kuha in ob steni posode dolije vino. Če imamo navadno buzaro je to to. Še mal začimb seveda. Malo soli pa popra, pa mediteranskih začimb. Če je pa rdeča buzara, pa doda še pelate. In to se potem kuha prbl. 20 minut. Nato pa skledo na mizo in udri narode……
Kozice so večih velikosti. So majhne (te so res manjše od škampov), obstajajo pa tudi večje in kraljeve, kjer se naješ že od štirih komadov.
Meni osebno so kozice še bolj okusne od škampov.
Italijani jih imenujejo Gamberi (veliki) in gambereti (ta mali). Mogoče vam je to kaj bolj znano. Sicer pa jih najbolj uporabljajo Kitajci!
lp
Forum je zaprt za komentiranje.