Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zeleni paradižniki

Zeleni paradižniki

Pozdravljeni,

zanima me, če pozna kdo recep za namaz oziroma ajvar iz zelenih paradižnikov. Na vrtu mi je ostal zelen paradižnik, ne vem, če še bo kaj rdečega. Slišala sem, da je možno pospraviti tudi zelene, vložiti kot kumarice. Vem pa tudi, da obstaja namaz. Če imate recept mi prosim napišite.
Hvala
Petra

Za namaz ne vem. Lahko pa ti priporočam, da pripraviš ozimnico: SRBSKO SOLATO. Jaz sem jo lani delala, pa je bila zares super in se zelo dobro obnese. Pa še zelo enostavno je za vlagat. Recept sem dobila na Kulinarični Sloveniji v Forumu. Poišči. Če ga ne najdeš, povej, ti ga bom napisala.

Evo en odličen recept: preizkušen!

na 2 dcl olja pražiš 2KG RDEČE PAPRIKE
2 KG RUMENE PAPRIKE
2 KG RDEČEGA PARADIŽNIKA in
2 KG ZELENEGA PARADIŽNIKA to lepo pražiš, mešaš, dodaš 2 stroka česna, vmes olupiš 2 KG ČEBULE, ki jo dodaš proti koncu kuganja (po cca 1,5 ure). Na koncu dodaš še 2KG KUHANEGA FIŽILA V ZRNJU (saj veš, takega, ki še ni suh in ga zružiš) in 2,5 DCL KISA ZA VLAGANJE. Še prej seveda soliš po okusu – sem pozabila. Ko dobro prevre napolniš vroče kozarčke in zaviješ v deko, da se počasi hladi.

Dober tek!

Zelene paradižnike vloži skupaj s pekočim feferonom. En dober feferon na 1l je običajno že dovolj. Če pa obožuješ bolj pekoče, pa dodaj dva.

Lp, Yo

A veste, kako so dobri narezani na rezine 8-10 mm, povaljeni v ostri moki, ki ste ji dodali sol in poper in jih nato ocvrli???

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close