Najdi forum

Zeleni čaj

Kot je znano je zeleni čaj nadvse zdrava zadeva. Je pa mali problem najti liste čajevca, se pravi ne čaj v vrečki. Kje naj sploh iščem? Ima kdo kakšen predlog? Preveč upam, če grem pogledat na tržnico?

Še nekaj, ko smo ravno pri čajih: zadnjič sem zvedela nekaj, kar mi je kar malo dalo mislit. Industrjski čaji, ki jih kupimo v trgovinah so baje precej sumljivi. Tako lepo se namreč ne posušijo zaradi zraka ali kakšnih sušilnih naprav, ampak jih osušijo s kemikalijami, med katerimi naj bi bile tudi nekatere, človeku škodljive. No saj jaz že od nekdaj prisegam na domače, ampak vseeno…

Lp Martika

Čajne lističe dobiš v Čajni hiši in v hipermarketu Mercator.

Odvisno od tega, kje živiš.
V MB sta 2 čajnici, kjer lahko kupiš čajnih mešanic kolko dočeš….:) 🙂 in kakršnih hočeš.

Veliko izbiro imaš tudi v čajnici v stari ljubljani….
Kar se ap tiče ostalih čajev, je pa jsno, da niso naravni. Če pogledaš na sestavine rečmo enega sadnega čaja, kaj kmalu ugotoviš, da imazelo majhne procent tistega sadja noter oz. ga sploh nima, ampka samo aromo. Vse drugo pa po mojem so ena sranja.
Mi nabiramo sestavine ko je čas (lip, bezeg, šipek, rman,…..) pa dobimo mešanico domačega čaja. Če pa ga že kupujem, pa vedno kupim rastlinske čaje, ki so v razsutem satnju in ne v filter vrečkah.

Če se boš nahajala v Sparu, imajo na oddelku s kitajsko hrano zeleni čaj v lističih, ki je pakiran v zelo luštni škatlici.

Ale, kje je v MB ta druga čajnica? Jaz vem le za tisto na Slovenski – a misliš tisto majhno pri sejmišču ob Dravi ali je še kje kakšna nova?
Lp, Maja

Pozdravljena Maja!
Čajnica je tudi v Poštni ulici (pri Slomškovem trgu).
LP, Jasna

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close