Najdi forum

želatina

Koliko g agar-agarja v prahu je 6 oz 8 lističev želatine? Ne bi rada imela preveč strjeno oz premalo strjene jagodne pite s skuto…
Hvala za infote.
lep pozdrav, sladkosnedka (kmalu na dieti)

6 listov želatine = 9g oziroma 10 g želatine v prahu…za agar-agar ne vem, mislima pa , da ga lahko enačiš z želatino v prahu. Upam da kaj pomaga 🙂
LP

Zala hvala ti, sem že sicer zasledila tudi na kulinariki, pa sem mislila da ima tukaj kdo prav kaj več izkušenj z agarjem, grem bolj na sigurno…

Kje pa si kupila agar-agar? Tudi sama bi ga rada preizkusila, res pa je, da ga še nisem iskala, sam pa se ni vame zaletel.

Joj m71 se opravičujem ker sem šele danes videla tvoje vprašanje, ta sistem ko novejša sporočila ne skačejo na vrh me malo bega, prav daleč na dno pa ne hodim gledat…
Jaz sem agar kupila v Ljubljani v trgovini za zdravo prehrano, lahko Jabolko, lahko Zrno do zrna ali Kalčku – jabolko je v btc tržnici, ostali dve pa na trubarjevi…ni ravno poceni štos ampak meni se želatina kot navadna ne dopade…

No sedaj pa za vse mojstre še eno vprašanje, bolj direktno. Jaz imam tak recept:
6 listov želatine, 2 jajci, 400 g skute, 100 g sladkorne moke, 600 g jagod, sok limone, 300 ml smetane

na vrečki aga-agarja piše 1 kg sadja oz soka 2 vrečki agarja, meni moja matematika malo peša in ne vem kako naj sedaj to izvedem…prosim pomoč, zadeva se bo delala jutri za praznovanje in ne bi rada imela kakih frape variant ampak stabilno pito, pa ne spet pregosto…sem zahtevna kaj??

Hvala!
p, maja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close