Splash › Forum › Recepti.Over.Net › Prehrana in kulinarika › želatina želatina anonimni uporabnik 05.12.2002 ob 14:15 zadnji odgovor 06.12.2002 ob 17:15 Ali mi lahko prosim svetujete, s čim se lahko za pripravo slanih jedi nadomesti želatina? Ali obstaja kaj podobnega, kar ni živalskega izvora? Prijavi anonimni uporabnik 06.12.2002 ob 02:36 zadnji odgovor 06.12.2002 ob 17:15 Rastlinski inačici želatine sta agar-agar (iz alg) in pektin (iz sadja, predvsem jabolk). Lp Prijavi anonimni uporabnik 06.12.2002 ob 07:48 zadnji odgovor 06.12.2002 ob 17:15 Maja, hvala. Zanima me še ali lahko uporabljam pektin ( mislim, da ga prodajajo pod imenom Želin – za pripravo marmelad ) za slane jedi? Prijavi anonimni uporabnik 06.12.2002 ob 17:15 zadnji odgovor 06.12.2002 ob 17:15 To pa žal ne vem, naj se še kdo oglasi, ki se bolj spozna na recepte! Lp Prijavi Forum je zaprt za komentiranje.