Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek že več kot pol leta ne kadim a imam še vedno krizo

že več kot pol leta ne kadim a imam še vedno krizo

Že večkrat v življenju sem nehala kaditi in vedno brez problema. Po nekem času sem zašla nazaj. Navadno po kakšnem letu ali treh.

Prejšni december sem nehala kaditi. Enostavno. A tako krizo kot jo imam sedaj je še nisem imela. VSAK DAN pomislim vsaj enkrat na cigaret in si ga zaželim ali pa resno razmišljam, da bi si ga šla kupit. Kje bi lahko bil problem?

hvala za pomoč

Krize ni nikoli konec ! Včeraj sem ženi pridržal cigaret ker je zame skočila po pivo v hladilnik, sam sem bil namreč umazan od zemeljskih del na vikendu, ponoči se mi je že sanjalo kako kadim, pa sem zadnji cigaret prižgal konec Avgusta 2006>

Enako je govoril moj stari oče, večkrat je povedal kako se mu sanja da spet kadi, pa je nehal leta 76 po skoraj 60 letih kajenja

Ko me v službi sekirajo₩, sploh ne grem na čik.  Ko imam vsega zadost, pa grem.  Torej bi komot prenehala. Ampak me morajo sekirati. Če drugega ne, grem, da si noge in oči ptretegnem. Ker moraš biti zakopan na sedlu in bo še vprašanje poročil, kolikokrat si šel na sekret. Ker se gredo varnost zdravja pri delu, kot je 8 ur zakopan na računalniku. Včasih motijo, ko zgolj en jabolk poješ. Saj lahko grem 300x na ala sekret, da si noge pretegnem. Tudi čik, je marsikdaj kamuflaža. Prižgem, vržem proč. Ko bodo vse tenzije minile, te bo tudi čik.

Imamo kolesa, a misliš da bo katera šla namesto sedla na kolo za pol ure? Nah. Važno, da si ob poročilih na sedlu računalnika. Oči so hvaležne. Pol greš pa kamuflažno pritegniti noge na čik. Brez veze. Kot da smo stroji. Sigurn ja.

uffff. torej ne bo konec??? resno ??? 🙁

pa zakaj to zdaj? prej pa nisem imela nikoli neke želje vmes? navadno sem začela kadit bolj tako za štos in potem nadaljevala. sedaj pa saaanjam o tem pa ko točno vem, da mi samo škodi. avgust 2006 – …. :/

ja, tudi jaz imam tisto, da rabim s cigaretom samo timeout! ampak na kolo pa res ne bi šla. pa mi še vedno ni jasno zakaj nekoč nisem imela potrebe, sedaj pa.

Evo jaz sem enkrat v življenju kadila. 15 let nazaj en večer. Od takrat večkrat na teden pomislim na tisti cigaret in vem, da če bi si popustila in kupila prvo škatlo, bi bila kadilka do smrti.

Pa veljam za osebo z zdravim življenjskim slogom. Pri sebi vem, da je to samo krinka.

Verjetno nas ni veliko s tako ekstremno nagnjenostjo k zasvojenosti.

Vse je v nasih glavah. Mene je se po vec letih zagrabilo, da bi si jih sel kupit. Ampak trdna volja je prevladala vse od 2007.

Čestitam vam vsem ! Resnično!

Pri meni pa kontra. Kakšen mesec sem probala mal kadit ene 20 let nazaj. Ma ni šans. Tisti smrad je šel potem končno v smeti… od tedaj mi na kraj pamet ne pade, da bi kadila.

Podobno je bilo z džointom. Kadim. Mi sprazni ves mozak, edini efekt. Mi na kraj pameti ne pride, da bi spet probala džont.

Kokaina nisem probala, niti ostalih drog. Sem enkrat dobila pomirjevala. Nobenega efekta,.. pa mi dohtar reče, da kao  zasvajajo. Po moje nič več kot cigareti.

Sam vsakih milijon let en cigaret pokadim. Sčasoma se nabere ogromno ogorkov. Ogorki so problem.

Trava ne zasvaja! to ni problem. Čiki so problem psihološke narave, ker jih imam kot oporo in izgovor – “samo še ta čik potem pa gremo dalje” ali pa “zdaj si pa zaslužim en cigaret za nagrado”. pa tobak tudi ni problem. problem so cigareti iz škatlic. če že govorimo o zdravju.

enkrat sem slišala, da narkoman in alkoholik vedno ostaneta narkoman/alkoholik ne glede na to, če nehata. ker se morata do konca življenja vsak dan sproti borit proti temu.

poznam pa veliko bivših alkoholikov in bivših kadilcev, ki so na mah nehali in jim tudi zadiši ne več in so prav srečni in ne trzajo.  kje razlika med enimi in drugimi pa tudi  meni ni jasno. mogoče razlika v tem zakaj si nehala prej in zakaj zdaj ? Kako si nehala? Razlog?

Ta kriza bo kratkotrajna. Kak teden, največ 10 dni!  Zdrži !

Še malo, pa se spet sploh ne boš več spomnila na cigarete. Do naslednje krize – čez kakšno leto, ki bo mnogo krajša.

Čestitam!

Res, zdrži 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close