Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Že kaj razmišljate, kako se boste iz jebin vozili v Ljubljano na šiht

Že kaj razmišljate, kako se boste iz jebin vozili v Ljubljano na šiht

Če pride do resnega pomanjkanja goriv, kar že nekateri napovedujejo? Ne mislim na podražitve, ampak prazne pumpe.

Zakaj bi se pa vozili v LJ na šiht? Doma se ne podeželju, do službe imam dober km. Tako, da ni panike sploh. V LJ me pa res ne mika, kaj čem tam počet?

Ja z električnim avtom. A pri vas v Lj še vedno tista jajca na bencin uporabljate?

Odgovor na objavo uporabnika
Si malo zadaj, 08.06.2022 ob 22:25

Ja z električnim avtom. A pri vas v Lj še vedno tista jajca na bencin uporabljate?

A busi bodo tud električni?

Đabe ti Tesla, če si teslo!

Prvo bencin, potem elektrika.

In kaj boš potem?

Teleportirali se bomo na sončno celico.

Slabo si informiran. Mesečne za vlak in bus bodo kmalu stale 9 eur tako, da mi na kraj pameti ne pade, da bi se fural z avtom. Boš ti iz Šiške do Rudnika več benza skuril, kot jaz.

Razmišljaj raje ti kako se boš iz betona v vukojebino priplazil po meso in zelenjavo…..

Vlake in buse bodo zasedli penzionisti. Gužva po cesti bo zaradi turistov.                       Srečo imam, da sem iz Ljubljane in imam do službe 5 minut peš ; ko gledam stoječe kolone živčnih in napsihiranih vozačev.

Ah, to razmišljanje kaj bo če bo in kako bo je precej kontra produktivno. Če si človek, ki veliko o tem razmišlja, potem je najbolje, da se pridružiš jehovim pričam. Takrat teh težav ne boš imel, saj bodo do jeseni napovedali vsaj 2 konca sveta.

Napovedi o pomanjkanju goriva prihajajo od ljudi ki imajo preverjene informacije. Koliko je zadaj lobiranje naftne industrije za dvig cen, je drugo vprašanje. Ampak take napovedi nobena vlada ne bi smela zanemarit. Ker naftna industrija za doseganje svojih ciljev ne dela v rokavicah.

Že pri prvem skoku cen bi morala vlada razmišljati o subvencioniranju vozovnic vsem, ne samo upokojencem. Če bi to naredili na mesečnih vozovnicah, se take neumnosti kot jih imamo sedaj, da upokojenci zasedejo prostore v busih, ne bi dogajalo.

S takim ukrepom pa bi bilo obvezno povečat javni prevoz in jim zagotoviti prednostne nakupe goriva.

Ostane pa potem še problem tovornega prometa. Tu bi bilo potrebno malo bolj razmislit. Saj cena goriva, dviguje cene v trgovinah. Je pa tudi res, da trgovci že ob taki novici dvignejo cene. Saj veste, preventivno.

Avtor tep ec. Dokler ti prideš v vukojebini v ljubljani iz enega konca na drugi ,sem jaz prevozil 100 kilometrov po podeželju.

2 leti smo mirno lepo delali od doma – ni bilo težav. Če ne bo šlo pa – kreditov ni,  položnice so minilane – bom pa pujse in kokoške in zajce in koze povečala in pasla pa krompir in fižol okopavala.

Kako boste pa iz Lj prišli do hrane?

Na oslovem hrbtu, 08.06.2022 ob 23:57

Razmišljaj raje ti kako se boš iz betona v vukojebino priplazil po meso in zelenjavo…..

Komu bos pa prodal, ce se mestjanarji ne priplazimo v vukojebine?

Krog, stari, vse je krog!

Razmišljaj raje o tem, kaj boste jedli, kaj bo z ogrevanjem? Z zmanjšanjem pretoka ljudi v Ljubljano, bo padla zanimivost Ljubljane, in sledi manj denarja za trgovce, bencinske pumpe, zmanjšana poraba v gostinskih lokalih, padec cen najemnin, propad raznih meglooglaševalskih agencij, ki jih je Ljubljana prepolna…. Gulili boste, samo še študentarijo. Mogoče je pa zdaj pravi čas za decentralizacijo Slovenije? Zapomnite si podeželje, bo preživelo Ljubljana  bo prva na udaru.

IZ JEBINE, 09.06.2022 ob 08:58

2 leti smo mirno lepo delali od doma – ni bilo težav. Če ne bo šlo pa – kreditov ni,  položnice so minilane – bom pa pujse in kokoške in zajce in koze povečala in pasla pa krompir in fižol okopavala.

Kako boste pa iz Lj prišli do hrane?

Uuu, od tega pa bo za celo leto. Se ti vidi, da blage veze nimaš o teh stvareh.

Plavi, 09.06.2022 ob 09:07

Razmišljaj raje o tem, kaj boste jedli, kaj bo z ogrevanjem? Z zmanjšanjem pretoka ljudi v Ljubljano, bo padla zanimivost Ljubljane, in sledi manj denarja za trgovce, bencinske pumpe, zmanjšana poraba v gostinskih lokalih, padec cen najemnin, propad raznih meglooglaševalskih agencij, ki jih je Ljubljana prepolna…. Gulili boste, samo še študentarijo. Mogoče je pa zdaj pravi čas za decentralizacijo Slovenije? Zapomnite si podeželje, bo preživelo Ljubljana  bo prva na udaru.

Od česa neki bo podeželje preživelo?

Neprijavljena, 09.06.2022 ob 07:08

Napovedi o pomanjkanju goriva prihajajo od ljudi ki imajo preverjene informacije. Koliko je zadaj lobiranje naftne industrije za dvig cen, je drugo vprašanje. Ampak take napovedi nobena vlada ne bi smela zanemarit. Ker naftna industrija za doseganje svojih ciljev ne dela v rokavicah.

Že pri prvem skoku cen bi morala vlada razmišljati o subvencioniranju vozovnic vsem, ne samo upokojencem. Če bi to naredili na mesečnih vozovnicah, se take neumnosti kot jih imamo sedaj, da upokojenci zasedejo prostore v busih, ne bi dogajalo.

S takim ukrepom pa bi bilo obvezno povečat javni prevoz in jim zagotoviti prednostne nakupe goriva.

Ostane pa potem še problem tovornega prometa. Tu bi bilo potrebno malo bolj razmislit. Saj cena goriva, dviguje cene v trgovinah. Je pa tudi res, da trgovci že ob taki novici dvignejo cene. Saj veste, preventivno.

Zalostno je, da je vse to umetno narejeno in nacrtovano!

Ce pogledas zemljevid sveta, je Ukrajina ena mala drzavica in ni sans, da je cel svet odvisen od te drzavice!

40mio ljudi zivi vseh 9 milijard ljudi na tem svetu?! Resno?!

Vceraj berem, da Ursula spet serje, kako je Rusija kriva za lakoto na celi Zemlji!

Cene gredo v nebo tudi v Avstraliji, Ameriki, Braziliji, Juzni Afriki! Zakaj?!

Kaksne sankcije so to, ce je zaradi njih cel svet pahnjen v ekstremno krizo?!

In Kitajci! Zakaj zadrzujejo promet takih in drugacnih produktov? Kaj ima Kitajska z vojno v Ukrajini in Rusi?

Prej en dan, protest v Ljubljani, kao zavoljo ukrajinskih otrok… Klic protesta je bil ‘posljite orozje’! Kdaj je orozje resilo otroke?! Nihce ne omenja ‘polsjite hrano, posljite oblacila, evakuirajte otroke’! Resno?!

Si bo treba dat prst na celo in se globoko zamislit, kaj je res in kaj ne in kdo tu nas dobro nateguje in jaha!

končno se bodo začele firme premikat bližje ljudem. ljubljana pa naj ostane jankoviču.

wd40a, 09.06.2022 ob 09:13

končno se bodo začele firme premikat bližje ljudem. ljubljana pa naj ostane jankoviču.

Ja, prav gotovo, vsaka firma se bo razdrobila na tisoč delov, da bo v vsakem selu vsaj eno delovno mesto.

Tamle en pravi, bom pa delal od doma. Kaj pa tisti, ki ne moremo? Sicer sem se pa naučila, da načrtujem največ od tedna pa morda do meseca dni, no tja do 14 dni. Zakaj? Zato, ker vedno, ko sem načrtovala za v naprej, je življenje po svoje obrnilo. In je škoda moje energije. Taki da, vem kaj je potrebno do konca meseca, potem pa naprej. Glede prehrane se pa ne sekiram preveč, ker mi e kroji življenja. Bi me bolj skrbelo, če vide ne bi bilo. Ne pa tko kot takrat pri covidu, k je ljudi skrbelo za sekret papir, da so ga skoraj vse pokupli. Če sta voda in žajfa, si tazadno še zmer lahko umiješ. ?‍♀️☺☺☺

Potrudi se, 08.06.2022 ob 22:09

Če pride do resnega pomanjkanja goriv, kar že nekateri napovedujejo? Ne mislim na podražitve, ampak prazne pumpe.

Kaj pa če se javna uprava sesuje ob hudem stopnjevanju krize? S koncem meglomešalstva tudi služb v Lj več ne bo. Ostane samo še lačna golazen živeča v ljubljanskih gajbicah.

Špetirji, 09.06.2022 ob 09:26

Tamle en pravi, bom pa delal od doma. Kaj pa tisti, ki ne moremo? Sicer sem se pa naučila, da načrtujem največ od tedna pa morda do meseca dni, no tja do 14 dni. Zakaj? Zato, ker vedno, ko sem načrtovala za v naprej, je življenje po svoje obrnilo. In je škoda moje energije. Taki da, vem kaj je potrebno do konca meseca, potem pa naprej. Glede prehrane se pa ne sekiram preveč, ker mi e kroji življenja. Bi me bolj skrbelo, če vide ne bi bilo. Ne pa tko kot takrat pri covidu, k je ljudi skrbelo za sekret papir, da so ga skoraj vse pokupli. Če sta voda in žajfa, si tazadno še zmer lahko umiješ. ?‍♀️☺☺☺

Kaj boš delala od doma? Internet bodo ugasnili, ko resno zagusti, tako da norenja po forumih več ne bo. Na prvo mesto kot najpomembnejše se bodo vrnile osnovne dobrine, hrana, kurjava, obleka. Torej kaj točno bi ti delala od doma? Zrak mešala in zmešan zrak jedla?

Itak216, 09.06.2022 ob 09:23

Ja, prav gotovo, vsaka firma se bo razdrobila na tisoč delov, da bo v vsakem selu vsaj eno delovno mesto.

vsaka ne, kakšna pa. in ni je treba v vsako vas, rečmo deset minut s kolesom je dovolj.

Itak216, 09.06.2022 ob 09:09

Od česa neki bo podeželje preživelo?

Se ti ne zdi, da vseeno lažje od zemlje, kot Ljubljana od betona?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close