Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Že eno leto živim v Berlinu, ne bi menjal nikoli.

Že eno leto živim v Berlinu, ne bi menjal nikoli.

Povem mojo izkušnjo, ki te gre očitno v nos.. Da, v tujino gredo običajno takšni, ki nimajo ničesar. Običajno se ne selijo ljudje, ki imajo male otroke, ki imajo utečeno podjetje, ki imajo hišo itd…

Ja vem ja, da strokovnjaki odhajajo v tujino. Sem to tudi napisal, ampak si očitno funkcionalno nepismen..
[/quote]

Pišeš bedarije, selijo se cele familije, tudi v Avstralijo. Pišeš na pamet in brez vsake osnove. Pač kmečko, po slovensko..

Povem mojo izkušnjo, ki te gre očitno v nos.. Da, v tujino gredo običajno takšni, ki nimajo ničesar. Običajno se ne selijo ljudje, ki imajo male otroke, ki imajo utečeno podjetje, ki imajo hišo itd…

Ja vem ja, da strokovnjaki odhajajo v tujino. Sem to tudi napisal, ampak si očitno funkcionalno nepismen..
[/quote]

Ti si nepismen in funkcionalno in na splošno, hkrati tudi nerazgledan. Ne verjamem, da si tudi kdaj videl tujino. Jasno pa je, da tudi zavidaš tistim, ki so v tujini uspeli, ti pa stagniraš v svoji vukojebini.

Verjel ali ne,… To sem tudi sam ze veckrat zapisal na tem forumu. In vendar je na nek nacin grozljivo, da se trenutno tako nekako pocuti na tisoce Slovencev in da emigracija v zadnjih letih dosegajo raven tiste, ko so se ’91 trume juznjakov po osamosvojitvi umikale.

Zanimivo vprasanje je morda, zakaj se toliko Slovencev v domovini dandanasnji pocuti tako, da nimajo vec cesa izgubiti? Zakaj ne vidjo/vidimo perspektive doma?
[/quote]

Čak, ne morejo zdaj v tej temi začet pisat o visokih davkih in neperspektivi doma, če so se ravno pohvalili z idealnim okoljem.

Ti si nepismen in funkcionalno in na splošno, hkrati tudi nerazgledan. Ne verjamem, da si tudi kdaj videl tujino. Jasno pa je, da tudi zavidaš tistim, ki so v tujini uspeli, ti pa stagniraš v svoji vukojebini.
[/quote]

Morš razumet, da je večini Slovencev ideal bajta v v.ukojebini in povprečna plača, stroške prevoza na delo pa, za zdaj še, itak plača firma. Zato ne razumejo nikogar, ki ima preference izven tega.

Imas pogosto tezave z dojemanjem stvarnosti okoli sebe? Pogosto napadas ljudi in jih fizicno poskodujes, ter se s tem hvalisas okoli?

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

NE skrbi, delam kar lepo od doma. Sicer pa niti nisem tako daleč proč od mesta.
[/quote]

Haha, enako. Hiša ob gozdu, delo od doma. Pride žlahta iz Nemčije, vsi blaženi nad naravo, dobro hrano. Tam se pa stiskajo na tistih bogih kvadratih sredi mesta. Plače višje, kvaliteta življenja pa v podnu.

Kaj si pa ti pezde neotesano primitivno prostaško, ki ne spoštuješ ne starejših, ne otrok, oziroma nikogar? Kaj si, slovenček ali si zgolj defekt in popolni bebec ali še kaj nižjega?

Verjel ali ne,… To sem tudi sam ze veckrat zapisal na tem forumu. In vendar je na nek nacin grozljivo, da se trenutno tako nekako pocuti na tisoce Slovencev in da emigracija v zadnjih letih dosegajo raven tiste, ko so se ’91 trume juznjakov po osamosvojitvi umikale.

Zanimivo vprasanje je morda, zakaj se toliko Slovencev v domovini dandanasnji pocuti tako, da nimajo vec cesa izgubiti? Zakaj ne vidjo/vidimo perspektive doma?
[/quote]

Jaz vsem ki gredo v tujino privoščim, ampak ni potrebe, da se pridejo šopirit na forum, ker s tem ne naredijo ničesar. Na tem forumi so tudi ljudje, ki imajo nižje prihodke, mamice samohranilke, bolani.. Kaj imajo ti ljudje od teh vsebin? Marsikdo pač v tujino ne more zaradi osebnih razlogov.

Meni je v Sloveniji super in ne zamenjam, pa če vam je všeč ali pa ne. Tudi moja boljša polovica si je kar dobro postlala. Ne vem, zakaj je nekaterim tako prekleto težko razumeti, da nam je nekaterim v Sloveniji celo všeč!

Haha, enako. Hiša ob gozdu, delo od doma. Pride žlahta iz Nemčije, vsi blaženi nad naravo, dobro hrano. Tam se pa stiskajo na tistih bogih kvadratih sredi mesta. Plače višje, kvaliteta življenja pa v podnu.
[/quote]

Oni imajo v mestu višjo kvaliteto lajfa..

Kaj si pa ti pezde neotesano primitivno prostaško, ki ne spoštuješ ne starejših, ne otrok, oziroma nikogar? Kaj si, slovenček ali si zgolj defekt in popolni bebec ali še kaj nižjega?
[/quote]

Kaj je ločenec zapiti, v tej temi si strokovnjak za dojčland, v življenju pa nisi pogledal iz svojega sela..eh..

Me zanima, kolk folka s ebo v Sloveniji še hvalilo, da živijo na podeželju, ko firme več ne bodo plačevale stroške prevoza na delo, kar je ponekod v tujini normalno, da ne plačajo.

[/quote]

Delo od doma… Najprej smo poznali suznjelastnistvo, kjer je bil lastnik popolnoma odgovoren za suznja… nato so se razvile razlicne oblike tlacanstva, kjer je tlacan na gospodarjevem imetju ze v celoti odgovarjal zase… temu so sledile manufakture, ko gospodar ni vec zagotavljal bivanja podloznemu, zgolj se prostore in delovna sredstva… … … in danes imamo delo od doma, ko gospodar ne odgovarja na noben nacin vec. Podloznik v svojih prostorih na svoje stroske in na svoji opremi opravlja delo za gospodarja…

😉

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Zakaj lažeš in si izmišljuješ? Ena trditev tukaj ni resnična. Če tebi ni uspelo v tujini (verjetno do nje sploh nisi prišel) ni treba zavajat in lagat. Jasno?
[/quote]

Kater ne drzi in kako se glasi potem pravilna?

Morš razumet, da je večini Slovencev ideal bajta v v.ukojebini in povprečna plača, stroške prevoza na delo pa, za zdaj še, itak plača firma. Zato ne razumejo nikogar, ki ima preference izven tega.
[/quote]

Očitno ne poznaš dovolj dobro Slovenije. V Sloveniji lahko hišo postaviš že na obrobju mesta, kot so Ljubljana, Maribor.. Če pa želiš hišo v srčiki narave pa se tudi ne potrebuješ seliti v vukojebino kot sam praviš, ampak samo 10 km iz nekega mesta..

Zanimivo, da je naša vukojebina, ki jo tako rad omenjaš, pri tujcih tako zelo priljubljena..

Aja sicer pa nihče ne govori o povprečni plači. Tisti, ki je malo doštudiral in se znašel ima v Sloveniji lahko kar lep prihodek. Glede na stil pisanja predvidevam, da tebi nič od tega ni znano. Škoda….

Imas pogosto tezave z dojemanjem stvarnosti okoli sebe? Pogosto napadas ljudi in jih fizicno poskodujes, ter se s tem hvalisas okoli?
[/quote]Kljub temu, da si “veleum” , ti funkcionalna pismenost šepa, sem se zgolj branil pred naletom velepomembneža, ki sem mu pred tem “vljudno rekel”, “začepi več jednom budalo glupa bosanska”. In je človek znorel, “ko glup, ja?” Scena mi je ostala v spominu, ker je bila resnično filmska, saj je odletel več kot meter meter v luft in nekaj metrov nazaj na hrbet, vege, amen.😁😁 Še enega kolega imam iz Slovenije, je tu blizu doma in se še danes spomni tega in v smehu pripoveduje.😁😁😁

Pa kaj te tako boli, če povem kot je, vprašaj še Antilopo, ti bo povedala, da ste kot kloni, to nalagate, da se ne bi dako z vagoni sproti odvžat, konkretne koristi pa svet še ni videl od nobenega.😁😁😁

Sedaj je pa kar naenkrat vukojebina v gozdu top. Potem pa cele dneve beremo teme, kako vsi želijo živet v mestu, ker jim je vse pri roki. Kako ste dvostranski lažnivci nemarni slovenceljski.
[/quote]

Ti pa si eno teslo.. Nekdo, ki celo življenje živi v hiši bo zelo težko šel živeti nekam v blok z 50m2 ali 60m2. Podobno kot bi težko šel blokar živeti v hišo. Še nikoli nisem slišal, da bi šel nekdo iz hiše rad živeti v zajčjo kletko sredi LJ.!

Če so jim gozdički bisto lajfa, pol pa prou, ane?

Oni imajo v mestu višjo kvaliteto lajfa..
[/quote]

Šurde. 🙂 Kot da še nisem bila tam.

Ubogo revše, kaj misliš da v tujini pa nimajo gozdov in narave?
[/quote]

Preberi si še enkrat prvi post. Predvidevam, da se post od avtorja MJM navezuje na prvi post avtorja teme. A si res tako omejen v tisti batici, da ne razumeš preprost koncept forumov?

Šurde. 🙂 Kot da še nisem bila tam.
[/quote]

Kaj pa ti veš, kaj je njim preferenca v lajfu. Zioher ne štetje ptičk na veji na jasici sredi gozda.

Ti pa si eno teslo.. Nekdo, ki celo življenje živi v hiši bo zelo težko šel živeti nekam v blok z 50m2 ali 60m2. Podobno kot bi težko šel blokar živeti v hišo. Še nikoli nisem slišal, da bi šel nekdo iz hiše rad živeti v zajčjo kletko sredi LJ.!
[/quote]

Pa ti veš da iz cele Slovenije iz vukojebin hodijo ljudje živet v kletke v Ljubljano? To pa nisi vedelo?

Pa ti veš da iz cele Slovenije iz vukojebin hodijo ljudje živet v kletke v Ljubljano? To pa nisi vedelo?
[/quote]

Kot se selijo tudi na podeželje.

Gre za različne koncepte lajfa. kdor živi v mestu in zasluži dovolj, v bistvu sploh ne rabi kuhat doma, ker je zunaj. Živi v mestu, ne v stanovanju. Dvomim, da bi nekdo z Manhattna razumel koncept lajfa povprečnega Slovenca. In obratno. Ljudje smo pač razlčični, enemu paše Berlin, enemu paše slovenska kmečka idila.

Kot se selijo tudi na podeželje.
[/quote]

Redkokdo se res preseli na podeželje iz Ljubljane. Imajo pa vikende na podeželju.

Kaj pa ti veš, kaj je njim preferenca v lajfu. Zioher ne štetje ptičk na veji na jasici sredi gozda.
[/quote]

Preference so čisto enake. 🙂 Naredit šolo, dobit čim boljšo službo, se poparčkat, dobit nepremičnino in uživat z družino. In vse to imajo. In ne boš verjel, ob gozdu, ker so to želeli! Samo da je tam trenutno v mestu toliko beguncev, da v gozd več ne upajo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close