Že eno leto živim v Berlinu, ne bi menjal nikoli.
Primerno nagrajen praviš? Življenje ni samo skupek ekonomskih odnosov in relacij. Vsaj jaz se ne počutim, da bi bilo moje poslanstvo na tem svetu živeti za to, da bi bil ustrezno nagrajen po merilih drugega. Meni je tujina dom že tako dolgo, da bi težko določil svojo domovino, če malo parafraziram. Nagrajen sem nesramno dobro po tukajšnjih merilih, da o slovenskih sploh ne izgubljam besed, ker je neprimerljivo.
A roko na srce, kakovost življenja v deželah severnega mediterana je nekaj, o čemer ta opevani “zahod” lahko samo sanja. In če bi v srcu, v duši začutil, da se tam doli prebuja želja po obuditvi življenja in ljubezni kot moralnih imperativov, bi se z veseljem vrnil. In bi z največjim veseljem in žarom nadpovprečno participiral za povprečno nagrado. Kajti tam doli so ljudje, do katerih čutim naklonjenost in hvaležnost, da so mi omogočili postati to kar sem in da sem danes več kakor primerno nagrajen.
Grenak je kruh v tujini. Presneto grenak.
[/quote]
Ma ti desiderus si en nerd, ki še vedno živi mamini kleti in cele dneve visi tu gor in sprošča svoje neizživete frustracije …
Pa zanimivo je tudi to, da jaz poznam kar nekaj takšnih, ki so odšli v tujino in noben se ni vrnil.
Veš kako je pri Slovencih, glavno da čez nekaj nergajo s svojim ogromnim pesimizmom.
In sploh pa kaj je danes kaj takšnega živet v Nemčiji? Se vsedeš na letalo in si v 1 uri že doma med svojimi. Okej recimo kakšna Avstralija ali Amerika je nekaj drugega. Pa tudi življenje je tam precej drugačno.
Se mi je zdelo.
[/quote]
😁😁😁Se je tebi zdelo ja, ampak če verjameš ali ne, sem vse to kar ti pišeš od posihologije dalje do vsevedenja in še mnogo več, se že naposlušal od žlahtnika, (do besede sem seveda le redko prišel), ki je patentiral stroj na vodo. Ko sem videl kaj je narisal sem počil od smeha, ampak sem mu vseeno pomagal grafično oblikovat, mu dal celo na črno dol potegnjen autocad . 😁To je bil tak projekt, da ne moreš verjet, črpal ga je pa kar iz pogovora, ko sem se zajebaval o mojem plovcu v ribičiji, ki je sam šel gor in dol, kako to fajn dela kot mašinca brez goriva😁, ker sam ni zanl lovit. In je zraven filozofiral s familjo, kako so Bosanci najpametniji ljudi na svetu in kako ima Bosna vse od Atlčantide, najstarejše piramide na svetu, največje zannstvenike na svetu….Zdaj pa že leta proizvaja letala, sicer še ni nobenega izdelal, mapk bo, iam človek s.p., podobno kot ti.😁😁😁😁
Hahhahaha, ti se zagotovo ne boš pretegnil , ne hitro stopil, če si toliko na monu in lepiš bedarije s spleta. Že baba zate poskrbi, ker je neumna. Al ste ko kloni, vsiki pridete iz Bosne, če ima vsaj srednjo šolo končano, svet na njem stoji, samo gobc in sapa v nedogled in nikjer nikoli nič konkretnega naredil, samo hvataj krivine in živi na tuj račun.😁
[/quote]
Dvignite potrdilo o svoji duševni bolezni.
Ne menjam nikoli pa če imaš 10k€ na mesec. Tukaj imam družino, sorodnike, prijatelje, znance, hišo in seveda zdravje. Tudi plača ni slaba pa vem, da bi bila v tujini boljša. Hvala lepa, ampak mi je v Sloveniji super!
[/quote]
ne menjam edin če ne bi mel kej v lonc za dat..potem človek kot žival pač gre s trebuhom za kruhom..da bi šla pa kelnart v tujino..?!? pa pri nas ne bi bilo vojno stanje..no to pa res ne bi.
Sori, but… Firma da ti pomaga KUPITI stanovanje v Berlinu?? Ha. Ha. Ha. Je sploh se kaksna resna tema na tem forumu??
[/quote]
pač da jim brezobrestni kredit ali pa jamstvo..nekaj, da bo težje kasneje menjal ker tok poceni delavce (za njih) je pač treba z nečem privezat sicer bo hotel vedno več kot mu bodo nalagali vedno več dela in bi jih lahko počasi z obsegom dela in plačo že izsiljeval. Tako se pač dela. Pri nas ga pa pošlješ na brezvezne tečaje in seminarje in mu zagroziš z vračilom vloženih stroškov vate, če želiš menjati (ker ne dobiš povišanja). It is all a game. Kljub vsemu: ljubo doma kdor ga ima ker go si doma in v svojem stanovanju še vedno lahko rečeš: “ne hvala”.
Saj bova 😉 Ne gre pa toliko za to, da bi se hvalil s tem. Le hočem spodbudit tiste, ki nameravajo v tujino. Če si vsaj malo samozavesten in imaš znanje, boš brez težav zelo hitro napredoval (veliko prej kot v Sloveniji)
Od sedaj naprej sem mnenja, da spremembe vedno prinesejo nekaj dobrega (prej kot slabega)
[/quote]
Živjo
Me zanima par stvari
kako je z najemom stanovanja ?
Osnovna plača programerja ?
Kakšeni so ljudje tam?
Koliko možnosti imam da dobim dobro delo v nemčiji glede spodaj navedenega?
Star sem 25 in sem isto programer imam vse potrebne licence za c#,c++,c,Swift,Ruby trenutno se pa učim še python jezika. Ker se nisem odločil za faks sem si izkušnje nabral sam doma in v privatnih podjetjih za pridobitev znanja in licence za programske jezike.
Izkušnje imam saj sem delal veliko projektov od doma in v raznih podjetjih preko študentskega dela v tej specifični smeri .
LP
😁😁😁Se je tebi zdelo ja, ampak če verjameš ali ne, sem vse to kar ti pišeš od posihologije dalje do vsevedenja in še mnogo več, se že naposlušal od žlahtnika, (do besede sem seveda le redko prišel), ki je patentiral stroj na vodo. Ko sem videl kaj je narisal sem počil od smeha, ampak sem mu vseeno pomagal grafično oblikovat, mu dal celo na črno dol potegnjen autocad . 😁To je bil tak projekt, da ne moreš verjet, črpal ga je pa kar iz pogovora, ko sem se zajebaval o mojem plovcu v ribičiji, ki je sam šel gor in dol, kako to fajn dela kot mašinca brez goriva😁, ker sam ni zanl lovit. In je zraven filozofiral s familjo, kako so Bosanci najpametniji ljudi na svetu in kako ima Bosna vse od Atlčantide, najstarejše piramide na svetu, največje zannstvenike na svetu….Zdaj pa že leta proizvaja letala, sicer še ni nobenega izdelal, mapk bo, iam človek s.p., podobno kot ti.😁😁😁😁
[/quote]
Hm… oprosti, ampak… s kaksnimi cudaki si pa ti v zlahti?!? A to ste vsi taki v familiji, al’ kako?
Najboljši ste mi ljudje, ki se preselite v tujino, nato pa se o tem šopirite po forumih, kot da ste odkrili toplo vodo. Dragi bivši ljubljančan smo v 21. stoletju in za ta korak se odloči vsako leto 9.000 Slovencev. Nič novega in nič nenavadnega, saj se je v tujino hodilo že pred 40 leti in več.
Pa nismo vsi tako nesposobni, da bi morali vsi bežati v tujino. V tujino gredo običajno tisti, ki nimajo ničesar za izgubiti. Sam imam tukaj hišo sredi narave, katere nikoli ne zamenjam za 70m2 stanovanje sredi velemesta. A se ti hecaš? In da bi ti bil zavisten? Nikakor ne, lahko pa si ti meni, ker mi ni bilo potrebno bežati in obdržal vse od familije, prijateljev do hiše in zidanice.
Pa srečno kjerkoli že si..
Živjo
Me zanima par stvari
kako je z najemom stanovanja ?
Osnovna plača programerja ?
Kakšeni so ljudje tam?
Koliko možnosti imam da dobim dobro delo v nemčiji glede spodaj navedenega?
Star sem 25 in sem isto programer imam vse potrebne licence za c#,c++,c,Swift,Ruby trenutno se pa učim še python jezika. Ker se nisem odločil za faks sem si izkušnje nabral sam doma in v privatnih podjetjih za pridobitev znanja in licence za programske jezike.
Izkušnje imam saj sem delal veliko projektov od doma in v raznih podjetjih preko študentskega dela v tej specifični smeri .
LP
[/quote]
1) Za najem stanovanja (ponavadi) potrebujes:
– cist “SCHUFA” izpisek (bonitetno porocilo)
– dokazilo, da si placilno sposoben (npr. placilne liste, ipd.)
– denar za kavcijo (polozis na eno izmed hranilnic in das najemodajalcu cek oz. pooblastilo) v visini treh mesecnih najemnin (brez stroskov)
2.) Osnovna placa programerja (Programmierer) je sorazmerno nizka… tam od recimo 28 tisocakov, pa tja do 55 (letno, v bruto zneskih). Razvojniki (Senior Software Entwickler = Developer) in analitiki (Senior Software Berater = Consultant) pa lahko zasluzijo znatno vec (tudi krepko preko sto tisocakov bruto na leto). Upostevaj tudi, da smo MS-u zvesti programerji praviloma nekaj slabse placani od “eksotike”.
3) Ljudje so izredno pragmaticni in ciljno usmerjeni. Cas je ena izmed najvisjih vrednot. Sicer pa tako kakor povsod.
4) Kot programer obogatel ne bos. Je pa to dobra odskocna deska, ce potrebujes moznost, da se izkazes.
Najboljši ste mi ljudje, ki se preselite v tujino, nato pa se o tem šopirite po forumih, kot da ste odkrili toplo vodo. Dragi bivši ljubljančan smo v 21. stoletju in za ta korak se odloči vsako leto 9.000 Slovencev. Nič novega in nič nenavadnega, saj se je v tujino hodilo že pred 40 leti in več.
Pa nismo vsi tako nesposobni, da bi morali vsi bežati v tujino. V tujino gredo običajno tisti, ki nimajo ničesar za izgubiti. Sam imam tukaj hišo sredi narave, katere nikoli ne zamenjam za 70m2 stanovanje sredi velemesta. A se ti hecaš? In da bi ti bil zavisten? Nikakor ne, lahko pa si ti meni, ker mi ni bilo potrebno bežati in obdržal vse od familije, prijateljev do hiše in zidanice.
[/quote]
In kaj tebi koristi bajta sredi v.ukojebine, če se vsak dan voziš v službo v mesto?
[/quote]
A ti to tolažiš sebe ali druge? V tujino gredo tisti, ki nimajo ničesar za izgubiti? Pa ti veš koliko strokovnjakov na različnih področjih je odšlo v tujino, ker so tam veliko bolj spoštovani in tudi plačani kot v Sloveniji?
Uživaj v svoji hiši sredi narave.
1) Za najem stanovanja (ponavadi) potrebujes:
– cist “SCHUFA” izpisek (bonitetno porocilo)
– dokazilo, da si placilno sposoben (npr. placilne liste, ipd.)
– denar za kavcijo (polozis na eno izmed hranilnic in das najemodajalcu cek oz. pooblastilo) v visini treh mesecnih najemnin (brez stroskov)
2.) Osnovna placa programerja (Programmierer) je sorazmerno nizka… tam od recimo 28 tisocakov, pa tja do 55 (letno, v bruto zneskih). Razvojniki (Senior Software Entwickler = Developer) in analitiki (Senior Software Berater = Consultant) pa lahko zasluzijo znatno vec (tudi krepko preko sto tisocakov bruto na leto). Upostevaj tudi, da smo MS-u zvesti programerji praviloma nekaj slabse placani od “eksotike”.
3) Ljudje so izredno pragmaticni in ciljno usmerjeni. Cas je ena izmed najvisjih vrednot. Sicer pa tako kakor povsod.
4) Kot programer obogatel ne bos. Je pa to dobra odskocna deska, ce potrebujes moznost, da se izkazes.
[/quote]
Hvala za informacije
Namen je da pridobim izkušnje v tujini (seveda mogoče celo ostati)
Ni namen da obogatim ampak da sem financno v ok stanju in da uzivam ob delu 🙂
Imam veliko svojih idej za projekte katere bi jih uresničil vendar žal v sloveniji pač zelo težko.
Vem kaj misliš glede eksotike hehe 🙂
Verjel ali ne,… To sem tudi sam ze veckrat zapisal na tem forumu. In vendar je na nek nacin grozljivo, da se trenutno tako nekako pocuti na tisoce Slovencev in da emigracija v zadnjih letih dosegajo raven tiste, ko so se ’91 trume juznjakov po osamosvojitvi umikale.
Zanimivo vprasanje je morda, zakaj se toliko Slovencev v domovini dandanasnji pocuti tako, da nimajo vec cesa izgubiti? Zakaj ne vidjo/vidimo perspektive doma?
A ti to tolažiš sebe ali druge? V tujino gredo tisti, ki nimajo ničesar za izgubiti? Pa ti veš koliko strokovnjakov na različnih področjih je odšlo v tujino, ker so tam veliko bolj spoštovani in tudi plačani kot v Sloveniji?
Uživaj v svoji hiši sredi narave.
[/quote]
Povem mojo izkušnjo, ki te gre očitno v nos.. Da, v tujino gredo običajno takšni, ki nimajo ničesar. Običajno se ne selijo ljudje, ki imajo male otroke, ki imajo utečeno podjetje, ki imajo hišo itd…
Ja vem ja, da strokovnjaki odhajajo v tujino. Sem to tudi napisal, ampak si očitno funkcionalno nepismen..
Hm… oprosti, ampak… s kaksnimi cudaki si pa ti v zlahti?!? A to ste vsi taki v familiji, al’ kako?
[/quote]
Ja, ne vem,( bivši žlahtnik sicer, po ženini strani😁), če so zate čudaki, ker so popolnoma enaki tebi, v govoru in besedi (berem tebe, poslušam njega, kot bi drug drugega citirala, pa lahko še dodam enega iz vojske, ki sem mu že pred zakletvo zob izbil, je odletel kot v filmu, sploh ni vedel kaj ga je zadelo, ko se je zagnal proti meni, niti kdo ga je udaril in je najprej to spraševal, zatem pa kako hinvsko sem ga treščil😁, ker je bil tečen in se samo repenčil, jaz glavni, jaz, pa vsi ga bi morali ubogat😁😁, potem se je pa lahko umiril, oficirji so pa modro molčali, kot da nič ne vedo😁), verjetno tudi v dejanjih, skupen vam je tudi bosanski izvor. Saj ti dopovedujem, da ste kot kloni, pa se očitno tega ne zavedaš. Pa nisem edini, ki to ve in pove, sicer ne berem veliko foruma, vem pa da je antilopa in še katera enako doživela in pisala o tem.
Forum je zaprt za komentiranje.