Že eno leto živim v Berlinu, ne bi menjal nikoli.
Eh, dragi moj kolega… Tisto, kar človeka razlikuje od živali je zgodba. Biti zvest zgodbi, ki jo priovedujem pomeni biti človek. Če za trenutek pomisliš na ljudi, ki jih imaš v spominu, najsi bo prijetnem ali ne, boš moral priznati, da ta spomin ne temlji na tem, koliko so bili (ne-)primerno nagrajeni, temveč na tem, v kakšnem odnosu so bili do zgodbe, ki so jo pripovedovali. Sam sem raje v očeh drugih nakladač in romantičen sanjač, kakor uspešen (poslovnež).
Kaj pa je zate merilo uspeha?
[/quote]
I’m Disajderus Da Pijetri,
auf Berlin aus tirol
ti kijami due metri
skifahren con Rossignol..
Kdo pa tebe plačuje, da dvomiš v take teme-izkušnje?
Najbrž si levak, pa ti dajo za “podporo” 100 ali 120 evrov mesečno. Če sploh…
Si pa tako zabit (kot večina vas levakov), da ne ugotoviš, da z slovenskih 550 -700 evrov v lajfu NIMAŠ NOBENE perpektive, nobene prihodnosti, in kar je najbolj hudo, NOBENIH resnih prihrankov.
Prihraniti se da le, če imaš od 900 evrov naprej.
Tale programer ima, kot poznam situacijo, najmanj 2500 mesečno, punca kot natakarica za redno delo pa 1200 do 1400evrov. Torej recimo 3800 evrov.
Stanovanje plačujeta nekje 700-1000 evrov, recimo 900. Hrana za oba je recimo 600 evrov.
Torej jima ostane več kot 2 tisočaka. V Sloveniji paru (2 x 700evrov) ne ostane, če imata avto, niti 200 evrov, pa čeprav minimalno trošita…
Razmišljajte s svojo pametjo, ne s Cerarjevo ali Milanovo!
In bežite iz Slovenije, če želite PREŽIVETI. In imeti na stara leta prihranjenih (za osebno finančno varnost) recimo 30-50.000 evrov. Gotovine.
[/quote]
Ah, seveda, ker drugih stroškov ni. Podpiram odhod v tujino, tudi moji otroci bodo šli, če bodo imeli možnost, ampak s takimi plačami si v Nemčiji revež. Kot da je edini stroški v življenju stanovanje in hrana. A avta nimata? Javnega prevoza ne uporabljata? K frizerju ne hodita? Zavarovana nista? Oblek ne kupujeta? O strošku samo hrane in stanovanja lahko govori samo nekdo, ki je še doma pri mamici.
Da si car v tujini, bo treba pa malo po bolje plačanih delovnih mestih seči, kot je natakarica in najnižje plačani programer.
Desiderius, eno vprasanje malo izven teme. Ali si dobro obvladal nemscino, ko si se preselil, ali je v tvojem primeru anglescina zadostovala? Kako je s tvojim znanjem nemscine sedaj? Ce pravilno razumem, ze kar nekaj let zivis in delas v Nemciji. Sprasujem zato, ker je partner programer, najina nemscina pa bolj tako tako…Bi sla v Nemcijo, samo imava pomisleke zaradi jezika. Hvala vnaprej za odgovor!
Tudi programer lahko v Nemčiji zasluži plačo, ki je tri, štiri ali petkratnik povprečne in povsem dostojno preživi sebe in družino. Tudi sam sem programer in se me dotaknejo takšne pavšalne sodbe. Toda ali je to merilo uspeha?
[img]http://www.pjdatasoft.de/wp-content/uploads/2018/02/eua2.jpg[/img]
Kolega zgoraj pravi, da sem nakladač. S prizvokom posmeha, bi jaz to ocenil takole čez palec. In ravno to je tisti osebni neuspeh, ki ima težo… Kako to, da je človek doma tako malo vreden in tako hitro deležen zasmehovanja, na tujem pa taistega cenijo ravno zaradi teh taistih idej, te iste zgodbe, ki jo piše in (o-)živi?
Jezik je zadnja stvar, zaradi katere morata imeti pomisleke. Če pogledaš na mojo spletno stran, boš videla, da še danes moja Nemščina ni blesteča (ocene, ki sem jih podal so dokaj realne). Dobro je znati toliko nemško, da se da sporazumevati vsaj na osnovni vsakdanji ravni. Se pa da – sploh v večjih multinacionalkah – z angleščino priti gladko skozi.
Le pogumno in veliko sreče ter uspeha vama želim.
😉
Tudi programer lahko v Nemčiji zasluži plačo, ki je tri, štiri ali petkratnik povprečne in povsem dostojno preživi sebe in družino. Tudi sam sem programer in se me dotaknejo takšne pavšalne sodbe. Toda ali je to merilo uspeha?
[img]http://www.pjdatasoft.de/wp-content/uploads/2018/02/eua2.jpg[/img]
Kolega zgoraj pravi, da sem nakladač. S prizvokom posmeha, bi jaz to ocenil takole čez palec. In ravno to je tisti osebni neuspeh, ki ima težo… Kako to, da je človek doma tako malo vreden in tako hitro deležen zasmehovanja, na tujem pa taistega cenijo ravno zaradi teh taistih idej, te iste zgodbe, ki jo piše in (o-)živi?
[/quote]
Jaz sem komentirala samo plačo, ki je omenjena in ostajam pri svoji sodbi.
Kaj bi šele mi iz vukojebine 100 km od ljubljanske vukojebine,ki smo 200 let za ljubljansko vukojebino mislili,da smo prišli v nebesa!
Upam si trdit,da ti nisi nikoli bival v Ljubljani,ampak nekje bogu izza nogu. Si na smrt jezen,ker ti ni ratalo v Lj. Taki se potem izdajate za bivše ljubljančane.
Še dobro,da so take in drugačne selekcije-no eni se itak selekcionirate sami-da je za nekoga drugega prostor,če je v prestolnici še toliko bolje.
Kaj bi šele mi iz vukojebine 100 km od ljubljanske vukojebine,ki smo 200 let za ljubljansko vukojebino mislili,da smo prišli v nebesa!
Upam si trdit,da ti nisi nikoli bival v Ljubljani,ampak nekje bogu izza nogu. Si na smrt jezen,ker ti ni ratalo v Lj. Taki se potem izdajate za bivše ljubljančane.
Še dobro,da so take in drugačne selekcije-no eni se itak selekcionirate sami-da je za nekoga drugega prostor,če je v prestolnici še toliko bolje.
[/quote]
Ljubljana je ogromna volko jebina. Problem je v tem ker v LJ živijo sami ljudje iz vukojebin, torej LJ je vukojebina.
Ljubljana je ogromna volko jebina. Problem je v tem ker v LJ živijo sami ljudje iz vukojebin, torej LJ je vukojebina.
[/quote]
Vseen boljs kot nesteto Turkov, Africanov, narko kartelov itd v Berlinu. O homo in sodo sceni tud ni za razpravljat. Slo/Lj je pravi balzam, raj, oaza. Lahko reces karkoli ampak je tak.
Vseen boljs kot nesteto Turkov, Africanov, narko kartelov itd v Berlinu. O homo in sodo sceni tud ni za razpravljat. Slo/Lj je pravi balzam, raj, oaza. Lahko reces karkoli ampak je tak.
[/quote]
V Sloveniji imaš pa šiptar/srbija kartele, kar pojdi k enemu sladoledarju in reci ubi šiptarja, čez 5 min boš že odzadaj ležal na avtomatu, kjer ti bodo pumpali sladoled v usta dokler ne boš lizala nog vsem prisotnim šiptarjem.
V Sloveniji imaš pa šiptar/srbija kartele, kar pojdi k enemu sladoledarju in reci ubi šiptarja, čez 5 min boš že odzadaj ležal na avtomatu, kjer ti bodo pumpali sladoled v usta dokler ne boš lizala nog vsem prisotnim šiptarjem.
[/quote]Aaa, zato sem bil tako dobre volje zadnjič po krofih, se pravi malo praška prmešajo v njih. Pol bom pa še šel k njim kupit.😁😁😁
Drugač pa tema je eno samo repenčenje avtorja, kot bi unega bosanca bral, ki je težki privatnik, tudi “programer”, poln samohval. Ko realno poslušaš ljudi, ki živijo v Nemčiji, se nič več ne hvalijo, pa imajo celo nemško državljanstvo, lastno nepremičnino, ni treba najema plačevat. Tak, ki piše izraze
vukojebina, zagotovo ni ne programer, ne nič od izobraženega, vprašanje je tudi v kateri “vukojebini” se sploh nahaja, morda ni niti tako nemška, je kar naša domača na sončni upravi.😁😁😁😁😁
Hm… Zanimivo… Po tvoje je torej lastnistvo nepremicnine vrhunec uspeha v zivljenju posameznika, ce te prav razumem? In… je tako tezko priti do nemskega drzavljanstva? Povej kaj vec o tem. Slisati je prav zanimivo.
Jaz sem komentirala samo plačo, ki je omenjena in ostajam pri svoji sodbi.
[/quote]
Ampak ali ni se vedno neprimerno primerjati zivotarjenje nekje s tem, da je nekdo nekje drugje “car”, kot se ti je zapisalo? Se ti zdi sploh smiselno pogovarjati o tem, da nekdo odide v tujino in je naenkrat “car”? In nenazadnje… ce je govora o zacetniku in natakarici – roko na srce, smo bili vsi nekoc zacetniki – ali je primerljiv zivljenjski standard mladega para z omenjenimi prihodki (okoli tri tisocake in pol netto) s primerljivim parom doma (s primerljivimi dohodki okoli 1.300 do 1.600 evrov netto)? In za konec: koliko posameznikov sploh je v stanju neposredno vstopiti na tuj trg dela kot kandidat za nadpovprecne dohodke (v svoji branzi)?
Hm… Zanimivo… Po tvoje je torej lastnistvo nepremicnine vrhunec uspeha v zivljenju posameznika, ce te prav razumem? In… je tako tezko priti do nemskega drzavljanstva? Povej kaj vec o tem. Slisati je prav zanimivo.
[/quote]
je osnova. Je nekaj kar lahko vedno prodaš. Je nekaj kar naj bi ostalo tvojim zanamcem, da jim bo za stopničko bolje.
Ubogi svicarji. 🙁
[attachment=0]71-prozent-wohneigentum-in-europa-hoechste-quoten-in-ost-und-suedeuropa-westeuropa-und-skandinavien-.jpg[/attachment]
[/quote]Dobro je dobro težki privatnik samohvale in repenčenja v bosanskem stilu. Ti imajo slučajno tu vikend, oziroma so imeli še domačijo, v Nemčiji živi že druga generacija, star dva sta že dolgo v penziji. Seveda imajo manj stroškov od bosanskega veleuspešneža, ker imajo lastno hišo in ni treba plačevat dragega najema, ne? To je prvo, drugo so visoko izobraženi, kar je zate vprašanje, pa ni cvetoče. Ženska je kot arhitektka izgubila zaposlitev, ker je delodajalec zaprl firmo in se zaposlila kot čistilka,. Hčere so mrzlično iskale prakso, potem čez čas končale šolanje in delajo podobno kot je pri nas delo preko študenta od danes do jutri najslabša plačana dela.
Dobro je dobro težki privatnik samohvale in repenčenja v bosanskem stilu. Ti imajo slučajno tu vikend, oziroma so imeli še domačijo, v Nemčiji živi že druga generacija, star dva sta že dolgo v penziji. Seveda imajo manj stroškov od bosanskega veleuspešneža, ker imajo lastno hišo in ni treba plačevat dragega najema, ne? To je prvo, drugo so visoko izobraženi, kar je zate vprašanje, pa ni cvetoče. Ženska je kot arhitektka izgubila zaposlitev, ker je delodajalec zaprl firmo in se zaposlila kot čistilka,. Hčere so mrzlično iskale prakso, potem čez čas končale šolanje in delajo podobno kot je pri nas delo preko študenta od danes do jutri najslabša plačana dela.
[/quote]
če moraš plačevati najem plus stroške plus jest..si v agoniji, če zgubiš službo (recesija naprimer), kdo umre/zboli (provider) in potem pač tudi skrete pucaš in kelnariš. Ni pa to nekaj kar bi privoščila oz si želela za katero od hčera. Zato je dobro imeti nepremičnino v lasti. Jaz imam za oba otroka po eno garsonjero. Najemnine ne bo treba plačevati. In če si bosta našli dovolj uspešnega moža bo ta garsonjera njen ekstra income za “žepnino” in tako naprej generacijsko. Ženska vedno mora imeti nekaj svojega lastniškega, svojo možnost denarja itd zato, da ne rabi eat shit od potencialno neprimernega moškega in enako moški mora imeti svojo nepremičnino, da ni tako zelo odvisen od delodajalca (in dela). To je platforma, osnova vsega odgovornega bivanja. Potem pa lahko daješ v zlato, delnice, kriptiće oz kar ti je ljubega.
je osnova. Je nekaj kar lahko vedno prodaš. Je nekaj kar naj bi ostalo tvojim zanamcem, da jim bo za stopničko bolje.
[/quote]
Kaj bo on prodal, od babe stvari? On je nonstop na monu, sem prepričan da je enak privatnik kot moj bivši žlahtnik iz Bosne, priča enako, kot da sta izrezano enaka prazna gobezdala ki sta “najpametnija na svetu”, mu nikoli ne zmanjka in nikogar drugega ne sliši. Ta sicer ni programer, izdeluje letala, pa še ni nobenega izdelal, pred tem je pa izumil motor na vodo, živi ga pa žena in je toliko neumna, da mu še prispevke za s.p. plačuje in samohvale po na etu v obliki reklam kak hud privatnik je .😁
Forum je zaprt za komentiranje.