Že eno leto živim v Berlinu, ne bi menjal nikoli.
To je eno nakladanje.
Jaz sem se iz Ljubljane preselil v “vokojebino”. Delo mi to omogoča.
Poznam ljudi po celem svetu. Nekaj jih je tudi obiskalo Slovenijo.
Niso mogli verjeti, kako kvalitetno in sodobno živimo.
Imamo vse: letne čase , ravno prave temeprature bre extremov.
Narava, povsod voda. Podeželje urejeno. Mesta ravno prav velika.
Tko jaz gledam kvaliteto življenja.
To je eno nakladanje.
Jaz sem se iz Ljubljane preselil v “vokojebino”. Delo mi to omogoča.
Poznam ljudi po celem svetu. Nekaj jih je tudi obiskalo Slovenijo.
Niso mogli verjeti, kako kvalitetno in sodobno živimo.
Imamo vse: letne čase , ravno prave temeprature bre extremov.
Narava, povsod voda. Podeželje urejeno. Mesta ravno prav velika.
Tko jaz gledam kvaliteto življenja.
Vsakdo ima svoj pogled na to. Poznam kar nekaj Slovencev v tujini, eni Slo pogrešajo, drugi ne. Večina jih je v Nemčiji ali USA.
Vse je pa odvisno od tega, kaj si želiš.
Meni je všeč eksotika, rabim sonce, Muka mi je že kakšna službena pot v Nemčijo, živela pa tam sploh ne bi. Mi je dosti bolj všeč kakšna Kalifornija, ampak tja bi se preselila le, če bi imela zelo dosti denarja. Žal je tako, da so tisti zanimivi in kvalitetni predeli za življenje tudi zelo dragi, najemnina za manjše stanovanje pride nad 5000 usd + vse ostalo. Torej bi rabila mesečno vsaj 10.000 usd, da bi imela standard, ki ga imam doma, Tudi take poznam, ki zaslužijo toliko ali še veliko več, se pa za to tudi trdo dela, ni urnikov.
Tudi plače v Nemčiji so slabše, kot si večina misli, imajo pa kakšne druge stvari boljše. Morda je tebi uspelo, ampak vem, da imajo diplomiranci okoli 2500 bruto, to pa je za Berlin drobiž.
Zakaj bi bile domačinke (Slovenke) tujcem (spolno) bolj dostopne oz. “odprte” in “manj hladne”? To so kar ene fantazije ne preveč atraktivnih moških brez “bab”. Slovenija pač ni spolna destinacija za moške, da bi jim bili tako zelo zanimivi tujci zaradi debelejših denarnic. 😉
O ja! Tukaj boš šla v dom upokojencev kjer ti bodo prisilno dajali antipsihotike in te zapirali, kregali, komandirali, prisilno hranili v usta, da se ti bo zaletelo in boš aspirirala hrano itn, dobila predčasno pljučnice, tudi preležanine, na obisku svojcev nič znala povedat o tem, tako da NE HVALI ZLOVENIJE S SMRTNO NEVARNIM ZDRAVSTVOM, KI DELA VSE PROTO LJUDEM, KRADE MILIJONE V SVOJE ŽEPE, LJUDJE PA POED URGENCO UMREJO OD KAPI ZADETI, KER NIMAJO DENARJA ZA UREJENO ZDRAVSTVENO KARTICO IN ZAVAROVANJE !!!!!!!!! Matr ste nekateri zmešani …
Berlin je verjetno najbolj svetovljansko mesto na svetu. Ma kakšen New York, LA, Pariz, London, tam je gora fakerjev in nadutežev, pač skomercializirano vse. V Berlinu imaš cene najemnine izjemno nizke, proti ostalih zahodnoevropskih mestom. Jaz sem bil v Berlinu že 100x in vedno uživam ko sem gor.
Res imaš prav vse za vsakega se najde nekaj.
Mi smo kot mladi rejverji hodili gor na Loveparade in to 3x smo bli. Škoda ker tega ni več, dobesedno par milijonov ljudi je žuralo skupaj iz cele Evrope na glavnem trgu, neprecenljivo.
https://www.youtube.com/watch?v=T8NaG8Ev6iw
Berlin ima, kot vsako velemesto, veliko obrazov. In niso vsi urejeni in fensi-šmensi. Obstajajo tudi drugi obrazi, ki jih srečuješ na obrobju, v delavskih kvartih, na podzemni… Zahodna velemesta so fajn za ljudi, ki imajo denar in dober standard, za ljudi z roba so pa lahko pekel. Torej, človek, ki je za delodajalce perspektiven in sposoben, lahko v okolju denarja prosperira hitreje kot pri nas, tisti ki se znajde na robu pa lahko potone še veliko hitreje.
O ja, spet jaz, evo, se mi je že dvignil pritisk, tu berem, še eno budalo, ki pa celo hvali, ker imamo vsi vodo! Povsod voda ! Matr, kaj ti res primerjaš Zlovenijo sredi razvite Evrope z eno jebeno Afriko, kjer ljudje od žeje in lakote umirajo, in se ti zdi izredno fino, ker pri nas v Zloveniji pa je vsaj povsod voda ?? Ja pa kake nizke kriterije imate eni za ustvaritev lastnega mnenja o čem . Ali boš rekel še, da si srečen, ker si smeš po olajšanju rit z wc papirjem obrisat, namesto z listi koruze kot pred 50 leti madona ?
Zakaj bi bile domačinke (Slovenke) tujcem (spolno) bolj dostopne oz. “odprte” in “manj hladne”? To so kar ene fantazije ne preveč atraktivnih moških brez “bab”. Slovenija pač ni spolna destinacija za moške, da bi jim bili tako zelo zanimivi tujci zaradi debelejših denarnic. 😉
[/quote]
Hahahaa ewo ga eden stigmatiziran tip. Ma kdo tukaj govori o spolni privlacnosti??!!samo en primer; Le poglej Slovenske prodajalke,potem pa pokukaj cez mejo ,in poglej tamkajsnje prodajalke..si opazil razliko??! jà no? butec zabiti..vse se ti vrti tam spodaj..:(
Moj poklon treznim mislim izpod tvojih tipk. Pritjujem in se pridružujem.
[/quote]
V tujini kruh bolj grenak kot domači? Tako kot te nategnejo in okradejo v Slovenijo te težko kje drugje (lahko se primerjamo z afriko edino). Na zahodu veliko bolj velja rek: “Če si sposoben, boš za to primerno nagrajen.” V Sloveniji pa velja ta rek: “Če si pokvarjen, boš primerno nagrajen.”
Verjamem pa da se vas je veliko opeklo v tujini ker ste mislili, da je to še vedno Jugoslavija, kjer se veliko govori in malo dela.
V tujini kruh bolj grenak kot domači? Tako kot te nategnejo in okradejo v Slovenijo te težko kje drugje (lahko se primerjamo z afriko edino). Na zahodu veliko bolj velja rek: “Če si sposoben, boš za to primerno nagrajen.” V Sloveniji pa velja ta rek: “Če si pokvarjen, boš primerno nagrajen.”
Verjamem pa da se vas je veliko opeklo v tujini ker ste mislili, da je to še vedno Jugoslavija, kjer se veliko govori in malo dela.
[/quote]
Primerno nagrajen praviš? Življenje ni samo skupek ekonomskih odnosov in relacij. Vsaj jaz se ne počutim, da bi bilo moje poslanstvo na tem svetu živeti za to, da bi bil ustrezno nagrajen po merilih drugega. Meni je tujina dom že tako dolgo, da bi težko določil svojo domovino, če malo parafraziram. Nagrajen sem nesramno dobro po tukajšnjih merilih, da o slovenskih sploh ne izgubljam besed, ker je neprimerljivo.
A roko na srce, kakovost življenja v deželah severnega mediterana je nekaj, o čemer ta opevani “zahod” lahko samo sanja. In če bi v srcu, v duši začutil, da se tam doli prebuja želja po obuditvi življenja in ljubezni kot moralnih imperativov, bi se z veseljem vrnil. In bi z največjim veseljem in žarom nadpovprečno participiral za povprečno nagrado. Kajti tam doli so ljudje, do katerih čutim naklonjenost in hvaležnost, da so mi omogočili postati to kar sem in da sem danes več kakor primerno nagrajen.
Grenak je kruh v tujini. Presneto grenak.
V tujini se pač dela in je potrebno pokazati rezultate. V Sloveniji pa tudi, če pokažeš rezultate te samo še bolj izkoristijo. Pač imamo sistem, da lahko lenuhi lepo živijo. Oz. mogoče niso lenuhi ampak so tako pametni in so ugotovili, da se ne splača veliko delat za denar, ki ga podjetja ponudijo. Sam sem dobil službo v tujini in bo začetna plača štirikratnik naše minimalne plače. Sem že delal prej v tujini za manjši denar (praksa). Za tisočaka kot mi je bilo ponujeno v slo sem pač rekel, da ne bom delal. Raje sem na socialni in delam tisto kar me veseli kot pa da nekomu dovolim, da bogati na moj račun in me plača manj kot pa sem vreden. Tako, da ljudje stopite skupaj in nehajte delat za minimalca ker drugače vas bodo naši kvazi dobri managerji še naprej izkoriščali.
Primerno nagrajen praviš? Življenje ni samo skupek ekonomskih odnosov in relacij. Vsaj jaz se ne počutim, da bi bilo moje poslanstvo na tem svetu živeti za to, da bi bil ustrezno nagrajen po merilih drugega. Meni je tujina dom že tako dolgo, da bi težko določil svojo domovino, če malo parafraziram. Nagrajen sem nesramno dobro po tukajšnjih merilih, da o slovenskih sploh ne izgubljam besed, ker je neprimerljivo.
A roko na srce, kakovost življenja v deželah severnega mediterana je nekaj, o čemer ta opevani “zahod” lahko samo sanja. In če bi v srcu, v duši začutil, da se tam doli prebuja želja po obuditvi življenja in ljubezni kot moralnih imperativov, bi se z veseljem vrnil. In bi z največjim veseljem in žarom nadpovprečno participiral za povprečno nagrado. Kajti tam doli so ljudje, do katerih čutim naklonjenost in hvaležnost, da so mi omogočili postati to kar sem in da sem danes več kakor primerno nagrajen.
Grenak je kruh v tujini. Presneto grenak.
[/quote]
Pri tebi opazim predvsem to, da si en velik nakladač, ki rad svoje “modrosti” trosi povsod naokoli. Če si tako uspešen, zakaj potem visiš cele dnevu tu na MONu?
O ja, spet jaz, evo, se mi je že dvignil pritisk, tu berem, še eno budalo, ki pa celo hvali, ker imamo vsi vodo! Povsod voda ! Matr, kaj ti res primerjaš Zlovenijo sredi razvite Evrope z eno jebeno Afriko, kjer ljudje od žeje in lakote umirajo, in se ti zdi izredno fino, ker pri nas v Zloveniji pa je vsaj povsod voda ?? Ja pa kake nizke kriterije imate eni za ustvaritev lastnega mnenja o čem . Ali boš rekel še, da si srečen, ker si smeš po olajšanju rit z wc papirjem obrisat, namesto z listi koruze kot pred 50 leti madona ?
[/quote]
Verjetno res bivaš v eni vukojebini, da do tebe ni prišla npr. novica o nedavnih razmerah v Kaliforniji. Google it, mogoče, mogoče ti bo pa kaj potegnilo.
meni Lj kar ustreza. Mogoce clovek v 40+ letih oz z otroci drugace razmislja? Tujine sem se nauzila v mladosti na tecajih jezikov,potovanjih. Je ok ampak zamenjam pa ne za Slo in nje glavno mesto. Zakaj? Ker je varna drzava, ker je Lj fenomenalna izhodiscna tocka, za pestro in raznovrstno ponudbo izletov ob koncu tedna (smucanje, pohodnistvo,plavanje (jezera,terme,morje)). Celo v druge drzave se zapeljemo na kafe, da zamenjamo utrip (Hrvaska, Madzarska, Avstrija, Italija). Nismo zapeckarji a radi smo komot. Ljubljana je obvladljiva in za zivljenje z otroci nedolgocasna. Ima vse. Razdalje oz cas porabljen za transport je fenomenalen. V solo gresta otroka pes, v sluzbi/doma sem z avtom v 10 min, ostaja nam veliko prostega casa. Ponudba zdrave sveze hrane je dobra. Se kaj bi nasla. Meni je ok. Gremo radi vandrat okoli za dopuste ampak ziveti v Slo je lepse kot menim, da bi nam ob za nas pomembnih zahtevah bilo drugje. Srecno!
Vsak svoj brlogec hvali. Vprašaj primorce recimo, če bi menjali za LJ, 98% jih nebi. Moraš vedet, da smo si ljudje različni. Nekateri so bolj domači, z domotožjem, medtem ko so drugi terenski in lahko živijo prav kjerkoli na tem svetu. Tako kot nekateri nimajo strahu pred višino, tako eni nimajo domotožja.
Pri tebi opazim predvsem to, da si en velik nakladač, ki rad svoje “modrosti” trosi povsod naokoli. Če si tako uspešen, zakaj potem visiš cele dnevu tu na MONu?
[/quote]
Eh, dragi moj kolega… Tisto, kar človeka razlikuje od živali je zgodba. Biti zvest zgodbi, ki jo priovedujem pomeni biti človek. Če za trenutek pomisliš na ljudi, ki jih imaš v spominu, najsi bo prijetnem ali ne, boš moral priznati, da ta spomin ne temlji na tem, koliko so bili (ne-)primerno nagrajeni, temveč na tem, v kakšnem odnosu so bili do zgodbe, ki so jo pripovedovali. Sam sem raje v očeh drugih nakladač in romantičen sanjač, kakor uspešen (poslovnež).
Kaj pa je zate merilo uspeha?
Forum je zaprt za komentiranje.