Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Že dvakrat so mi ukradli gmail naslov

Že dvakrat so mi ukradli gmail naslov

Brala sem, kakšne težave imate z vdorom v elektronski naslov.

Meni se je že dvakrat zgodilo, da je nekdo vdrl v moj elektronski naslov, spremenil vse podatke, kako pridobiti nazaj geslo in do svojega elektronskega naslova nisem mogla več dostopati. Gre pa za naslov pri gmailu. Kontaktirala sem tudi gmail, a so mi sporočili, da po podatkih, ki sem jih posredovala, se ne morejo zagvišati, da je račun res moj. Prvič je šlo za naslov, na kateremu sem imela mail parih let in kar nekaj slik je bilo za vedno izgubljenih, saj si jih nisem prekopirala na računalnik. Drugič je šlo za gmail račun, ki sem ga pred kratkim odprla in na njemu ni bilo ni posebnega. Pri obeh gmailu nisem znala dati podatke, na katerih bi ugotovili, da sem res lastnica računa (vprašanja so zelo natančna, zahtevajo datum, ko je bila vsaka aplikacija prvič uporabljena…)
Večkrat sem še poskusila dostopati do njih, a se mi je izpisalo, da sta bila oba računa izbrisana in da ju ni mogoče več pridobiti nazaj.

Kaj je krivo? Res je, da sem imela varnostno vprašanje napisano tako, da bi odgovor ugotovil kdo drug, ki me dobro pozna in gesla nisem spremenila že nekaj let.

Kaj lahko storim? Imam občutek, da je to storil moj tedanji fant (sumljivo je bilo to, da je imel neke podatke o meni, ki mu jih nisem povedala). Je vdor v elektronsko pošto, če sem imela šibko varnostno vprašanje sploh kaznivo in kako policija reagira? Žal nimam nobenih dokazov oz. so taki, da jih ne bi želela pokazati policiji -sploh pa je že dve leti od tega.

Odkar sem si odprla račun pri drugem ponudniku elektronskih naslovov, ni problema. Pa vmes tudi ne živim več s tistim fantom, katerega sem sumila, da mi to dela.

Kraja e-naslova je kazniva, ne glede na to, kakšna je bila varnostna zaščita… Če boš na cesti našla denar, ki je od nekoga drugega in ga vzela ter uporabila kot svojega, je to enako kot kraja…

Nič ne moreš naredit – po moje. Kje pa maš dokaz, da sta bila maila tvoja, če do njiju ne moreš več dostopat – če sta zbrisana?

Meni se je enako zgodilo na hotmailu in sem se lahko obrisala pod nosom. Zdaj sem na gmailu, imam zajebano geslo in vse podatke o odprtem računu napisane na listu – da bi znala dokazati svoje lastništvo računa, če bi spet do česa prišlo.

problem nastane, ko imajo ljudje ZA VSE MOŽNE ACCOUNTE (od facebooka, do gmaila, bolhe, e-baya… do najbolj ‘zakotnih’ računov za nakupovanje nevemčesa na eni x strani) ENO IN ISTO GESLO. potem je seveda simpl k pasulj, če si hočjo kakšni nepridipravi iz sumljivih strani polastit tvojega mejla in ga zlorabit.
to je imela enkrat ena novinarka, ko se ji je to zgodilo in vsem na srce polagala, da se tega ne sme met. njej so na ta način ukradli gmail in v njenem imenu pošiljali njenim prijateljem mejle, če jim lahko nakaže denar, ker je v težavah… ?!?

naivnost slovenskih fantov/deklet grob. to je zato, ker ne znate druega kot forwardirat nebulozne maile svojim frendom, isto delate tudi po mobitelu. Zraven seveda pustite še vrsto e-naslovov prejemnikov – potem se čudite, ko pride do verižnih pisem, spama, scama in drugih jajc. za zlorabo Gmail računa, ne bo nihče odgovarjal – kaj se pa greste?? neresni, ker uporabljati brezplačnega ponudnika, ki vam zbira podatke o vas, haha!!!?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close