Že 74 let komunistične represije
Jaz v Alpah nimam nobene privatne lastnine. Je pa od veselja in radosti vse moje, kadar smučam s Kredarce Za Cmirom v Vrata. To je ena naših najlepših turnih smučarij in srce vriska od veselja in užitkov. Maja meseca bodo najbolj ugodne razmere.[/quote]
Pa se vam zdi. da je kmetom tam v Alpah vseč da se vam zdi da je tam vse vase..
in ostalim pohodnikom in turistom?..
A veste, da če kaj brez dovoljenja vzemete komu kaj osebnega,(komu kaj iz njegove privat lasnine v Alpah), da je to kraja?
Bi ze bilo dobro če si bi potem kaj svoje kje najdli..v okviru take velikosti, kot jo imajo tudi drugi in da lahko imajo tudi vsi drugi prostor pod soncem in udobno in normalno življenje..[/quote]
Mojemo dedeku in babici so po vojno pobrali vse kaj je imel na kmetiji, da ni imel več ničesar.
Mi pa danes mladi še stanovanja ne dobimo..
In kaj je tradicija (oz je bila tradicija) vašega dedka partizana?
kakorkoli ker so bili partizani nekaj novega takrat, je najbrž bil potem morda vaš dedek pionir..
mislim da takrat, še ni bilo kake tradicije..v teh stvareh..(kire stvari bi že pač naj to bile ..tudi to ni jasno tu..
Ce lahko malo boljše opišete in več poveste morda..katere tradicije so to (oz.naj bi bile)..ni preveč jasno to tukaj, in nam niso znane tukaj..(hvala mogoče za več informacij)
Kaj nacisti so verska skupina?[/quote]
Neverjetno razgledan se mi zdiš. Veliko bereš?[/quote]
Imam preveč dela,..nimam toliko časa za brati.
Če pa že berem pa si sposodim v knjižnici kako dobro knjigo.
Zakaj vprašate (sprašujete)?
Imam pa še v življenju željo prebrati še nekaj knjig..kot je Božanska komedija od Danteja Aligjerija itd..sem pa prebral precej Ruske književnosti, je je precej v knjižnici..Tolstoj, Dostojevki Gogolj..
Nevem kako Dostojevski napiše celo knjigo.ali nekaj v neki knjigi.Veliki Inkvizitor..kao o inkviziciji v Spaniji, pa nikoli ni živel izven Rusije, bolj natančno ,Moskve in Petrograda.
mogoče je pa ,bil samo nek monolog od ene osebe v knjigi od Dostojevskega o tem ..
Neverjetno razgledan se mi zdiš. Veliko bereš?[/quote]
Ja kristjani torej katoliki in protestanti, so tudi verske skupine..
A so tile kalaborirali z Nacisti?..
In ce so..ali so potem ene verske skupine kalaborirali ze nacisti in ene niso..potem takem?[/quote]
V Katoliski Cerkvi je se splav greh,.in zenske naj ne bi delale splava, ker bi naj bil to umor otroka v maternici..
In umor in uboj in vsaka taka stvar je strogo prepoveda za vernike v Rimo Katoliske vere..
V Rimo Katolski veri se clovek more vzdzati dela vsega hudga sebi ali drugim..ker Bog je zivljenje in Bog je ljubezen..
Pa se vam zdi. da je kmetom tam v Alpah vseč da se vam zdi da je tam vse vase..
in ostalim pohodnikom in turistom?..
A veste, da če kaj brez dovoljenja vzemete komu kaj osebnega,(komu kaj iz njegove privat lasnine v Alpah), da je to kraja?
Bi ze bilo dobro če si bi potem kaj svoje kje najdli..v okviru take velikosti, kot jo imajo tudi drugi in da lahko imajo tudi vsi drugi prostor pod soncem in udobno in normalno življenje..[/quote]
Mojemo dedeku in babici so po vojno pobrali vse kaj je imel na kmetiji, da ni imel več ničesar.
Mi pa danes mladi še stanovanja ne dobimo..[/quote]
Stanovanje smo si mi naredili z svojimi rokami,nihče nam ga ni dal.
Lahko nadaljujeješ tradicijo dedka partizana, saj niso bili partizani nič drugačni od nacistov. V Sloveniji so partizani izvedli pravi genocid nad Cigani, saj so pobili polovico slovenske populacije Ciganov. Z dojenčki vred. Zato še vedno slavimo najhujše zločince, ki so v vsej slovenski zgodovini zagrešili najhujši zločin nad Slovenci. Jaz na takega dedka ne bi bil ponosen! Tudi zato ne, ke je prispeval svoj delček, da Slovenije niso osvobodili zahodni zavezniki.
Nacist ali partizan, ni razlike!
PS
Judi so narod, ki ima svojo vero in svojo državo. Lahko rečeš tudi po nacistično, da so – rasa.
Mi pa danes mladi še stanovanja ne dobimo..[/quote]
Stanovanje smo si mi naredili z svojimi rokami,nihče nam ga ni dal.[/quote]
Ja potem bi pa bilo boljše če si ne bi sami jemali, pa bi počakali da bi vam ga prostovlno kdo dal…svojevolno si jemati neke stvari, ki ni vaše , to je kraja.(ce je to morda primer tukaj, ce je morda tak primer)
Nam pa oblasti niti ne priznavajo pravice da bi si lakho sami naredili kje stanovanje, kjer doben ne zivi..kjer je od nikogar, kjer doben ne potrebuje zemlje in je doben nima..
Ja potem bi pa bilo boljše če si ne bi sami jemali, pa bi počakali da bi vam ga prostovlno kdo dal…svojevolno si jemati neke stvari, ki ni vaše , to je kraja.(ce je to morda primer tukaj, ce je morda tak primer)
Nam pa oblasti niti ne priznavajo pravice da bi si lakho sami naredili kje stanovanje, kjer doben ne zivi..kjer je od nikogar, kjer doben ne potrebuje zemlje in je doben nima..[/quote]
Po 1945 in po 1918 in po 1991 je bilo veliko ljudi preganih z svojih domov in stanovanj tukaj ja..in so postali brezdomci.
(Te hise in stanovanja so gradili te ljudje in njihovi predniki, ki so potem bili pregnani iz njih)…in so si morali iti iskati nova stanovanja drugam potem po 1945..in tako dalje..ce smo ze pri tem.
Vsi ljudje bi naj imeli pravico ziveti nekje
Ce je bil vas dedek partizan, potem ste imeli najbrz zastojn solanje na univerzi in vasi starsi itd..
Ta Prababica tu gor, ocitno ni imela take srece, ker so bili njeni v kontrancikem taboriscu, vsaj po njenih besedah (oziroma postih), torej so bili zrtev vojne in se hiso so imeli razruseno, in potem tudi po vojni so bili prikrajsani vsakih sol in drugih stvariali kompezacij..
Vsaj glede na tekste te Prababice tu gor..
Se mogoce je pazato tako glasna tuakj gor,…ker se jo diskriminira mogoce
Koliko je meni znano NOB, je, da bi se naj Narodno osvobodina borba. Osvobodila Jugolsvanske in Ceskoslovaske nadoblasti.
In se bi naj narod osvobodil Jugosavije in Cesko Slovanke in se prikljuciv svojemu maticnemu narodu Neskemu narodu…
Toliko je meni znano o NOB..in OF..kaj pa je ZZB pa mi ni jasno(pa mi ni znano)..
Sicer mi ni prevec jasen ta del zgodovine okrog 1940 in 1945 tukaj..
Na podrocju Jugoslavije je nastalo po 1945 vse polno nekih manjsih national socilasticnih drzavic..
ki imajo po 1991 podobne prakse kot je imela Hitlerjeva Nemcija.
(tukaj se eni vstrajno oklepajo Nacional socialsistcnih pogledov na svet)..
Nikoli ali le redko se omenja geografskoh pojmov, kot so Alpe, Dinarsko gorstvo, Dolina Save, Adriatik, Jadransko morje itd..
Samo neke jezikovne, etnicne , rasne kolektivne terminologije se uporavlja v smislu lastnistev, v stilu kot je to pocel Hitler..
Ko desnica nima argumenta (sicer ga nikoli ni imela, pa dobro) začne nakladti o komunizmu. Slovenija je po razvitosti na 25. mest na svetu in to je najbolj razvita vzhodnoevropska država, bo treba kdaj realne cifre pogledat ne pa samo poslušat štab SDS.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Development_Index%5B/quote%5D
Poglej si tole in se ne predajaj lunatičnim iluzijam.
In z lunatiki bo še slabše, kar jih sicer nič ne moti, oni bodo zase že vzeli, če ne drugače, pa z revolucionarnim pravom.
Koliko je meni znano NOB, je, da bi se naj Narodno osvobodina borba. Osvobodila Jugolsvanske in Ceskoslovaske nadoblasti.
In se bi naj narod osvobodil Jugosavije in Cesko Slovanke in se prikljuciv svojemu maticnemu narodu Neskemu narodu…
Toliko je meni znano o NOB..in OF..kaj pa je ZZB pa mi ni jasno(pa mi ni znano)..
Sicer mi ni prevec jasen ta del zgodovine okrog 1940 in 1945 tukaj..[/quote]
Ja po 1918, ko je del ozemlja Notranje Avstrije dobila Italija in del Jugoslavija.(zaradi pomebnosti zeleznic skoz te dezele za te dve drzavi ali naroda).
So Italijanske in Jugoslavnske oblasti zatirale staro Avstrijsko Nemsko prebivastvo v teh krajih.(oz.) dezelah (oz ) ozemelj Notranje Avstrije, ki jih je leta 1918 dobila Italija in Jugoslvija..
Nam pa oblasti niti ne priznavajo pravice da bi si lakho sami naredili kje stanovanje, kjer doben ne zivi..kjer je od nikogar, kjer doben ne potrebuje zemlje in je doben nima..[/quote]
Si ti malo nor ali ti noge smrdijo.A sploh razumeš koji klinac.Kupil sem si mešalc in lopate in material in plačal majstra tami je naredil bajto.Ne čakamo vsi da jo dobimo kot to ti čakaš.In se sam sebi smiliš.Namesto da filozofiraš se primi dela pa boš imel stanovanje.Od filozofiranja ga ne bo.
Forum je zaprt za komentiranje.