Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Zdržljivost turbine?

Zdržljivost turbine?

Mi lahko zaupate koliko km vam je uspelo naresti, preden vam je odpovedala turbina?
Res je da so pa zelo redki, ki jim turbina zdrži preko 200kkm, kot sem tudi sam od kar veliko ljudi slišal. Pa tudi bral sem veliko o teh zadevah, me pa kljub temu zanimajo vaše izkušnje.
Koliko pa vam je potem zdržala turbina po popravilu? Moj bratranec ima R. Megane letnik ’99 1.9dci z prevoženih 236kkm, pa mu še ni crknila turbina, je pa tudi sam zelooo presenečen da še deluje, saj je tudi sam pričakoval da bo odpovedala mu že pred 200kkm.

Lep večer.

Službeno vozilo Citroën Xantia 2.0 HDi 110 KM, l. 98 = 442.000 km, prva turbina in druga dizel pumpa.

Pa je turbina že bila kaj popravljana? Zanimiv podatek res, 442.000 km z eno turbino, to si pa nikoli ne bi mislil, da je možno.

Pa človek božji!

Kamioni delajo po miljon km brez generalne, pa so čisto vsi TURBO-dizli! Kaj pa je to 200.000 km. To jaz naredim v 4-ih letih; z osebnim avtom, da ne bo pomote. Prej kot število prevoženih km je važno št. hladnih zagonov. In to je pri večinoma mestni vožnji in recimo 50.000 prevoženih km že lahko bistveno večje kot pri 200.000 km prevoženih na daljših relacijah.

Juris !

Že že, da kamioni delajo po več milijonov km, vendar je to tudi od njih za pričakovati. Je pa tudi res, da ne moreš kar tako primerjati mašino od tovornjaka in avtomobila. Tudi turbine so tam bistveno kakovostnejše, sem dobil informacijo iz zanesljivih virov. Od tovornjaka se pričakuje da boš z njim naredil par milijonov, od avta ne. 😉

Jaz imam avto letnik 95 z 240.000 km in turbina zaenkrat še dela. Se pa zavedam, da so ji šteti dnevi.

Ni rečeno da ti bo turbina kar zdaj pri 240.000 crknila. Lahko ti zdrži tudi še enkrat toliko, je pa res da je veliko odvisno od načina vožnje itd.

Če boš mrzlega tiščal v visoke obrate in vročega takoj ugasnil ti dolgo nebo zdržala 🙂

New Report

Close