Združevanje mejlov v eno tekstovno datoteko
Sicer pojma nimam, kakšna bi bila korist od tega (združevanja mailov).
Thunderbird shranjuje maile v obliki tekstovnih datotek in sicer skupaj z glavami in priponkami in sicer po default nastavitvah na:
\Document and Settings\username\Aplication Data\Thunderbird\Profiles\…
… potem tam pogledaš v ustrezen profil, če jih imaš več. Maile imaš v mapi Mail in ImapMail. Če imaš pop3 accaunt, potem poglej pod Mail (za imap pa v ImapMail, vendar je tu še en hakeljc, pa napiši, če imaš imap), potem izbereš ustrezen predalček (imena so glede na accaunte – če jih imaš več). Spodaj so potem datoteke in mape – poimenovanje v skladu s poimenovanjem map v okviru elektronskega predala in potem podmapic, standardnih (Inbox, Sent, …) in tistih, kjer pač ločuješ maile po tebi znanih kriterijih.
No, v teh datotekah je shranjena vsebina mailov v tekstni obliki. Samo ne vem, če ti bo to ustrezalo, ker so glave (headerji) zraven, če so maili v html pa še html tag-i.
V okviru Thunderbirda si napraviš novo mapico, skopiraš tistih 120 mailov not in jih imaš na kupu, za čisto tekstno obliko, … mislim, da kakega enostavnega načina ni, že zaradi headerjev in html-jev.
Lahko pa se poigraš in napišeš kak parser, ki ti bo izluščil tekst iz te solate. Če poznaš koga, ki se resno ukvarja s teorijo programskih jezikov, ti to napravi v kaki uri, mogoče dveh.
LP
Pozdravljen Dir(ektor),
hvala za info in tvoj trud.
Zakaj to potrebujem? Mejli so odgovori na anketo, ki jih moram nekako spravit skupaj in posredovat deklici, ki bo odgovore vnašala v SPSS. Ne vidim smisla v tem, da ji pošiljam 120 mejlov, katere bi ona odpirala drugega za drugim in peš prepisovala.
Jep, gre za pop3 account. Nič hudega, če so headerji in tagi zraven, to se v Wordu izi hitro zbriše.
Kaj je to parser?
“Love is the answer to the final question you ask” – Unknown
Nick Dir sem izbral kar tako, ne nisem noben direktor, pa direktor se z malo piše, Dir pa je nick – pač kar tako.
Parser, kako naj ti razložim na najbolj enostaven način – dolgo je že od mojih izpitov iz terorije programskih jezikov. Parser se uporablja kot pregledovalnik pravilnosti sintakse programskih stavkov. Preden program iz izvorne kode prevedemo v strojno, se pred delom prevalajnika dejansko loti dela parser, ki gre čez programske stavke (in potem javlja tiste napake: ‘Sintax error No. xxx….’ ). Če ga uporabimo na malo bolj “zvit” način pa nam lahko sfiltrira malo bolj zapletene zadeve, ter odstrani nepotrebno šaro, kot npr html tag-e, kar bi šlo na precej enostaven način.
Se pravi če imaš kakega kolega, ki se ukvarja s kakimi takimi zadevami, bo to zanj “mala malca”. Ali pa recimo koga, ki obvlada orodja ki so na Linux-u/Unix-u standardna (sed, grep, …).
… e jaz ne znam, že 10 let nisem imel tega v rokah/prstih…
Pa si dobila maile v obliki teksta ven?
Drugič za ankete priporočam raje kako php stran, pa se lepo v kako CSV datoteko rezultati pišejo, jih lahko direkt v Excel potegneš.
LP
Ej Dir, mal sem se pohecala s tvojim forumovskim vzdevkom, pa brez zamere!
Glede ankete – se (žal) učim na lastnih napakah. Pričakovala sem ene 20-30 odgovorov, dobila pa mnogo več 🙂 (kar je sicer super).
Hvala za razlago, kaj je Parser. V časih mojega šolanja smo bili še na Basicu in Clipperju 🙂
Imam kolega, a žal nima časa 🙁 (beri: ni mi odgovoril na mejl).
Jep, mejle imam zdaj zunaj v obliki teksta, zdaj jih moram le še združit. In potem uredit in potem obdelat in potem…. huh…
Hvala!
“Love is the answer to the final question you ask” – Unknown
“Hvala za razlago, kaj je Parser. V časih mojega šolanja smo bili še na Basicu in Clipperju :)”
No, potem si nekako mojih let (verjetno celo kaj mlajša 🙂 ,sem začel s kakim ZX Spectrum Basicom).
No ja samo za informacijo, parser je nekaj, česar se večina ljudi, ki programira niti ne zaveda in je vgrajen v vsak programski jezik, konec koncev je tudi v navadnih kalkulatorjih neke vrste poenostavljen parser, ki preverja ali uporabnik pravilno vnaša simbole, pa tudi v GMS-jih, praktično vsak “vmesnik” ima neke vrste parser, ki preverja ali je vnos skladen z določenimi pravili. Dejansko je to precej abstraktna zadeva, ki jo bolje obvladajo in poznajo tisti, ki se ukvarjajo z razvojem programskih jezikov, pa kaki študenti računalništva, ki so “full-in” pri teh predmetih.
Sem mislil, če koga mogoče poznaš, potem ti to res 1,2,3 reši, drugače pa je kar nekaj ročnega dela.
LP Dir
Forum je zaprt za komentiranje.