Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE

Odhajam za 4 mesece na študij na Portugalsko. Katero zdravstveno zavarovajne je najbolj ugodno (=najcenejše)?

CORISS je cca. 20.000 SIT! Pa mi je ful drago. Hvla že v naprej za odgovore, če veste za cenejšo varianto.

lp

Poskusi še na Vzajemni za članice EU je brezplačno , seveda , če imaš dodatno zavarovanje sklenjeno z zgoraj omenjeno zavarovalnico.

LP M.

Kartico vstaviš v avtomat v Zdravstvenih domovih in

naročiš evropsko zdravstveno kartico. Dobiš jo v

treh dneh, vendar pa velja le tri mesece vnaprej!!!

Za več info me pokliči!

LP!

Š3tof

Selan si pomešal šefa in stanico.

eva36: Ne poznam ne šefa, ne stanice, pa tudi v Keniji nisem bil,

kar si me spraševala po E-mailu.

Vse navedbe o evropski zdravstveni kartici držijo.

LP!

Š3tof

20.000 sit za 4 mesece se ti zdi ful drago?
Jaz dam 20 jurjov za dvomesecno potovanje.

Saj dokler se ti nic ne zgodi in nisi nic bolan ti je vse predrago, sam ko bos pa plačeval ogromne vsote denarja za pregled pa se boš malo zamislo.

V Ameriki te pride plomba 500$…

lp
zoran

Kaj če sem pomešal , a si lahko malo bolj konkretna ?!

tisto zavarovanje-ko vstaviš kartico v avtomat v ZD-to ni dovolj (vsaj tako so mi rekli)
ni pa slabo tega imet, kljub dodatnemu zavarovanju…sam če se ti kaj res zgodi…ti to zavarovanje zlo mal pomaga
20.000 za 4 mesece…men se tut ne zdi drago
Jst se sam enkrat v življenju nisem zavarovala (pozabla) in takat sem si nogo v tujini zlomila.
Rajši dej 20.000 (kar ni veliko), pa se ti nič ne bo zgodilo.
Iz katerga faxa pa si? oz. kam greš na portugalsko študirat?
LP

Ojla.

Jst imam osnovno zavarovanje na ZZZS in kadar grem kam po Evropi si preko interneta naročin zdravstveno kartico za tujino.
Dobim na dom, je zastonj, zadostuje za osnovne zdravstvene storitve (kaj je to, ne vem, ker jo nisem še nikoli koristu), velja pa tri mesece.
Povprašaj kako ti mogoče izdajo dve, vsako za tri mesece… Lahko ti jo pa tudi iz Slovenije pošljejo, saj jo naročiš v portugalskem preko interneta.
Če boš pa šel še v Maroko pa moraš zritati neko drugo zdravstveno zavarovanje. Jst imam dobre izkušnje z Elvio (Vzajemna). Cca. 6000 SIT za 4 tedne…
Drgač pa je Coriss za 4 mesece 20000 SIT dokaj ugodno… Po moje je podobna cena Elvie.

Lp

Andrej

Pomešl si Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini in zdravstveno zavarovanje po evropski konvenciji. Vzajmena prodaja Zdravstveno zavarovanje z asistenco, ki ga je potrebno plačati. Tisto brezplčano pa se dobi preko zavoda za zdravstveno zavarovanje tudi na zdravstvenih terminalih.

lp.

V Lizbono grem…Študiram pa geografijo. Sej 20.000 mi ni tolk dost, sam če se da bolj poceni zrihtat…zakaj pa ne.

Evropska kartica pa baje krije samo stroške v vrednosti storitev v Sloveniji. To pomeni, da moram doplačat razliko v ceni za vsako storitev, ki mi jo nudijo na Portugalskem. Je pa tam zdravstvo dražje kot pri nas.

Naj me kdo popravi če se motim.

Priporočam corris ali pa ELVIA asistenca v tujini (urediš na vzajemni). Satane nekje 18.000 za vso leto. Mislim, da to ni takšen velik znesek v primerjav, da se ti kaj zgodi, zdravstvene storitve so drage. Totalno pa ti odsvetujem tisto evropsko kartico ZZZS, ker moraš vse storitve plačati sam potem pa ko prineseš v slo vse račune dobiš denar nazaj. Pa mislim, da velja samo v državnih zdravstvenih ustanovah. Elvia ali pa Coriss (zdravstvena asistenca v tujini) pa lahko obiščeš privat ambulante, kjer so ponavadi storitve kvalitetnejše in hitreješ.

Jaz sem bila nekaj let nazaj zavarovana pri Corrisu. Res je drago, ampak za ta denar tudi nekaj dobiš. Od štirih potovanj (študijskih) sem zavarovanje uveljavila le enkrat. Šla sem na pregled k zdravniku, ki mi je predpisal antihistaminike. Ker v tistem mestu na japonskem ni bilo bolnice, ki bi imela pogodbo s Corrisom, sem plačala sama. Po vrnitvi pa sem jim poslala račun za pregled in zdravilo, zraven pa še opis bolezni. Denar so mi zelo kmalu nakazali na tekoči račun. Za samo en pregled in tablete za 14 dni, sem dobila skoraj povrnjeno vsoto, ki sem jo vplačala na začetku potovanja. Torej, dobro zavarovanje SE IZPLAČA, če gre karkoli narobe.

Moja sošolka pa je zbolela na kitajskem. Corris svetovalec jo je poslal v najboljšo bolnico v mesto, kjer so ji naredili cel kup preiskav, mislim, da celo take, ki jih v sloveniji na osnovno in dodatno zavarovanje ne bi.Vse stroške je bolnici poravnala zavarovalnica.

Preden se odločiš za zavarovanje, poglej kaj vse ti sploh pokriva in v kakšnih zneskih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close