Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Zdravstveni pregled

Zdravstveni pregled

Na vsakih dve leti imamo zdravstveni pregled in zadnja leta sem imel povišan gama-gt.Zaradi tega me je zdravnica medicine dela poslala pred štirimi leti na psihiatrični pregled k alkohologu.Ta je ugotovil,da ni kriv alkohol in na to je zdravnica medicine dela,ko sem ji pokazal izvide rekla da sem imel srečo??Pred mescem dni sem spet imel pri njej zdravniški pregled in me sedaj zove na razgovor.Pojma nimate kako mučno mi je it k njej,saj si mislim zakaj me zove.Ker je takrat komaj odprla moj zdravniški karton in rekla da če bo povišan gama-gt,bo potrebna psihiatrična pomoč.Pa je res gama-gt merilo za alkoholizem?Naj omenim da,delam z topili IPA,AC,ETAC.Nikoli v življenju pa nisem neopravičeno izostal iz dela,nikoli nisem napihal,čeprav vozim avto,motor in ogromno kolesarim,skratka sem veliko na cesti.Prosil bi vas za mnenje ali je povišan gama-gt,res pravo merilo za alkoholizem?Sem jo prosil naj me pošlje na dodatne preiskave pa noče slišat o tem.Nisem popoln abstinent,na teden spijem tri male unione,včasi pa sploh niti tega.Se res rabim bat za službo?

Odvisno, če ste v preteklosti pili alkohol ga gama-gt zazna za kar nekaj časa. Poznam znanca, ki je imel podobne težave in je kasneje iz vsega skupaj nastala avtoimunska bolezen, tako da verjamem, da je lahko tudi kaj drugega.
Je pa vaše vprašanje bolj za dr. Kersnika, kot za delo 🙂
Verjetno bi vam on znal povedati veliko več in predvsem bolj strokovno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close