Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zdravstvena šola izkušnje

Zdravstvena šola izkušnje

Moja hci obiskuje 1. Letnik zdravstvene nege v celju. V os je bila med 4 in 5. Ob vpisu je imela 157 tock in je bila od 150 vpisanih na 42 mestu. Sosolka jih je imela 151 (prav dobra vsa leta v os) in je bila na 70 mestu ob vpisu. Tako, da jaz ravno ne bi rekla, da se na zdravstveno vpisujejo slabsi ucenci. Hci ni hotela na gimnazijo, ker ima jasne cilje kaj zeli v prihodnosti postati. Za solo pravi, da ni tezka, ce se ucis sproti. Nekaj jih je v razredu, ki imajo tezave ampak pravi, da so to tisti, ki se jim ne da ucit in na polno spricajo.

TKI Hrastnik je pred časom iskal kemijskega tehnika z izkušnjami…plača pa bože mili

če dobiš v farmaicji službo je okej, samo te so že popolnjene, s kemijo se da marsikje dobiti službo, samo spet si v veliki večini tam na 700, 800 €. So tudi izjeme, samo do njih pridt (vsaj na začetku) bo kriza[/quote]

Salus, Kemofarmacija, privat laboratoriji, ZRMK, Lek, Krka, itd…tam so dobre plače…

za službo ni problem, vsaj v avstriji ne.

TKI Hrastnik je pred časom iskal kemijskega tehnika z izkušnjami…plača pa bože mili

če dobiš v farmaicji službo je okej, samo te so že popolnjene, s kemijo se da marsikje dobiti službo, samo spet si v veliki večini tam na 700, 800 €. So tudi izjeme, samo do njih pridt (vsaj na začetku) bo kriza[/quote]

Salus, Kemofarmacija, privat laboratoriji, ZRMK, Lek, Krka, itd…tam so dobre plače…[/quote]

so dobre plače, samo zelo težko notri prideš. To je težava. KOnc kocnev lahk delaš tud za hanna instruments ali pa carlo erba reagenti, samo kako notri pridt je pa druga pesem

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Sori, ampak s 157 točkami na večino gimnazij nisi sprejet.
Tudi v drugem krogu ne.
Tako, da je bila z.n. za tvojo hči optimalna izbira.
Ne želim izpasti hudobna in nesramna, a to je dejstvo!

Sem hodila in koncala srednjo zdravstveno solo z odlicnim uspehom. Tudi v osnovni soli sem bila odlicna in na vpisu so se cudili zakaj sem se odlocila za srednjo solo in ne gimnazijo. Nikoli mi ni bilo zal.

1.letnik so bolj splosni predmeti in se res nisem pretirano matrala.
2.letnik je tezji – anatomija, terminologija
3 – najtezji – veliko prakse, strokovnih predmetov…
4 pa spet malo lazji in ponavljanje za maturo.
Matematika in anglescina sta nekaterim delali tezave, ampak tistim ki so ze v osnovni soli tezje sledili tem predmetom.
Strokovni predmeti pa ce te to veseli in zanima niso tezava. Ce imas slabsi spomin pac porabis vec casa za memorizacijo, ce pa imas malo boljsi spomin pa je nekje 2-3 dni ucenja pred testom dovolj za 5.

Sori, ampak s 157 točkami na večino gimnazij nisi sprejet.
Tudi v drugem krogu ne.
Tako, da je bila z.n. za tvojo hči optimalna izbira.
Ne želim izpasti hudobna in nesramna, a to je dejstvo![/quote]Preberi se enkrat moj post. Hci nikoli ni niti pomislila, da bi se vpisala na gimnazijo.
za informacijo pa ti naj povem se to, da so se 3 njene sosolke vpisale na gimnazijo z manjsim stevilom toc in vse 3 so bile sprejete. 2 na gcc in 1 na lavo

Sigurno pa nisi bila edina odlična na zdravstveni.

Sigurno pa nisi bila edina odlična na zdravstveni.[/quote]res je

Ne, seveda ne.
Smo bili priden razred in mislim da je bilo od 30tih nekje 8-10 odlicnih vsako leto. Predvidevam, da so bili tudi v Oš odl ali pdb vsi ti.

Glede zaposlitve po srednji soli. Vecina nas je slo naprej na fakultete. Nekateri pa so si poiskal sluzbo. Vecina od teh je sluzbo dobila tam, kjer so opravljaji prakso, če vidijo da si priden in delaven ti bodo nasli mesto. Mogoce ne ravno takoj z nedolocen cas… pocasi in vztrajno in se da.

Letos sem končal srednjo zdravstveno, to da se vaš otrok rabi učiti latinščino je čista laž, testi so bili identični preverjanju samo par besed si moral si zapomniti za katere si vedel da bojo na testu. Maturo sem opravil s trojko brez učenja. Za fakulteto se pa strinjam da bi osebe s končano srednjo zdravstveno lahko imeli prednost pred gimnazici,

če prides na to solo se pripravi na pucanje STARIH RITKIC.

PS.

če rabi kdo kaj original iz bosne, pucam vsaki pondelek in petek od jutra do večera solo…in se lahko dobimo v kleti na wc-ju kjer imam skladišče

kaj imaš proti nam ciganom?!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close