Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek zdravniško opravičilo,kako prit v višji letnik faxa

zdravniško opravičilo,kako prit v višji letnik faxa

Pozdravljeni!

Zanima nekaj zvezi s faxom.
Ostala sta mi dva izpita,zelo si želim prit v višji letnik ampak za višji letnik moraš imet zdravniško opravičilo.
Pa me zanima zdaj sem eno leto pavzirala(porodniška) zmes sem delala izpite tako da sta mi zdaj dva ostala..Pa me zanima al bi to šlo skozi če bi imela za opravičilo porodniško al opravičilo da je sinček bil bolan kar 4 mesece pa sem morala bit zraven njega.. Al da nisem bila psihično zmožna narediti dva izpita ker sem bila totalno zmedena (poporodna depresija)..???
Oz. kakšen naj bi bil vzrok,da nisem mogla..

Če imaš zdravniško potrdilo, vzrok skoraj ni pomemben. Če si eno leto pavzirala zaradi porodniške, potem dvomim, da bi se ti to upoštevalo še enkrat. Najbolje bi bilo, če navedeš vzrok otrokovo bolezen ali pa poporodno depresijo. A si že našla zdravnika, ki ti bo to opravičilo sploh izdal?

Mihaela, sva na istem, samo,da moram jaz diplomo napisat, potem pa verjetno ne bom dobila službe 🙁 in bi zato z veseljem še vsaj pol leta vlekla absolventa. No, na našem faksu je tako,da z zdravniškim opravičilom ne prideš nikamor, bolj “palijo” na opravičila kakšnih socialnih delavk (da npr. nisi imel ustreznih razmer za študij), psihiatrov,psiholgov ipd. Sama za enkrat še sestavljam prošnjo, me je pa malo strah, ker vem, da kolegici, ki ji je umrla mama niso odobrili vpisa višji letnik. No, vse skupaj pa je odvisno tudi od vsakega posameznega faksa. Na tvojem mestu bi si najprej prebrala pravilnik in na podlagi tega rihtala opravičila.

Mislim, da je porodniska opravicljiv razlog.

Za vpis v višji letnik ponavadi vztrajajo pri predpisanih pogojih. Ne gre za vzrok, zakaj jih nisi izpolnil, gre pač za to, da jih nisi. In če imaš za delat obveznosti za nazaj, jih lahko delaš. Če še nisi ponavljal in nisi v zadnjem letniku, se lahko ponovno vpišeš. Obveznosti za naprej pa boš delal takrat, ko boš stare opravil. Tako so meni razložili, ko sem bila v podobnem položaju. Morda da zdaj kaj drugače na to gledajo.

Odvisno od faksa.
Sem pa zadnjič v časopisu prebrala, da na FDV-ju baje tudi tisti z dvema neopravljenima pogojema napredujejo v višji letnik brez zdravniškega opravičila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close