zdravniški pregled
Lepo pozdravljeni,
Naslednji teden imam na ZVD v Ljubljani zdravniški pregled pred prvo zaposlitvijo. Gre se za delo v pisarni vendar se vseeno bojim, da me bodo testirali tudi za THC. Na zadnje sem marihuano kunzumiral pred slabima dvema mesecema. Pred tem sem približno skadil 1 manjši joint na dan. Ta teden sem preventivno opravil dva THC testa ki sem ju kupil v lekarni. Oba sta bila sta negativna. Ali na teh zdravniških pregledih uporabljajo bolj sofisticirane teste, ki bi lahko vseeno kaj pokazali?
Hvala za pomoč!
LP
Pozdravljeni
Zanima me, koliko stane zdravniški pregled za službo? Namreč sem sprejeta za določeno del.mesto, in se mi je prvič zgodilo, da sem dobila navodila, da si moram sama plačati zdravniški pregled, denar pa mi vrnejo na podlagi original računa. Ima kdo izkušnje z Medi centrom na Topniški(tja so me napotili)?
l.p
Ti sedaj hitro to refundiraj na podlagi original računa in na podlagi pisnega odgovora, ki so ti ga podali, da si ga plačaš sam (čeprav je to dolžan plačati delodajalec). Da bo pri prvi plači to dobila tudi nazaj povrnjeno. Upam, da imaš kje napisano, da te je poslal delodajalec.
Piši, piši in zahtevaj refundacijo.
Ta znesek je sicer mal manjši, kot ga ponavadi zaračunavajo.
Danes sem naletela na isti problem! Omenila sem, da občasno kadim travo in zdravnici se je kar odpeljalo 🙂 Da ona noče, da končam v psihiatrični bolnišnici, da zakaj ne kajenja zamenjam s športom ipd. Seveda me je napotila na test za droge. V bistvu me rezultat sploh ne skrbi, zanima me kaj se zgodi, če rezultat ne zanima mojega delodajalca? Če on nima interesa (in ga nima) plačati tega testa, ker bo itak negativen, to pomeni da mi ne bo priznala sposobnosti za delo?
Danes sem naletela na isti problem. Omenila sem, da občasno kadim travo in zdravnici se je kar odpeljalo 🙂 Da ona noče, da končam v psihiatrični bolnišnici, da zakaj ne kajenja zamenjam s športom ipd. Seveda me je napotila na test za droge. V bistvu me rezultat sploh ne skrbi, zanima me kaj se zgodi, če rezultat ne zanima mojega delodajalca? Če on nima interesa (in ga nima) plačati tega testa, ker bo itak negativen, to pomeni da mi ne bo priznala sposobnosti za delo?
Zanima me, ali kot samozaposleni samostojni zdravstveni delavec- koncesionar, ki ne zaposluje drugih delavcev moram obvezno opravljati periodične zdravniške preglede, glede a to, da sem po novem Zakonu o varnosti in zdravju pri delu sama odgovorna za svojo varnost in zdravje (55.člen) in v kolikor je to tako zapisano v izjavi o varnosti.
Forum je zaprt za komentiranje.