Zdravniški pregled za zaposlitev
Suzana12
Re: zdravniški pregled
01.01.13 10:30
Iz svojih izkušenj, delodajalec ne dobi samo ali si zmožen ali nezmožen za delo, sem bila na zdravniškem, pa mi je delodajalec – šef začel spraševati o mojem zdravju(po opravljenem mojem zdravniškem pregledu, pa vse kar sem tudi jaz osebno dobila na obvestilu, da je dobil tudi delodajalec) če sem že kaj shujšala, imam povišan sladkor, je tudi to vedel, tako da sem iz njegovega delodajalčevega pogovora ugotovila, da ni od zdravnika na katerega me je napotil na zdravniški pregled, dobil samo odgovor Da ali Ne zmožen za delo.No jaz sem dobila odgovor: da sem zmožna.
Vendar mi ni v redu, da moj delodajalec – ve še vse ostalo o meni(da koliko imam holesterola, Sladkorja itd.), pa saj to so moji osebni podatki, to bi morala preučiti: Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar, če je to v redu, mislim, da kar vse podatke kot jih dobi pregledanec , da jih tudi dobi delodajalec NI V REDU.
Res delodajalec plača ta zdravniški pregled, vendar plača da zdravnik pove: DA ZMOŽEN ZA DELO
ali NE NEZMOŽEN ZA DELO / da po dobi delodajelec vse podatke o tvojem zdravju pa mislim, da so to podatki za vsakega posameznika. Če bi bilo to tako, bi potem tvoje zdravstvene podatke lahko kar obeseli na oglasno desko ali pa dali kar na internet.
Hvala, če bom dobila odgovor (ali mi ga lahko pošljete na moj email: suzana.travolta@gmail.com)
Lp.
Tudi jaz imam vprašanje.
Nastopila naj bi z novo službo pa še ni bilo zdravniškega potrdila.Ke je kadrovska klicala zdravnika v medicino dela je ta izdal mojo diagnozo.Zaradi tega nisem dobila službe,čeprav nimam omejitev in lahko delam vse.Kaj mi je narediti?
Če mo lahko pišete na mail llavinialava@gmail.com
Forum je zaprt za komentiranje.