Zdravniški pregled čez 1 leto in "hujši prekrški"
Julija sem zaradi alkohola dobil prepoved vožnje. Izpeljal sem že vse postopke, uspel z odlogom in zdaj sem na “pogojni” za 12 mes. V juliju sem v sklopu vseh potrebnih postopkov za vrnitev VD opravil tudi zdravniški pregled, kjer so mi v izvidu napisali, da ga moram ponoviti v roku 1 leta. Zanima me, kaj točno moram ponoviti čez eno leto? Spet kompleten pregled z vsemi psihološkimi testi in človeku neprijazno ceno ali samo jetrne teste? A ga moram ponoviti na istem mestu, kjer sem opravljal tega?
Druga stvar pa, ki me zanima in iščem po netu: kaj so “hujši prekrški, za katere je predvidena stranska sankcija 3 KT”?? Moram reči, da že 2 dni brskam po netu, pa ne najdem zbranih teh informacij na enem mestu, vsepovsod so navedki na ZP in ZVCP, ne najdem pa ene pregledne tabele ali spiska, iz katere bi bilo jasno, kako so prekrški sploh točkovani in kakšna globa ti za kaj sledi?! Glede na to, da v 40 letih nisem plačal niti ene kazni, se do zdaj s temi problemi nisem nikoli ubadal, zdaj se pa očitno moram. Kje najt te informacije na enem mestu? Že vnaprej hvala za odgovore.
Pozdravljeni, kaj točno morate opraviti na pregledu se pozanimajte pri zdravniku. Hujši prekršek je vsak prekršek za katerega so predpisane kazenske točke in več prekrškov skupaj, če presežejo 700€ globe. Prekrški niso točkovani ampak je za vsak prekršek posebaj predpisana globa in/ali izrek k.t.. Ne boste našli tabele ali seznama, kjer je vse opisano. Vse to poiše v prometnih zakonih. Lp
Forum je zaprt za komentiranje.