Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Zdravniška komisija

Zdravniška komisija

Pozdravljeni,

20.11.2013 sem imela operacijo levega kolena (parcialno meniscektomijo – ruptura medialnega miniska v srednjem in zgornjem rogu). Po 30. dneh bolniške je moja osebna zdravnica poslala dokumentacijo na zdravniško komisijo. Zdravniška komisija mi je poslala odločbo, da sem s 01.01.2014 sposobna za vrnitev na delovno mesto. Ker pa moje koleno ni bilo oz. še zmeraj ni vredu (še vedno mi oteka) sem se na to odločbo pritožila in pritožbo poslala 30.12.2013. 10.01.2014 sem na zdravniško komisijo poslala še en izvid ortopeda in napotnico za fizioterapijo. Do danes še vedno nisem dobila odgovora od komisije.
Ker se zaradi težav s kolenom ne morem vrniti na delovno mesto sem še vedno doma.

Kaj lahko naredim saj moram do četrtka v službo poslati bolniški list.
V kolikšnem času bom dobila odgovor od komisije?

Za odgovor se Vam lepo zahvaljujem.
Lep pozdrav,
Petra

Službo ne bo zanimala tvoja pritožba, ampak bolniški list, ki ga moraš prinesti za pretekli mesec.
Sicer je delodajalec lahko razumevajoč, vendar, če ne bo bolniškega, ne bo plače in če ne bo upravičene odsotnosti, ti lahko dajo odpoved.
Dodatni problem lahko nastane tudi iz naslova odpovedi, če ti pritožbo zavrnejo in ne boš zaradi tega dobila bolniškega lista.

Pokliči na komisijo. Sama sem to naredila in sem morala fajn zaropotati, da so odločili in me predhodno tudi povabili na pregled, kjer so nato moji pritožbi ugodili in da sem nato tudi lahko dobila bolniški list. Mi je pa trda predla, saj če ni bolniške, ni plače, pa potem ni več niti službe, če ni upravičene odsotnosti.

V pritožbi bi morala pod nujno zahtevati pregled imenovanega zdravnika. Ampak, sedaj je že malo pozno.

Kako si uredila?

Pozdravljeni!

Šla sem do naše ravnateljice in ji povedala kakšno težavo imam in, da ne morem prinesti bolniškega lista, ker sem se pritožila in ne vem kaj naj naredim. Povprašali sva v računovodstvo in so rekli, da mi bodo potem pisali dopust tako, da so mi ga res. Ko sem dobila po enemu mesecu in pol odgovor, da je moja pritožba utemeljena sem dobila bolniški list. Poslala sem ga v službo, mi razveljavili dopust in pisali bolniško.
Vse se je uredilo.

Lep pozdrav.

Me veseli, da se je dobro izšlo.

Pozdravljeni!

Kaj narediti v primeru, ko ti zdravniška komisija ne da odgovora in sicer zadnja odločba, ki sem jo dobila se je glasila, da sem do 24.11.2014 zmožna za delo v skrajšanem delovnem času po 4 ure dnevno in, če osebni zdravnik po tem datumu oceni, da sem še vedno nezmožna za delo mora poslati ponovni predlok, ki pa ga tudi je poslal.
Do danes še vedno nisem dobila odgovora tako, da res ne vem kaj storiti. Ali naj sedaj še vedno hodim v službo po skrajšanem delovnem času ali polnem delovnem času.

Za odgovor se Vam že v naprej zahvaljujem In Vas lepo pozdravljam.
Petra

Nisem pravnica,ampak glede na izkušnje kot jih imam je nekaj možnosti. Najprej to povej delodajalcu, da se zmeniš za dopust, v primeru nepodaljšanja. Nato pokliči na komisijo in vprašaj kje je zadeva in kaj so odločili.
Delodajalci imajo verjetno več takih izkušenj in vedo kako ravnati, nisi edina. Sicer je pa zgoraj opisan lep primer.
Pa lepo uredi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close